În câteva zile vom porni al treilea șantier arheologic, cu un potențial special…

Categories ArheologiePosted on

În câteva zile vom porni, în parteneriat cu o altă instituție culturală românească, al treilea șantier arheologic. Nu o să vă dau mai multe detalii acum din motive pe care cred că le înțelegeți, însă într-o săptămână veți ști.

 

 

Potențialul arheologic al acestui obiectiv este deosebit și avem motive să credem că în scurt timp vor ieși la lumină lucruri interesante.

În ceea ce privește celelate două obicetive arheologice în care Asociație Geto-Dacii este partener, pot să vă spun următoarele:

 

 

1. Șantierul arheologic de la Oțeleni – Iași, în parteneriat cu platforma Arheoinvest din cadrul Universiatății Alexandru Ioan Cuza din Iași

 

 

 

Până acum s-au parcurs 3 pași, cu finanțarea Asociației Geto-Dacii și a sponsorilor aduși de noi:

 

– S-a făcut ridicarea topografică a zonei.

 

– S-a făcut o primă scanare cu detectoare de metal pentru a curăța aria de interes de metale aflate la suprafață.

 

– Chiar acum se face o investigație cu aparatură performantă, capabilă să facă o hartă a subsolului până la mai mulți metri. În două trei săptămâni vom ști care sunt anomaliile din subsol și unde se va decide să se facă săpături arheologice.

 

Mai multe detalii despre șantier aici:
http://www.geto-dacii.ro/santierul-arheologic-de-la-oteleni-iasi/

 

 

2. Șantierul arheologic de la Hârtiești – Argeș, în parteneriat cu Universitatea din Pitești

 

 

 

Șantierul arheologic este în curs de finalizare. Ceea ce s-a descoperit și concluziile specialiștilor vor fi prezentate în aproximativ o săptămână.

 

Mai multe detalii despre șantier aici:
http://www.geto-dacii.ro/din-luna-mai-participam-la-saparea-arheologica-a-unui-tumul-in-judetul-arges-numit-de-localnici-mormantul-dacului-2/

 

 

Cei care înțeleg necesitatea susținerii acestor șantiere arheologice sunt invitați să ne ajute financiar printr-o donație sau o sponsorizare. Este singurul mod prin care putem continua. Vă mulțumim anticipat! Detalii legate de modul în care puteți face o donație sau o sponsorizare veți găsi aici:

http://www.geto-dacii.ro/

Daniel Roxin

3 comments

  1. Daca aveti timp, bine ar fi ca in localitatile in care aveti de gand sa deschideti santiere sa vorbiti cu batranii satelor, invatatori, profesori de istorie, primar, preot, unii dintre ei va pot ajuta mult, dezinteresat.

  2. FELICITARI! ASTEPTAM CU NERABDARE REZULTATELE SI ARATAREA ADEVARULUI ISTORIC, DOVEZI ZDORBITOARE PENTRU SCHIMBAREA MANUALELOR DE ISTORIE MINCINOASE SI TREZIREA IN LOCUITORII TARII A CONSTIINTEI DE ROMAN! JOS PALARIA PENTRU TOT CE INTREPRINDETI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *