Lovitura de stat de la 23 august 1944 si consecintele ei

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

În anul 1947, in nou proclamata Republica Populară Română se stabilea ca ziua națională să fie 23 august , numită ziua insurecției armate antifasciste, începutul revoluției populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste și arestarea guvernului condus de Ion Antonescu în anul 1944.

Desigur că cei care au luat aceasta decizie de fixare a zilei naționale pe 23 august au fost comuniștii bolșevici, cei mai mulți veniți pe tancurile Armatei Roșii la noi în țară, acesta fiind unul dintre nenumăratele acte de manipulare și falsificare a istoriei. De ce spun aceasta? Pentru că, în realitate, ziua de 23 august 1944, se arată a fi, de fapt, momentul unei uriașe trădări a interesului național, cu consecințe dramatice pentru națiunea noastră, consecințe pe care încă le simțim!

Pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat atunci, în contextual complicat al celui De-al Doilea Război Mondial, îl avem ca invitat în această emisiune pe dl dr. în istorie Constantin Corneanu, cercetător în cadrul Institutului Revoluției Române.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns