Ghidul de vara al iubitorului de cultura

Categories Emisiuni TVPosted on

Pe masura ce ajungem in varful verii, s-ar putea simti ca sezonul a fost „anulat” din cauza COVID-19, dar o serie de oferte culturale din iulie demonstreaza ca pur si simplu nu este cazul. Centrul de arta Storm King primeste privelisti in aer liber la fata locului, distantate social, Colectia Frick gazduieste ore virtuale de cocktail cu curatorii sai si doua lansari exceptional de interesante – una de la Lin-Manuel Miranda, alta de la Beyonce – ajung la Disney+.

Patru iulie este, de asemenea, setat sa fie la fel de festiva ca intotdeauna, in ciuda pandemiei, datorita focurilor de artificii anuale a lui Macy si a unei nopti de pirotehnice si spectacole de la A Capitol Fourth . Pentru a culmea, echipa din spatele Festivalului de Film de la Tribeca a organizat experiente de film drive-in in locatii din toata tara, care vor prezenta pe tot parcursul lunii favorite de cult precum ET ., Love & Basketball si Mean Girls . Luati in considerare planurile de vara facute.

1. Macy’s Fireworks – Reimaginat (pana pe 4 iulie)

Hotarat sa-si continue focurile de artificii anuale spectaculoase in era distantarii sociale, Macy’s isi imparte traditia iubita de 4 iulie pe parcursul mai multor nopti, aducand spectacole mai mici de cinci minute in fiecare dintre cele cinci cartiere ale orasului New York. Incepand cu 29 iunie, artificiile au fost lansate din locatii nedezvaluite, iar finalul – infiintat de John Legend si cu Alicia Keys si chirurgul Clinicii Mayo Elvis Francois – difuzat pe 4 iulie, intre orele 20:00 si 22:00 EDT pe NBC. Pirotehnia este setata pe un amestec de muzica pop si imnuri patriotice, onorand puterea si rezistenta orasului New York in timpul pandemiei de coronavirus in curs de desfasurare.

2. Hamilton pe Disney+ (3 iulie)

Daca ai ratat sa-l vezi pe Hamilton inainte ca Broadway sa se intunece, acum ai sansa ta de a surprinde debutul in streaming al productiei castigatoare a premiului Tony. Pe 3 iulie, capodopera lui Lin-Manuel Miranda va fi disponibila pe Disney+, aducand magia spectacolului live in casa ta. Filmata in 2016 la Richard Rodgers Theatre din New York, inregistrarea are rolul de a juca distributia originala a musicalului de Broadway, inclusiv Miranda in rolul lui Alexander Hamilton, Daveed Diggs in rolul lui Marquis de Lafayette si Thomas Jefferson, Leslie Odom Jr. in rolul lui Aaron Burr si Jonathan Groff in rolul lui. Regele George.

3. Cocktailurile din Colectia Frick cu un curator (3, 10, 17, 24, 31 iulie)

Totul este mai bine cu alcool. Chiar si istoria artei. Aceasta pare sa fie lectia din noua serie incantatoare de pe YouTube de la The Frick Collection, Cocktails with a Curator, care se difuzeaza in fiecare vineri la ora 17:00 EDT. Fiecare episod prezinta unul dintre curatorii muzeului care vorbeste despre o anumita opera de arta asociata cu un cocktail complementar, cum ar fi Mrs. Frances Leyland de la Whistler impreuna cu un highball de sake sau Grace Dalrymple Elliott de Thomas Gainsborough impreuna cu Pimm’s. In 10 iulie, urmariti o discutie despre munca lui Jean-Henri Riesener, producator de mobila pentru Marie Antoinette, combinata cu un bec Kir Royale care se potriveste cu tema Bastiliei. Retetele pentru bautura (si o alternativa de mocktail) vor fi postate pe site-ul The Frick.

4. Capitolul IV (4 iulie)

Gazduit de John Stamos si Vanessa Williams, concertul de la a 40-a aniversare A Capitol Fourth va include spectacole preinregistrate din locatii emblematice din intreaga tara, inclusiv New York, Nashville, Los Angeles si Philadelphia, finalizate cu o transmisie in direct a focurilor de artificii care va lumineaza unul dintre cele mai emblematice orizonturi ale natiunii noastre din Washington, DC. Pe langa spectacolele lui Patti LaBelle, John Fogerty, Renee Fleming, The Temptations si multe altele, productia va include un omagiu adus lucratorilor din prima linie si esentiali si un segment in onoarea Black eroi, din trecut si din prezent. Urmariti evenimentul din 4 iulie, de la 8 la 9:30 pm EDT pe PBS.

5. Clopotul libertatii al lui Nancy Baker Cahill (din 4 iulie)

De Ziua Independentei, artista Nancy Baker Cahill va dezvalui Liberty Bell ,un proiect de arta publica in realitate augmentata comandat de Art Production Fund si prezentat in parteneriat cu 7G Foundation si Jamaica Bay-Rockaway Parks Conservancy. Lucrarea este inspirata de Liberty Bell original crapat din Philadelphia si se leagana cu sunetul bogat si stratificat al clopotelor. Acesta va fi geolocalizat la Rockaway Beach din Queens si in locatii istorice din Statele Unite: Boston Harbor; Treptele Stancoase de la Muzeul de Arta din Philadelphia; Fort Sumter langa Charleston, Carolina de Sud; Podul Edmund Pettus din Selma, Alabama; si Monumentul Washington din Washington, DC Pentru a experimenta aparitia plina de culoare, luati o masca si descarcati aplicatia gratuita 4th Wall din App Store sau Google Play inainte de a va indrepta catre destinatia aleasa.

6. Tribeca Drive-In (9-12, 16-19, 23-26, 30 si 31 iulie)

Tribeca Drive-In, produs de aceiasi oameni din spatele Festivalului de Film Tribeca, ajuta la reunirea in siguranta a comunitatilor din America in aceasta luna, prin experiente cinematografice partajate cu concesii din partea companiilor locale. Biletele sunt puse in vanzare acum pentru proiectiile drive-in a peste 30 de filme emblematice, inclusiv ET, Love & Basketball si Mean Girls , in fiecare weekend din aceasta luna, la Orchard Beach din Bronx; Nickerson Beach din judetul Nassau; Rose Bowl din Pasadena, California; Stadionul Hard Rock din Miami; si Stadionul AT&T din Arlington, Texas. Vor fi, de asemenea, proiectii speciale pentru lucratorii din domeniul sanatatii si lucratorii din prima linie.

7. Redeschiderea Centrului de Arta Storm King (15 iulie)

Storm King Art Center, renumitul muzeu de sculptura in aer liber din Valea Hudson din New York, se va redeschide publicului pe 15 iulie cu noi expozitii ale lui Kiki Smith si Martha Tuttle. „Kiki Smith River Light” este o grupare adaptata site-ului de lucrari noi si recente, la scara larga, ale celebrului artist multidisciplinar. Spectacolul lui Tuttle, „A Stone That Thinks of Enceladus”, va aborda corpul uman si peisajul printr-o instalatie extinsa realizata din 200 de sticla turnata si pietre de marmura sculptate pe care le-a creat in timpul blocarii. Cele 500 de acri ale Storm King permit distantarea fizica naturala, iar muzeul intentioneaza sa limiteze si mai mult numarul de interactiuni ale vizitatorilor prin bilete in avans si intrare programata.

8. Black Is King al lui Beyonce pe Disney+ (31 iulie)

Dupa lansarea lui Lemonade , Beyonce s-a consolidat aproape ca monarhul albumelor vizuale. Acum, Queen Bey s-a intors cu un alt spectaculos audiovizual, avand premiera globala pe 31 iulie pe Disney+. Numit Black Is King , proiectul celebreaza rezistenta, cultura si excelenta negrilor. Bazat pe muzica The Lion King: The Gift , pe care Beyonce, care i-a exprimat vocea Nalei in filmul de remake „live-action”, a fost curatoriata, are in rol principal artistii prezentati ai albumului si se mandreste cu o lista de aparitii secrete ca invitati speciali.

9. Arta in atentie: Ryan Flores la Rockefeller Center (Toata luna)

Pentru cea mai recenta editie din Art in Focus, un parteneriat intre Rockefeller Center si Art Production Fund, artistul ceramicist Ryan Flores preia emblematicul reper din New York cu noua sa prezentare, „Low Lifes: An Upside Down Love Letter. Distantat in campusul generos al site-ului, expozitia publica si in aer liber permite o distanta sociala confortabila. Prezentand compozitii uimitoare de fructe si legume in spatiile murale de vinil ale Rockefeller Center, precum si instalatii sculpturale inspirate de arhitectura si designul cladirii Art Deco in sine, expozitia de arta publica exploreaza seductia materiala, cultura consumatorului si excesul – teme care simtiti-va deosebit de relevant atunci cand sunt puse in contrast cu vitrinele de lux de pe Fifth Avenue din apropiere.

10. ”Passing-Time” (Toata luna)

V-ati saturat sa defilati prin multe la fel, pe Instragram? Passing-Time este un nou canal video online, condus de artisti, pe care artisti, fotografi, curatori si alti creatori trimit videoclipuri scurte interesante (un minut sau mai putin) care reflecta conditiile in care ne aflam. Lansat la sfarsitul lunii iunie , proiectul isi propune sa documenteze o perioada din istoria noastra colectiva marcata de carantina, distantare sociala si autoexaminare sociala si se mandreste deja cu peste 80 de colaboratori, inclusiv Vanessa Beecroft, Marilyn Minter, Tschabalala Self, Matthew Barney si Ari Marcopoulos. Fluxul video este randomizat din punct de vedere algoritmic si, la fel ca si timpul in sine, nu ofera un buton de oprire, pauza, derulare rapida inainte sau derulare inapoi, astfel incat sa nu stiti niciodata cu ce va puteti impiedica.