1989 si încercarea de rupere a Transilvaniei de România. Ce rol a avut Ungaria?

Categories DezvăluiriPosted on

De mii de ani, la pământurile acestei țări au poftit multe imperii și multe populații migratoare. Din păcate și astăzi sunt destui care ne-ar lua totul, dacă ar putea.

Pe aici au trecut și au jefuit, în decursul miilor de ani, romanii, hunii, turcii, rușii, austriecii, ungurii și alții, pe care nici nu-i mai amintesc. Pământul acestei țări a fost loc de tocmeală, de împărțire între șacalii diverselor epoci.

Cel mai recent moment în care România a fost aproape de sfâșierea trupului său este momentul 1989, un moment de mare vulnerabilitate pentru noi, în care s-a încercat aplicarea scenariului ruperii Transilvaniei de la România. Desigur, principalul rol negativ în această dramă programată, dar nereușită, l-a avut Ungaria.

Care au fost marile jocuri geopolitice ale acelor vremuri vom căuta să aflăm împreună cu invitatul acestei emisiuni, dl. dr. Constantin Corneanu, cercetător al Institului Revoluției Române.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns