Ghid low cost pentru a calatori

Categories Timp liberPosted on

Iti place sa calatoresti, dar bugetul tau nu este atat de mare pe cat ti-ai dori? Urmati sfaturile pe care vi le oferim si veti invata toate trucurile pentru a deveni un expert in escapade low cost!

  1. Alegeti-va zborurile si cazarea in avans

Planificarea unei calatorii in avans este unul dintre lucrurile care va vor economisi cei mai multi bani. Cu cat data calatoriei dvs. este mai aproape de momentul in care va obtineti biletele si cazarea, cu atat este mai putin probabil sa gasiti o oferta buna, iar optiunile sunt foarte limitate, deoarece aproape totul va fi deja luat.

Pentru zboruri, cea mai buna optiune este sa vizitati site-uri care compara preturile diferitelor companii si, astfel, sa vedeti toate optiunile la indemana noastra intr-o singura clipa.

In ceea ce priveste cazare, recomandarea noastra este sa utilizati platforme precum Booking.com. Acolo puteti gasi toate tipurile de cazare (chiar si cele mai originale) oriunde in lume si aveti, de asemenea, filtre de cautare foarte specifice, astfel incat sa va puteti personaliza preferintele la maximum pentru a gasi exact ceea ce cautati si a nu depasi bugetul.

  1. Evitati sa calatoriti vineri si duminica

Cu siguranta acesta este un lucru pe care il stiti deja, dar cele mai scumpe bilete sunt intotdeauna cele care pot calatori vineri si / sau intoarcerea duminica . Prin urmare, este mai bine sa va mai luati cateva zile de vacanta si sa calatoriti in zile mai „neobisnuite”, cum ar fi miercuri sau joi. Pentru unele destinatii, diferenta este abisala, iar daca mijlocul de transport este trenul, cu siguranta veti gasi oferte de calatorie in timpul saptamanii.

  1. Cautati incognito, o necesitate

Ti s-a intamplat vreodata sa te uiti la un zbor, a avut un pret si cand l-ai cumparat efectiv era mult mai scump? Acest lucru se datoreaza faptului ca tot ceea ce facem pe internet lasa o marca (faimoasele cookie-uri), iar companiile aeriene va cunosc deja comportamentul si destinatiile pe care le luati in considerare si, prin urmare, au ocazia sa adauge cativa euro la bilete si astfel sa obtineti mai mult beneficiu.

Solutia? Incognito ! Prin urmare, preturile biletelor dvs. nu se vor schimba si puteti plati banii pe care ii merita fara suplimente.

  1. Nu mergeti la restaurante din zonele cele mai turistice

Deoarece veti petrece o mare parte din timp in zonele mai turistice, este normal sa fiti tentat sa faceti opriri pentru a manca in acele zone. Cu toate acestea, merita sa rataciti un pic si departe de cartierele cele mai aglomerate, deoarece diferenta de pret din meniu poate fi abisala. Economisind cativa euro in fiecare zi la pranz si cina, la sfarsitul calatoriei veti observa diferenta.

  1. Tururile gratuite, cei mai buni prieteni ai tai

Atunci cand calatoriti catre o noua destinatie, nu este nimic ca sa faceti un tur al orasului pentru a va inmuia istoria si a intelege ce se afla in spatele fiecarui reper sau cladire de reper. Totusi, aceste tipuri de activitati nu sunt de obicei ieftine, cu exceptia cazului in care optati pentru turul gratuit .

Este un tur care dureaza, in mod normal, aproximativ 3 ore, care se face pe jos, in grup si in limbajul ales , si in care vizitati cele mai centrale si turistice zone ale orasului. Odata ce turul s-a incheiat, fiecare persoana isi da vointa ghidului in functie de ceea ce le-a placut turneul, astfel incat sa nu aveti un pret fix, dar decideti ce doriti sa cheltuiti.

De obicei pleaca la o ora fixa ​​in fiecare zi, asa ca este mai bine sa verificati pe internet daca aveti optiuni de tur gratuit in destinatie si unde si la ce ora pleaca.

Lasă un răspuns