Imperiul Vlaho-Bulgar, un surprinzător episod istoric medieval

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Una dintre etapele medievale ale istoriei noastre, extrem de puțin cunoscută de publicul larg, poartă numele de Imperiul Vlaho-bulgar, un episod spectaculos care și-a consumat povestea în secolele XII-XII-XIV.

Nu numai că românii nu știu mai nimic despre acest subiect, dar se duce o politică de confiscare a realității istorice și transformare a acestui episod într-unul care aparține istoriei bulgare și atât, în pofida tuturor dovezilor istorice.

                         Veliko Târnovo – capitala Imperiului Vlaho-Bulgar

Așa cum cu siguranță vă așteptați, statul român nu face, prin specialiștii săi, prea multe lucruri pentru punerea adevărului la locul lui, motiv pentru care am considerat că este foarte important ca acest subiect să ajungă la publicul larg.

Pentru a-l dezvolta, l-am invitat alături de mine, în această emisiune, pe dl prof. dr. Mihai Popescu.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

5 comments

 1. Am invatat la scoala, in ani 80, despre imperiul Asanestilor iar, informal, profesorii ne spuneau ca vlahii erau tot romani. Insa nicaieri nu era scris negru pe alb acest lucru. Am invatat despre Petru si Asan dar spre deloc despre Ionita Caloian, conducator comparabil cu Mircea, Stefan sau Mihai.

 2. sunte ti binecuvintati face ti exact ce trebuie , exact pe asta mizeza si bulgarii , mereu mi se mentiona ceva de tirnovo si altele, inca nu am vizionat emisiunea , doar am salvat o, Dumnezeu sa binecuvinteze munca aceasta si Romania!

 3. Extrem de importante mi se par a fi informațiile despre înființarea unei dioceze papale numită Dacia, în nordul Europei (Danemarca, Germania, Olanda, Finlanda, Suedia, Lituania etc.) și despre imperiul Vlaho-Bulgar înființat de frații Asănești, care erau valahi adică români, și că pînă în secolul 19 majoritatea (sau o mare parte a) populației din sudul Dunării era românească!

 4. Dl. Mihai popescu este foarte bland cand vorbeste despre istoricii bulgari care cica ne-ar recunoaste meritele. Poate ar trebui dl. profesor sa citeasca lucrarea dlui prof. Traian Valentin Poncea despre spionajul bulgar, lucrare relevanta asupra adevaratelor lor ganduri:
  http://www.ziaristionline.ro/2015/04/10/spionajul-bulgar-in-romania-extremistii-de-la-sofia-vor-dobrogea-pentru-a-face-punte-cu-marea-rusie-exclusiv-ziaristi-online/
  (sunt patru parti publicate de ziaristionline)

 5. Leider das Volk der kommt von Daken war zu gedult und hat andere Migratoren
  gestattet in Land zu bleiben und zur Zeit diese sind Feinde geworden,und unsere
  Kultur vernichtet haben.Andere Nazionen sind nicht so geduld und daruber
  haben Ihre Kultur gut beschuzt.Das ist die Wahrheit und das heist keine
  Fremdehas sondern Patriotismus.Schade fur Rumanisches Volk und seine
  alte Kultur weil Ietzt Kommen Istoriker von andere Lander und versuchen
  unsere alte Kultur schutzen und die istorische Warheit zu zeigen.
  Wir mussen dankbar sein frau Barbara Leppert-Lippitz um so mehr das Sie
  ist Deutsche und wir wissen dass die Deutsche lieben uns nicht besonders
  vieleicht auch wegen diese Propaganda gegen rumanische Volk obwohl
  wir haben zusammen mit der Deutsche gegen rusische Bolschewismus
  gekemft.Vielev Dank Frau Barbara Leppert-Lippitz.Ich kusse Sie die Haende.
  Mit freundliche Gruesse ,Florea Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *