Jirinovski: Moldovenii sunt români! Noi, rușii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români!

Categories DezvăluiriPosted on

Moldovenii sunt români! Noi, rușii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români!. Declarația îi aparține lui Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, naționalist), și a fost făcută în timpul unui interviu pentru televiziunile ruse, scrie timpul.md.

Declarația politicianului rus este destul de surprinzătoare, mai ales pentru filorușii și rusofonii din Republica Moldova. De zeci de ani, prorușii din Republica Moldova au încercat să promoveze așa-numitul ‘curent moldovenist’, al cărui scop declarat este să altereze coeziunea culturală, lingvistică și spirituală dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, adaugă sursa citată.

Vladimir Jirinovski este cunoscut ca fiind un naționalist excentric, un politician care sare din tiparele obișnuite, însă declarația sa combate clar teoria ridicolă a moldovenismului, cu care s-a încercat vreme îndelungată îndoctrinarea populației din Basarabia, mai scrie timpul.md.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea)

17 comments

 1. Un politician rus combate o teorie lansata de alti politicieni rusi. Nu-i rau deloc, dar poate incep sa vorbeasca pe posturi si lingvistii rusi, sa demonteze facatura cu limba moldoveneasca, poate le intra in cap si politicienilor moldovenisti din ex-RSS Moldoveneasca. Cu o floare nu se face primavara in mintile dumnealor, opacizate de zeci de ani de propaganda rusofila si rusofona.

 2. Sa nu uitam numele de roman, moldovean, ardelean nu sunt decat nume ale dacilor care traiesc in diferite regiuni ale Daciei teritoriu cunoscut acum ca si Romania, nume ce a fost creeat tot de adeptii unor interese straine, fata de valorile stramosesti.

 3. Minciuni gogonate, Moldova si Moldovenii au existat inainte ca Basarabia sa intre in Imperiul Rus. Pe voi va induc in eroare cu mesaje rupte din context, eu am privit intreg interviul cu Jirinovski, el spune ca moldovenii nu exista, iar acei din Republica Moldova care se considera moldoveni trebu sa plece in Romania sa traiasca fiindca Basarabia si Transnistria sunt pamanturi rusesti pe care Imperiul Rus le-a capatat in urma razboaielor ruso-turce.

 4. Cand s-au intalnit vikingii cu astia, i-au salutat cu cuvantul “ruus” iar astia au raspuns cu aceleasi sunete (precum alcalufii lui Ismail din Toate panzele sus). Si asa le-a ramas numele. Bine ca nu au dat noroc cu nemtii.

 5. iar circarul rusalkai, “le-am dat numele…”:)

  Nu le-ati dat nimic, bai, le-ati luat tot timpul! Ai tai au desprins o regiune neaos romaneasca si preluand numele regional ati pretins ca locuitorii acelei regiuni sunt alt popor, aceleasi mizerii!

 6. In loc sa militezi pentru placinta din fata Casei Poporului, de ce nu militezi tu sa indepartam vagonul cu paiate din fata Teatrului National care e o sfidare si o bataie de joc si sa asezam in loc Statuia calare a Dacului, fiindca acolo s-a murit pentru Libertate? Am putea imediat sa incepem sa strangem semnaturi.

 7. Da, moldovenii au ,,să plece” în România, dar cu tot cu Basarabia şi Transnistria, pământurile lor strămoşeşti, moştenite de la strămoşii lor geto-daci. Rusia, dacă nu va înceta să alunge băştinaşii de pe teritoriile ,,căpătate” în urma feluritor războaie, se va dezintegra cum s-a dezintegrat Imperiul Sovietic.

 8. Chișinău-
  BUN-ii veterani ai Razboului de la Nistru –
  / DA ! DA ! DA ! – Blocul Unității Naționale – B.U.N. ! B.U.N. ! B.U.N. ! /
  http://jurnaltv.md/ro/news/2015/5/26/veteranii-cer-demisii-in-lant-10125134/
  – Demisia guvernatorului BNM,
  – a procurorului general,
  – a şefului CNA,
  – a directorului SIS,
  – a ministrului Finanţelor
  – şi a ministrului Justiţiei.
  Asta au cerut, în cadrul unei conferinţe de presă,
  mai mulţi veterani ai războiului de pe Nistru.
  În opinia lor, cei menţionaţi se fac vinovaţi de situaţia politică şi economică precară a ţării
  /veteranul vorbitor Gheorghe Slutu /
  Şi pentru că vor o schimbare, veteranii spun că vor participa
  la protestul din 7 iunie organizat de platforma “Demnitate şi Adevăr”.

  Veteranii au anunţat că Duminica, pe 7 iunie, orele 12
  vor participa la mitingul de protest organizat de platforma “Demnitate şi Adevăr”.

  Reprezentanţii Procuraturii Generale şi cei ai Centrului Naţional Anticorupţie
  au refuzat să comenteze afirmaţiile veteranilor.
  În schimb, guvernatorul BNM, şeful SIS, ministrul Justiţiei şi cel al Finanţelor
  nu au răspuns la telefon.
  Amintim că la cel mai recent miting organizat de Platforma “Demnitate şi Adevăr” au ieşit în stradă zeci de mii
  de oameni nemulţumiţi de jafurile din sistemul bancar, nivelul corupţiei şi abuzurile comise de guvernanţi.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI RE-UNIRII’ PT. TOTDEAUNA
  A BASARABIEI CU MOLDOVA ISTORICĂ
  ÎN CADRUL ROMÂNIEI MARI- VECHEA DACIE STRĂBUNĂ,
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ==============================================

 9. Revenirea Basarabiei la Patrie nu mai poate fi oprita, doar intarziata. De la ultima Mare Adunare, de la Chisinau, lucrurile ai intrat pe un fagas cat se poate de limpede.

  Cu totii asteptam actul de vointa al fratilor basarabeni.

 10. -Anul 2015 –
  TEROAREA ȘI RĂZBOIUL SIS-TEMATIC KGB anti-românesc
  CONTRA UNIONIȘTILOR DE LA CHIȘINĂU
  http://jurnal.md/ro/social/2015/6/1/masina-avocatului-lui-george-simion-a-fost-sparta/-
  – 1 iunie 2015-
  Maşina avocatului lui George Simion a fost spartă
  – Maşina avocatului cetăţeanului român unionist George Simion, vest-moldovean din Focșani,
  ARESTAT ȘI EXPULZAT acum trei săptămâni de pe teritoriul Republicii Moldova, a fost spartă. Hoţii au furat documentele care urmau să fie folosite într-o şedinţă de judecată pe marginea acestui caz. S-a întâmplat cu doar jumătate de oră înainte de proces. Este o coincidenţă bizară, spune apărătorul lui George Simion.

  Totul s-a întâmplat în sectorul Râşcani al capitalei. Avocatul lui George Simion spune că şi-a parcat maşina şi a intrat în birou pentru câteva minute. Când s-a întors, a văzut că un geam este spart.

  „A fost la un interval de zece minute, cât eu am ieşit din maşină. A dispărut doar geanta cu documente şi dosarele. Dacă e o coincidenţă, este stranie, dar dacă nu este coincidenţă, este regizată. Nu pot să acuz pe nimeni pentru că nu am probe, dar dacă este doar o coincidenţă este ceva de-a dreptul spectaculos”, a declarat avocatul Dumitru Susarenco.

  Şi George Simion a rămas surprins când a aflat despre incident. „Calific incidentul de azi ca un nou abuz şi solicit de data asta organismelor europene să intervină pentru că deja este mult prea mult”, spune George Simion.

  Poliţiştii au iniţiat un proces penal pentru furt, dar deocamdată nu au identificat niciun suspect. Dacă vor fi găsiţi, făptaşii riscă să plătească o amendă de până la 6 mii de lei sau chiar să facă până la doi ani de puşcărie.

  Amintim că cetăţeanul român George Simion, liderul mişcării unioniste „Acţiunea 2012”, a fost expulzat pe 13 mai de pe teritoriul Republicii Moldova. Biroul de Migraţie şi azil, care a luat această decizie, a invocat motive ce ţin de securitatea statului, fără a oferi detalii.
  Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.
  ——————————————————————————–
  P.S.
  Și în martie 2009 pe timpul guvernării comuniste voroniste eroul unionist Georgică Simion din Focșani a fost arestat și deportat prima oară în Europa LIberă peste Prut.
  Și tot atunci în 2009, avocatului lui, Natalia Bairam i se furase documentele referitor la acest caz, care apoi fusese aruncate pe undeva prin preajmă.
  Deci istoria se repetă în 2015 cu un guvern fals pro-european timoftist filatelist terorist anti-românesc. Rușine !
  —————————–
  N.B.
  Un alt caz demn de atenție-
  Sâmbătă, 29 mai, la orele 4 dimineața, un cetățean din România a fost omorât /accident înscenat/ la colțul hotelului Chișinău. Presei i s-a interzis să publice numele acestui bărbat de 46 de ani. Cine cunoaște numele lui ?

 11. Trebuie sa ne desteptam, chiar mai tarziu.
  Eu sunt din Moldova, deci sunt moldovean, dar sunt roman mai intai de 10000 de ani in orice regiune din Romania sau din asa- zisa Romania Mare. Nu uit
  niciodata ca descind din daci.In sec XIX stramosii mei locuiau dincolo de Prut.
  In urma unei invazii rusesti, barbare, ai mei au trecut Prutul. Cand s-au intors,
  multe case erau arse, fara a mai lasa ceva in urma. Peste cativa ani, a urmat o noua invazie. Atunci au parasit definitv jumatatea de Moldova, asezandu-se
  temporar pe langa Iasi si definitiv pe langa Bacau.Aceste sunt detalii.
  Cel mai important pentru cei care sufera pentru adevar, sa raspunda la intrebarea cum rusii au unit cele vreo 98 de triburi ca sa ocupe o parte din planeta. Tot la fel de important la nivel macro sa aiba in vedere Testamentul
  lui Petru cu mentinerea starii de razboi si sa nu treaca anul fara a adauga un
  alt pamant.Aceste 2 idei trebuie sa le avem in cap nu numai noi romanii, dar
  si lumea intreaga, inclusiv China si Japonia.
  Moldova despartita de Prut este Romania.

 12. Apropo de cum se ıncerca rusificarea Moldovei şi sa se arate ca limba romana şi ”limba” sınt diferite . S-au elaborat diçtionare romano-modoveneşti pline de idiotenii care au depaşit orice imaginatie.
  Iata un exemplu :

  elicopter ( romana ) = libelula cu aripi rotitoare ( moldoveneasca )

  Deci tov. sovietici faceau vizite de lucru ın tara calatorind pe libelule cu aripi rotitoare . Ce frumos .

 13. Eugen dute si invata istoria, Stefan cel Mare si-a dat fiica de mireasca unui “kneazi” din rusia ca acesta sa lase in pace pamanturile Basarabiei.

  Sau tu nici de Stefan cel Mare negi ca a existat si a fost roman trimis de Vlad Tepes ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *