Dovezi ale unei continuități de 7.500 de ani? Șase minute video tulburătoare…

Categories DezvăluiriPosted on

A venit vremea ca pietrele să vorbească! A venit vremea ca dovezile unei continuități de 7.500 de ani să fie puse în evidență…

Fără îndoială că niciun popor din Europa nu poate vorbi astăzi despre o puritate genetică. În decursul miilor de ani, populații venite din toate colțurile lumii s-au amestecat și au format ceea ce astăzi cunoaștem a fi popoarele Europei. Asta nu înseamnă că popoarele străvechi de acum 6-7-8.000 de ani au dispărut cu desăvârșire.

Desigur, marii manipulatori sau cei incapabili să vadă dincolo de dogma oficială, impusă de interese străine interesului național, vor clama cu impertinență că până și geto-dacii au dispărut de pe aceste pământuri, ce să mai vorbim despre Cucutenieni sau despre oamenii culturii Turdaș Vinca.

Că lucrurile nu stau așa ne-o dovedesc simbolurile, tradițiile și miturile prezente la poporul român, elemente care ne arată că popoarele străvechi nu au dispărut, ci au continut să existe pe aceste pământuri, sub alte nume, în alte date culturale și sociale decât atunci, dar păstrând cu sfințenie în tradiția lor elemente străvechi.

Ca o confirmare a acestui lucru, un cercetător de la Observatorul Astronomic din Suceava, domnul  prof. Dimitrie Olenici, a făcut o descoperire uimitoare: pe sute de case din Bucovina se pot vedea și astăzi simboluri solare identice cu simbolurile de pe tăblițele de la Tărtăria, vechi de 7.500 de ani. Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât unul dintre simbolurile de pe casele tradiționale din Bucovina este foarte complex și nu poate fi pus pe seama unei coincidențe…

Desigur, proprietarii caselor respective nu îi mai înțeleg sensul. Din discuțiile pe care le-am avut personal cu bucovinenii, reiese că pentru ei este un simbol tradițional, păstrat din vremuri străvechi, și că îl pun ca element decorativ pe casele lor, pentru că AȘA E TRADIȚIA DIN BĂTRÂNI…

Fără îndoială că aici, în Bucovina, avem o comoară. O comoară care vorebește despre o continuitate de 7.500 de ani, lucru excepțional și singular în Europa, un patrimoniu cultural care ar trebui protejat și apărat cu sfințenie de statul roman.

Gândiți-vă: sute de case tradiționale poartă pe ele dovada că aici încă întâlnim gena unor strămoși de acum 7-8 milenii. Strămoși sedentari  ai căror urmași au dus mai departe, peste milenii, semne ale credințelor și tradițiilor străvechi. Acest lucru este atât de important încât, în mod firesc, armate de etnologi și istorici, din România și din afara granițelor, ar trebui să bată potecile Bucovinei pentru studiu și documentare…

Vă invit, așadar, să vizionați 6 minute tulburătoare despre dovezi ale unei continuități de 7.500 de ani.

Daniel Roxin

Fragmentul de mai sus face parte din filmul FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI, pe care îl puteți viziona aici:

16 comments

 1. e foarte important acest fapt. e o chestiune care depaseste granitele politicii, etnicitatii….etc. este vorba de o inertie traditionala milenara.

 2. Buna, Daniel!
  ma bucur foarte mult pentru initiativa ta!
  pe vremea cand eram eu copil puteam doar sa visez la asemenea reportaje. m-am nascut si am crescut la Severin, un loc minunat si incarcat de istorie, insa financiar nu am avut posibilitatea sa vizitez si sa cunosc mai multe despre trecutul nostru fabulos.
  pe vremea cand eram eu la liceu a venit la Muzeul nostru o expozitiecu exponate din cultura Cucuteni; bineinteles ca mi am facut o poza cu exponatul principal…am fost o zi la Podul lui Dumnezeu si ori de cate ori am putut chiuli de la scoala mergeam im Parcul Muzeului, la piciorul Podului.
  ar fi minunat ca cineva sa organizeze excursii si vacante cu tema educativa. tu ai putea sigur sa faci asa ceva. in scoli, licee sunt cu siguranta profesori de geografie si istorie care ar pune umarul la treaba. eu nu mai sunt de varsta aceea, insa mi ar face o placere nebuneasca sa pot participa la o excursie, cu ghid, pe trasee istorice din Romania.
  Daca deja exista ceva de acest gen, te rog sa ma anunti ?

  Cu drag,
  Madalina

 3. Faceti o treaba minunata , aceste articole ar trebui traduse si postate si in vreo doua limbi de circulatie universala daca nu a-ti facuto,si Mai important ar trebui revizuite manualele de istorie si predata adevarata istorie a dacilor. E multa munca fratilor ! Mult noroc si spor in ceea CE faceti. Si Inca ceva , nu renuntati , nu sunteti singuri!!!!!

 4. Am avut surpriza sa vad si in Bucuresti un astfel de simbol. Daca cereti pe Googlestreet adresa Soseaua Viilor 76, veti vedea, pe o casa veche, desenul. Si or mai fi, dar pana acum nu am stiut sa le vedem.

 5. Aici nu e vorba de puritate etnica, acela e un drum gresit pe care vor altii sa va impinga, deloc intamplator. Aici e vorba de istoria neamurilor, de linia continuitatii si de ceea ce a pastrat si imbogatit cel mai vechi neam din Europa. Cadeti intr-o capcana atunci cand, intr-un anumit context, vorbiti de popoare

 6. Cadeti intr-o mare eroare atunci cand spuneti ca “s-au amestecat” unii.altii in acest spatiu. In acest punct e vorba de asimilare totala sau in diverse stadii, de o parte sau alta. In cazul nostru istoria a consacrat forme de organizare si vietuire care au facut ca unele lucruri sa fie blocate. Altceva a fost in cazul ungurilor, francilor etc.

 7. Noi vorbim de comunitati arhaice consacrate care nu si-au schimbat ocupatiile si modul de viata mii de ani, adaugiri, chiar daca au fost, unele, legate de glie, jecmanite de bunuri si bani, ori s-au deplasat in interiorul aceluiasi spatiu. Aceasta realitate e documentata pana tarziu, in perioada interbelica costumul popular era haina de zi de zi in majoritatra zonelor din tara, cam totul se desfasura in aceste comunitati cumva ritualic. Acestea nu apar prea mult la clasici, de exemlu, fiindca acei clasici erau tarani, nu si-au focalizat atentia pe aceste realitati, pentru ei banale, au avut un alt interes.

 8. Fapul ca Ion Creanga nu vorbeste de lazile de zestre, nu inseamna ca taranii din Moldova nu le aveau, ca nu isi pastrau traditiile, ca doar avem in muzee costumele lor populare pe subzone si atatea si atatea…realitatea e mai vasta, mult mai vasta decat posibilitatea sau dorinta de a comunica…

 9. F interesant articolul tau. Multumim Daniel, pt tot ceea ce faci!
  Este inca o dovada, o conexiune cu trecutul NOSTRU, pe care MULTI se straduie sa-l stearga. Eu cred ca nu vor reusi pt ca ne-am cam trezit din abureala. Multi. Poate nu destui, inca, dar mergem inainte!
  In link-ul de aici am postat un articol care vorbeste de o descoperire uluitoare facuta in 2014 de un OM simplu, un ROMAN obisnuit, dar pasionat de istoria si trecutul neamului nostru.
  Cititi-l si veti realiza o legatura cat se poate de evidenta intre Tartaria, situl istoric Hamangia, tablitele de la Sinaia si descoperirile enuntate in acest articol. Asta este UNITATEA noastra!
  Cineva spunea ca noi AICI ne-am nascut, nu am venit de nicaieri si AICI vom ramane pana la sfarsitul lumii!
  Si asa VA FI! Cu Dumnezeu, Inainte!

  http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=mozaic&s_id=137764&Descoperire-inedita-Un-inel-vechi-de-3500-de-ani-ar-putea-rescrie-istoria-lumii

 10. Am susţinut şi reiterez în continuare DANIEL ROXIN un OM. Respectul şi recunoştinţa mea pentru ce faci este de nedescris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *