Importanta mentinerii unei relatii fericite

Categories Timp liberPosted on

Formarea relatiilor este o parte necesara a existentei umane. Relatiile sunt la fel de vitale pentru bunastare ca si exercitiile fizice regulate. Sanatatea mentala si emotionala individuala depinde puternic de mentinerea relatiilor sanatoase si semnificative. Relatiile sociale sanatoase cresc fericirea, reduc stresul si duc la o calitate mai buna a vietii.

In schimb, a fi singur sau implicat in relatii predominant nesanatoase poate avea efecte adverse pe o scara comparabila cu obezitatea, hipertensiunea arteriala si consumul de tutun. Prin urmare, este vital sa cultivam relatii sanatoase, evitand in acelasi timp pe cele nesanatoase.

Beneficiile relatiilor sanatoase

Construirea si mentinerea relatiilor sanatoase cu fete online si nu numai, ofera urmatoarele rezultate benefice:

Fericire imbunatatita

Exista studii care arata o legatura puternica intre relatii si nivelurile de fericire generale. Relatiile romantice cresc oxitocina, o substanta chimica care promoveaza linistea si apropierea. Oxitocina creste fericirea si acesta este motivul pentru care partenerii in relatii sanatoase vor sa fie unul in jurul celuilalt.

Promoveaza un comportament sanatos

Un sot, un prieten sau un iubit va poate incuraja sa va implicati in comportamente sanatoase, cum ar fi exercitiile fizice, mancarea sanatoasa sau evitarea drogurilor prin stilul lor de viata. Este usor sa alegeti un obicei sanatos atunci cand sunteti inconjurat de oameni care practica la fel.

Longevitate

Relatiile sanatoase pot ajuta oamenii sa traiasca mai mult, potrivit unor cercetari. Sprijinul emotional este un ajutor eficient pentru recuperare. Avand conexiuni sociale semnificative ajuta la promovarea vindecarii dupa un accident sau o interventie chirurgicala. Un partener va aminteste sa va luati medicamentele si va distrage de la durere.

Stres redus

Sprijinul emotional din relatiile sanatoase reduce productia de cortizol, hormonul de stres al organismului. Persoanele casatorite sau persoanele in relatii angajate au un nivel mai scazut de cortizol. Oamenilor le este mai usor sa treaca prin situatii stresante atunci cand cunosc pe cineva care ii ingrijeste profund. Cauta fete online daca te simti singur si astfel vei avea parte de experiente unice.

Distractie si implinire

Toata lumea vrea sa-si impartaseasca vremurile bune, iar relatiile sanatoase fac mai usor sa se bucure de acele momente grozave. A fi intr-o relatie sanatoasa te face sa simti ca faci parte din ceva mai mare decat tine, lasandu-te cu un sentiment de implinire si bunastare.

Creati un spatiu sigur

Respecta-ti atat partenerul, cat si pe tine insuti, stiind ca ai ales pe cineva care este inteligent. Nimeni nu este perfect si greselile se intampla din cand in cand, dar ceea ce este important este modul in care reactionati dupa aceea. Faceti-va relatia dvs. un loc sigur fara temerea criticilor sau judecatii.

Stresul si frustrarea intra in overdrive in perioadele dificile sau provocatoare, dar stiind ca, indiferent de situatie, relatia dvs. este un mediu de sustinere, va va oferi reciproc libertatea de a face greseli.

Semne ale unei relatii nesanatoase

A fi intr-o relatie nesanatoasa poate provoca consecinte fizice, emotionale si psihologice negative. Este posibil ca o persoana dintr-o astfel de relatie sa nu vada nici macar steagurile rosii. Iata comportamente inacceptabile care arata ca va aflati intr-o relatie nesanatoasa:

Comunicare slaba

Comunicarea este un indicator vital al starii unei relatii. O relatie nesanatoasa este marcata de conversatii sarcastice, abuzive, ostile, care fac ca un partener sa se simta inutil sau nevrednic.

Controlul comportamentului

O relatie in care un partener adopta o postura de control este nesanatoasa. Acest comportament se poate manifesta ca incercand sa stie unde sunteti intotdeauna, dorind sa stie cu cine sunteti in orice moment si alte comportamente manipulatoare.

Comportament necinstit

Daca dintr-o data trebuie sa spuneti minciuni despre locul unde va aflati sau cu cine ati fost cu partenerul dvs., atunci puteti fi intr-o relatie nesanatoasa.