Legea anti-legionară sau… noii bolșevici împotriva poporului român

Categories DezvăluiriPosted on

Atunci când o lege, cum este cea votată de curând, are ca efect condamnarea majorității luptătorilor anti-comuniști din România, avem o mare problemă; iar punctele de vedere ale unor personalități științifice românești îi subliniază parșivitatea și prostia:

Prof. dr. în istorie Radu Ciuceanu, fost deţinut politic, directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române consideră Legea “Elie Wiesel” drept “o tâmpenie”: “S-a făcut o chestie de necrezut. Chiar aşa, să distrugi ce înseamnă rezistenţa poporului român împotriva ocupaţiei sovietice? În rezistenţa anticomunistă au fost 70-75% legionari. Să elimini o parte majoritară din rezistenţa poporului român împotriva regimului bolşevic este o măsură inconştientă” (Sursa)

Acad. Dan Berindei, Preşedinte de Onoare al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologie a Academiei Române: „Mişcarea Legionară nu poate fi calificată drept „fascistă” întrucât nu întruneşte, prin elementele de doctrină pe care le-a adoptat şi promovat, un caracter ideologic fascist.” (Sursa)

Academicianul Eugen Mihăiescu: „Azi, luptătorii anticomuniști sunt prima țintă a tovarășului Florian. Cine urmează mâine? Mihai Eminescu? Alexandru Florian (unul dintre inițiatorii legii) este mulțumit că acum va putea “promova victimele Holocaustului” într-un spațiu românesc curățat de simbolurile fasciste… Las la o parte faptul că această expresie, “promovarea victimelor”, îmi face pielea de găină. Nu mă miră însă nimic din partea unuia care înțelege să profite de pe urma suferinței unor martiri demolând statuile altor martiri…” (Sursa)

Istoricul Mircea Stănescu: “Pentru a nu mai fi nici un dubiu: tema recentei legi – Legea “antilegionară” – n.m. -, integrată chestiunilor strategice și de securitate (națională, regională, globală), este una cerută de SUA, „cel mai aliat dintre aliații strategici“. Acesta este sensul prezenței ei într-un asemenea cadru de discuție.” (Sursa)

Ziariști online: „Trebuie reţinut faptul că adevărata măsură a luptei antibolşevice a fost dată de Mişcarea Legionară pe front, prin înrolarea deţinuţilor politici în batalioanele disciplinare destinate primei linii, unde s-au evidenţiat prin fapte de vitejie, apoi în lupta împotriva instaurării regimului comunist. Componenta majoră a mişcării naţionale de rezistenţă anticomuniste din România a fost legionară, realitate ilustrată prin procentul major al deţinuţilor politici din perioada 1945-1964, apreciat la circa 75%.” (Sursa)

Victor Roncea: „Legea antiromânească în cauză reprezintă o răfuială a urmaşilor agenţilor kominternişti cu poporul român. Dezideratele lor au fost readuse aminte românilor de istoricul american Larry Watts (citește mai multe aici: În 1989, puterea a fost acaparată de foștii agenți KGB și GRU) într-un motto care-i aparţine lui Engels, inserat în prima carte a trilogiei sale dedicate istoriei reale a României, “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni”. Iată-l: „[Românii sunt] un popor fără istorie… destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale… [Ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi [vor] rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional […] Dispariţia [lor] de pe faţa pământului va fi un pas înainte.”

Ce cred eu: dacă Eminescu ar fi trăit în perioada interbelică, astăzi, cu siguranţă, comisarul Florian l-ar fi interzis, aşa cum comuniştii i-au pus la index Opera politică iar “dilematicii” lui A. Pleşu i-au trivializat-o.

Dacă aşa stă situaţia acum, se explică mai bine de ce criminalul de război ungur, Wass Albert, care a ucis evrei şi români în Transilvania ocupată de horthyişti, are statui ridicate în tot Ardealul, în timp ce Alexandru Florian se războieşte, minţinând, cu memoria lui Valeriu Gafencu, românul basarabean care a salvat de la moarte un evreu, sau cu statuia filosofului Mircea Vulcănescu, “criminal de război” mort martiric în închisorile bolşevice. Alte voci avizate consideră că acţiunile urmaşilor comisarilor ideologici kominternişti urmăresc de fapt compromiterea României şi a românilor la nivel internaţional prin crearea, ca reacţie la operaţiunile lor, a unei organizaţii “antisemite” care să acţioneze violent “în numele ortodoxiei”. Dacă chiar aşa stau lucrurile, miza angajatului lui Victor Viorel Ponta, Alexandru Florian, poate fi inclusiv compromiterea mandatului preşedintelui Klaus Iohannis, a cărui alegere a demonstrat pe plan mondial lipsa oricărei pretinse “xenofobii” a românilor. Cu atât mai mult o asemenea Lege la cel mai tolerant popor cu putinţă nu-şi găseşte altă justificare decât aceea de provocare a unor situaţii şi stări generatoare de conflict.” (Sursa)

Sursa foto: roncea.ro

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

8 comments

 1. Din aceeaşi categorie, a eforturilor făcute de perciunaţi pentru discreditarea şi desfiinţarea noastră ca neam:
  Acum peste 20 de ani, scriitorul de limbă română Norman Manea descria fenomenul legionar prin următoarele cuvinte:
  “Fundamentalism creştin-ortodox de factură teroristă”.
  Pregăteau terminologia încă de pe atunci.

 2. Scopul acestei legi este să intimideze românii.

  Dar efectul ei va fi invers proporţional cu ceea ce urmăreşte institutul Wiesel: românii se vor trezi într-un număr şi mai mare şi vor înţelege că, în ţara lor, legile se fac de către străini.
  Că insitutul ,,Elie Wiesel” e mai puternic decât Academia Română.
  Sau poate nici Academia nu mai este română?

  Sau poate ar trebui schimbat şi numele României?
  Ca să corespundă stării de facto în care se află acum.
  Să-i zicem Paşalâc American.

  Va fi o lege cu efect invers!

 3. Legea asta e la fel de stupida ca si aceia ce au conceput-o.Traducerea ei e simpla:nu critica si nu te opune acelora ce se pisa pe istoria ,trditiile si eroii neamului nostru.Printre stramosii mei se numara si unii care au facut parte din miscarea legionara,altii au fost liberali sau taranisti,altii s-au orientat cand s-au schimbat vremurile si au devenit putin comunisti.Din cate stiu acestia nu s-au urat niciodata intre ei,nu au facut rau nimanui,iar eu nu ma dezic de niciunul din ei.E clar ca aceasta lege va fi respectata de masa lu’ Cacarau si celalalte curve.

 4. Am publicat la
  http://mihaifloarea.blog.com/2015/07/29/o-lege-a-rusinii/
  și
  http://mihaifloarea.blog.com/2015/08/05/opinia-academiei-romane/
  Vă invit să citiți și opinia doamnei Aspazia Oțel Petrescu intitulată
  Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre legea anti-legionară și taina mucenicilor din închisori. „Dumnezeu ne mai dă încă o dată ocazia să mai agonisim plată”.
  Dumnezeu să-i lumineze pe toți vrăjamșii noștri și să se milostivească de noi, întărindu-ne în lupta cea dreaptă pentru Adevăr.

 5. Ce legatura are miscarea pentru adevar istoric cu legionarii de azi care indruga o multime de prostii si pretind ca sunt singurii care “pot salva tara”?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *