Minunile din Munții Apuseni și proiectul Gold Corporation

Categories DezvăluiriPosted on

Ultimele 5 zile le-am petrecut în Munții Apuseni… Frumusețea acestor locuri este inegalabilă! Dincolo de farmecul peisajului, Munții Apuseni se disting prin câteva lucruri care sunt unice în Europa sau pe plan mondial:

1. În Peștera Vărtop s-au gasit, pietrificate, cele mai vechi urme de Om de Neanderthal din Europa, cu o vârstă de peste 60.000 de ani.

2. În Peștera de la Coliboaia avem picturi rupestre vechi de 36.000 de ani, contemporane cu cele din Franța și Spania… dacă nu cele mai vechi din Europa.

3. Ghețarul de la Scărișoara este cel mai mare ghețar subteran din Europa.

4. Muzeul Aurului din Brad este un muzeu unic în Europa, conținând doar piese din aur nativ, neprelucrat. În același timp, este cel mai bogat muzeu cu piese din aur nativ din lume, având nu mai puțin de 2.900 de exponate.

5. Minele de aur de la Roșia Montană – atât cele romane, cât și cele dacice, sau galeriile de mai târziu – (pentru că acolo avem și mine dacice, în pofida declarațiilor mincinoase ale așa-zișilor specialiști) sunt monumente care trebuie să fie incluse în patrimoniul Unesco. Aici avem în jurul a 150 de km de galerii, o mare parte în perfectă stare de conservare…

Mă opresc aici cu enumerarea obiectivelor turistice excepționale din Munții Apuseni, deși ele sunt mult mai multe.

Ei bine, dragii mei, turismul din Munții Apuseni va intra în faliment odată cu demararea proiectului cu cianuri de la Roșia Montană. De ce? Pentru că existența unui lac imens de cianuri (cu o suprafață cât orașul Sibiu), cu toate consecințele ecologice catastrofale pe care le va naște, va pune capac turismului din Munții Apuseni. Cine va dori să mai vină într-o zonă cu un risc ridicat de contaminare? Cine va dori să mai consume alimentele din această zonă sau să folosească lemnul crescut aici?…

Pentru cele câteva sute de locuri de muncă pe perioadă determinată pe care Gold Corporation le va oferi celor din zonă (și cu care ni se scot ochii cu un tupeu grotesc), se vor pierde mii și mii de alte locuri de muncă din împrejurimi. Pensiunile se vor îndrepta către faliment, producătorii agricoli și fermierii nu vor mai avea cumpărători, fabricile de mobilă își vor muta producția în altă parte a țării ș.a.a.m.d.

Proiectul Gold Corporation înseamnă falimentul unei zone de o frumusețe excepțională, cu un mare potențial turistic.

Pentru fiecare milion de euro pe care ticăloșii care vor să ne manipuleze ne spun că o să-l câștigăm vom pierde alte 5 milioane.

În plus, suferința moților din Munții Apuseni și consecințele dezastruoase pentru sănătatea lor și a unei mari părți din România nu pot fi contabilizate!

Prin urmare, nu avem decât o singură soluție: stoparea cu orice preț a acestui proiect și tragerea la răspundere penală a tuturor celor care vor să ni-l bage pe gât! În dreptul penal se pedepsește nu numai crima, ci și tentativa de omor. Acest lucru trebuie să se aplice și aici, în viitorul apropiat: tentativa de a realiza acest proiect care pune în pericol viitorul și sănătatea românilor trebuie pedepsită penal!

Uniți salvăm Roșia Montană și România!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns