GETO-DACII intre secolele III și XIV

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Toată lumea a auzit despre așa-numitul Mileniu Întunecat din istoria noastră, o perioadă despre care se spune că nu prea avem susrse istorice care să ne vorbească despre o continuitate a geto-dacilor. Și cât de mult le convine această situație dușmanilor istoriei noastre…

Cu toate acestea, cercetători inimoși și devotați fac adeseori munca celor care se află în fruntea instituțiilor noastre de cultură și o fac cu rezultate foarte bune.

Invitatul acestei zile este domnul profesor doctor Mihai Popescu și,împreună, vom vorbi despre geto-daci, între secolele III și XIV, exact în perioada așa-numitului Mileniu Întunecat.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

8 comments

 1. Foarte informativ si interesant acest interviu, chiar m-a captat.
  Probabil ca era si de inteles de ce a fost numit secolul intunecat.. si poate ca au avut si ei un oarecare impact asupra acestei denumiri.
  Domnul este foarte inteligent si detaliile oferite sunt foarte pretioase.

 2. Acest Aethicus Donaris, chiar dacă ar fi demarat această expediție în jurul lumii cu siguranță că nu i-a reușit. Cu maximum de indulgență ar fi ajuns să zicem în Canada, dar ÎN NICI UN CAZ nu ar fi trecut mai departe prin nord-vest, căci această așa numită Trecătoare de Nord-Vest a dat mult de furcă viitorilor navigatori ai secolelor XVII-XIX. Abia în sec. XX această trecătoare a fost traversată. Fiecare expediție realizată de până atunci a eșuat deși tehnologia lor era cu mult mai avansată decât a acestui Aethicus. Hai să fim serioși, acum 1500 de ani nu aveau nici busolă, nici sextant, nici nimic. Ca să nu mai vorbim de corăbiile cu un singur catarg și (mai mult ca sigur) cu vâsle. În plus, ați deschis vreodată un atlas geografic să vedeți ce se află la nord de Canada? E un labirint de insule, iar printre aceste insule apa este 10-11 luni dacă nu chiar tot anul înghețată. Și chiar dacă nu e înghețată, e plină de ghețuri plutitoare care fac labirintul și mai anevoios. Ca să nu mai pomenesc de bolile cu care ar fi trebuit să se confrunte echipajul, în special scorbutul. Pesemne că pe vremea aia nici nu se știa care e tratamentul împotriva lui.

  Dacă vreți ca lumea să vă ia în serios și să nu vă mai numească “dacomani” vă rog nu mai inventați astfel de povești. Nu vă dați seama că nu ajută la credibilitate? Sau considerați că dacă nu promovați astfel de basme vă va scădea audiența?

  Ca să fim în temă, nu este aethic ceea ce faceți.

 3. Clima sa schimba radical schimband totul ….dar eu cred ca este adevarat totul….hai sa descoperim ….adevarul nu doar jocuri politice ….diplomatia are multe fete se STIE pt a controla totul si a se bucura si trai cat se poate doar moka si in desfrau …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *