Dorel Vișan: avem nevoie de DACI! (…) Există un curent antiromânesc bine organizat, din afara țării!

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Probabil că mulți dintre dumneavoastră ați sesizat lupta perversă care se duce prin mass media împotriva reperelor noastre naționale. Aproape că nu există personaje importante ale istoriei sau ale culturii românești cărora să nu le fie dedicate în presa centrală articole cu tentă denigratoare. Sub pretextul corectitudinii politice, a noului trend în care mizeria și urâtul sunt aduse în prim plan ca exercițiu de modernitate, tot felul de indivizi se întrec în a ne spune că Mihai Eminescu era sifilitic și bolnav psihic, că Mihai Viteazul a fost un aventurier fără conștiință națională, neiubit de popor, că Ștefan cel Mare era un flușturatic, că Ion Creangă își bătea nevasta, că, pe scurt, nu avem repere reale, că suntem un popor mic, nesemnificativ, un popor care nu a produs nimic important…

În acest context, pozițiile publice ale unor personalități importante ale culturii noastre, cum este și maestrul Dorel Vișan, au un rol de reală exorcizare. Pentru că micimea și reauavoință a acestor denigratori nu poate rezista șarjelor pline de conținut ale celor care sunt conectați la spiritul acestui neam și care mai au, în plus, forță de impact la un mare număr de români.

Invitat la una dintre emisiunile mele, actorul Dorel Vișan ne spune, ca reacție la aceste atacuri antiromânești, cuvinte pline de conținut, emoție și sens: “Lucrurile astea se fac fie din ignoranță, fie dintr-o atitudine voită, care are un scop ascuns și, în general, urât și murdar; pentru că nu se poate construi nimic pe gol. Orice faci, orice construcție, fie ea și socială, nu se poate face fără să se țină cont de ce s-a făcut înaintea noastră. Aceste personalități (eroii și marii noștri oameni de cultură – n.m.) au în ele suflul genialității, iar geniul acționează la convulsiile dintre libertate și necesitate… Geniul nu este negociabil, cu geniul nu poți negocia pentru că geniul are, în general, o atitudine despotică și dictatorială, pentru că are puterea de a lansa idei fundamentale. Aceste mari personalități, aceste mari spirite, ne-au fixat pe noi în istorie. (…) Există și un curent antiromânesc din afara țării care este foarte subtil și foarte bine organizat și care urmărește să creeze o piață de desfacere. Aceasta nu se poate realiza decât distrugând celelalte lucruri care îi fac pe oameni să-și păstreze o anumită formă de conștiință și de rezistență.”

Un susținător al proiectului de artă monumentală Deceneu și Dacii (propus de sculptorul Ivan Jinaru), Dorel Vișan ne mai spune: “Acest proiect este o binefacere pentru oraș, pentru neamul nostru și pentru istoria noastră. Realizarea acestui complex statuar este o datorie fundamentală față de trecutul nostru, față de bunii și străbunii noștri și față de aceste mari personalități ale istoriei noastre care au fost Decebal, Burebista și Deceneu.”

În 50 de minute pline de conținut, discuția avută cu maestrul Dorel Vișan ne poartă în multe locuri importante pentru noi, românii. O puteți urmări aici.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

5 comments

 1. cred ca suntem foarte multi deacord cu maestrul Dorel Visan , de ne ar ajuta bunul Dumnezeu sa avem acel monument in tara, am fi ca si reinviati!, da este drept se dau lupte ascunse impotriva noastra , suntem o insula de traditie si nationalitate autentica intr o lume de coca-cola si pepsi si KFC si orice gunoi dominator, Bunule DUMNEZEU ajuta-ne!

 2. Există curent antiromanesc dar există si o pornire antiromanească chiar din interior din popor vedeti numai ultimii 25 de ani de distrugere sistematică a economiei tării,coruptie,escrocherii
  hotii de miliarde euro din banii publici,făcute
  tocmai de către reprezentantii statului.
  Referitor la istoria tării noastre nu putem să scoatem la iveală numai ce ne convine sau dă bine ca imagine !
  Monumentul numit Deceneu si Dacii ar putea fi o mare ipocrizie ,eroare,deoarece Deceneu este acuzat in unele documentare că ar fi complotat uciderea lui Burebista,dar in Romania te poti astepta la orice aberatie, gen statuia invadatorului roman Traian
  din fata muzeului national de istorie,sau slăvirea invadatorului
  Traian in imnul national ,halal.
  Vizionati un documentar realizat după cercetările lui Dan Romalo,Aurora Petan,la minutul 37 unde se spune că din texte reiese că Deceneu la trădat pe Burebista si a participat la asasinarea lui.
  http://www.filmedocumentare.com/misterul-tablitelor-de-la-sinaia/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *