Decebal, Regele erou. Video pe internet…

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Decebal, Regele erou care s-a sacrificat în numele libertății poporului său, este o personalitate istorică extraordinară al cărui bust ar trebui să îl avem în toate orașele țării, în semn de prețuire și aducere aminte.

Strateg redutabil, Decebal nimicește armata romană condusă de generalul Fuscus în anul 87 e..n. iar un an mai târziu încheie o pace extrem de favorabilă cu romanii, Imperiul plătindu-i timp de 13 ani subsidii și oferindu-i meșteri romani pentru ridicarea de construcții civile și militare în Dacia.

La sfârșitul domniei lui de 19 ani, Decebal luptă până la sacrificiul suprem împotriva celei mai mari armate mobilizate de Imperiul Roman pentru a-l învinge.

În această emisiune vă invit să aflați lucruri inedite despre regele dac și să vedeți momentul dezvelirii bustului său la Zlatna, străvechiul Ranistorum, unde i-a fost adus capul.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

 

 

 

VEZI VIDEO AICI:

 

7 comments

 1. Dar pentru numele lui D-zeu,unde-s acele constructii militare ridicate de mesterii romani de la Roma pentru daci!?Dumneavoastra nu vedeti ca s-o incercat si in mare parte or reusit sa ne insufle ideea conform careia tot ce o fost construit din piatra pe teritoriul vast al Daciei pre -Romane ar fi fost construit de imperiul Roman.Totul ii doar propaganda,cetatile dacice is cu mult mai vechi decat datele prezentate oficial poate cu secole mai vechi.Ii drept ,totusi, ca ele or fost modernizate pe parcursul secolelor dar sa spui despre ele ca or fost construite de inginerii si mesterii Romei ii o bazaconie atata timp cat avem alte constructii de tip dacic pur cum ar fi zidul dacic,acel murus dacicus desi si ala ii contestat de unii,spunand ca ii de fapt o imitatie dupa zidurile “grecesti” de la malul Marii Negre,acele ziduri cu tiranti de prindere a blocurilor de piatra si cu emplecton ,umplutura, pana si cuvintele se aseamana,pentru a le da o rezistenta la socuri mecanice.Asta cu mesterii Romei ii ca si aia cu monezile dacice care desi is facute din alt aliaj cu un alt desen cu un alt nume scris pe ele , totusi, unii le considera falsuri dupa alte monede fie macedoniene Lisimach sau de la Roma acele asa zise “as”.Despre monedele “as” Densuseanu spunea ca is de fapt monede Sarmis adica Hermes sau Armin miticul rege fondator al Sarmizegetusei Regia sau cel putin numele lui a fost dat acelei asezari uriase pe terasamente antropice.Densuseanu spunea ca acele monede sarmis de la noi or fost batute de daci dar nu in timpul domniei lui Sarmis/Hermes/Armin ci cu mult dupa domia lui ca o amintire a regelui divinizat.
  Despre Decebal pot sa spun ca el se numea defapt Diurpaneus sau Durpaneus,Decebal insemnand doar Regele dacilor de la dagae daci si bal de la balen si nu prescurtarea de la basileus,balen fiind un cuvant intalnit la frigieni neam tracic din podisul Anatoliei ,Turcia de azi,cuvant ce era identic cu basileus adica rege.Putem totusi zice ca poate fi si de la basileus asa cum azi avem prescurtatrea ge-al pentru general cum avem pasoptisti pentru cei de la patruzeci si opt.

 2. Exista surse care spun ca Decebal nu a murit cum stiti din cartile de istorie. Iar logica le confirma. Nici la Deva Subcetate, nici la Regia, din Sureanu, nu exista tuneluri care sa comunice cu exteriorul, daca asta conteaza. Ramaneau doar portile, care puteti fi siguri ca erau vizate de legiuni si cavalerie. O strapungere reusita era practic imposibila. Sa nu uitam ca trupele romane aveau in fata asediati sleiti de puteri si nu prea multi, o prada nu foarte grea. Iar daca s-ar fi realizat strapungerea, sa-mi explice cineva cum de s-a putut pastra contactul vizual prin paduri si peste ape! Romanii au urmarit un impact psihologic coplesitor.

  Raman 3 variante, una dintre acestea este reala:

  1. Regele a fost tradat in afara cetatii.

  In acest caz romanii ar fi avut interesul sa spuna exact ce a consemnat istoria pentru a-i proteja pe tradatori conform unei intelegeri prealabile si pentru a profana corpul defunctului asa cum au si facut.

  2. Regele a murit in lupta in cetate.

  In acest caz romanii nu ar mai fi castigat nimic, nicio glorie de a tari trupul unui simbol, fiindca corpul defunctului ar fi fost ingropat sau ars de daci, in niciun caz nu cadea in mana romanilor.

  3. Regele nu a murit in anul 106.

 3. Eu cred ca Dacii nu au macanit “sa nu ne razbunati”, ci au lasat cu limba de moarte, ca barbatii: “Razbuna-ti-ne si impliniti dreptatea sfanta a Neamului vostru !”

 4. Mii de multumiri Daniel. Multumiri deasemeni lui Mircea Chelaru pentru statuie.

 5. Si eu sunt de parere ca Decebal aprofitat de acordul cu gunoaiele de macaronari ca sa-si mai completeze apararea cu cetati sau alte constructii militare sau civile,bine intuind ca cacatii cu ochi,scuzati dar nu ma pot abtine,or sa dea iarasi iama pe la noi.Era mai bine daca Decebal s-ar fi inselat,mai bine ne lipseam de “civilizarea “adusa/impusa de ei.Asta include ci crestinismul.Dacii dupa cum stiti se inchinau lui Zamolxe,care nu-i cu nimic mai prejos sau mai nedrept decat Isus.Vezi “Legile lui Zamolxe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *