NOUA ORDINE MONDIALĂ este în pericol! De ce ar putea genera acest lucru un AL III-lea Război Mondial…

Categories DezvăluiriPosted on

un articol de Daniel Roxin

Conceptul de ordine mondială, aşa cum este el cunoscut în epoca modernă, este în criză, avertizează Henry Kissinger, fostul secretar de stat american din timpul administraţiilor Nixon şi Ford.

Idealul unei NOI ORDINI MONDIALE care să transceandă statalitatea și principiile naționale, care să unească națiunile lumii într-un stat global, cu un guvern unic, o bancă unică și o unică armată, pare tot mai greu de realizat, după cum se plâng coordonatorii acesteia.

 

Desigur, pentru cei care privesc dincolo de textele aburitoare despre democratie, egalitate, drepturi ș.a.m.d., Noua Ordine Mondială, dacă se va realiza, va fi o dictatură globală în care vor conta doar interesele stăpânilor. Este suficient să ne uităm la cei care o promovează și îi vom descoperi pe autorii de războaie și revoluții moderne (de tomnă și de primăvară), pe creatorii de crize economice, pe cei care ne modifică genetic mâncarea și doresc reducerea populației până la câteva sute de milioane de indivizi, pe promotorii decadenței umane sub toate aspectele ei. Ori, dacă aceștia sunt artizanii unei Noi Ordini Mondiale și cei care o vor coordona după realizare, rezultatul nu poate fi decât dezastruos pentru civilizația noastră – o dictatură globală.

Ei bine, astăzi, această “ordine” este amenințată de imperialismul rus și BRICS (un fel de FMI făcut de Rusia, China, India, Brazilia și Africa de Sud), de extremismul islamic într-o continuă creștere, de interesele Chinei care va deveni în curând principala forță economică a lumii dar și de alți factori…

Acesta este motivul pentru care Henry Kissinger își exprimă îngrijorarea… La câșiva pași de noi, un Putin cu mult tupeu sfidează întreaga lume destabilizând Ucraina, făcând sub nasul NATO scenariul creării unui nou stat în sudul și estul acestei țări.

Din punctul nostru de vedere situația este extrem de periculoasă pentru că orice degenerare a conflictului ne poate afecta și pe noi, România fiind la doar câteva sute de km de Crimea… Ținând cont de experiența de secole în relația cu ursul de la răsărit, care ne-a tratat în repetate rânduri cu multă ticăloșie, nu ne putem aștepta la nimic bun dintr-o apropiere a Rusiei de granițele noastre.

Peste interesul nostru, al românilor, care ar presupune ca Rusia să stea la distanță cât mai mare de noi, se află interesul Occidentului, controlat de SUA și Israel, care își vede planul de stăpânire globală amenințat de forțe ce, in definitiv, vor același lucru ca și ei – să fie stăpânii lumii!

Am auzit opinii care spuneau că asta ar putea fi șansa noastră – existența a doi poli de putere mondială care se luptă între ei, întârziind procesul de formare a acestei Noi Ordini Mondiale care, altfel, ar fi fost aproape de ținta finală. Între timp, lumea s-ar putea deștepta din somnul cel de moarte și s-ar putea produce o revoluție globală ce ne-ar scăpa pentru totdeauna de bandiții aflați acum la butoane…

Alte opinii spun că Noua Ordine Mondială ARE NEVOIE de un Al Treilea Război Mondial pentru a grăbi procesul de realizare a acesteia și că conflictele și crizele cu care ne confruntăm sunt doar pași premeditați, meniți să ne convingă de necesitatea unui Guvern Global aducător de pace și prosperitate…

În orice caz, datorită poziției pe care o avem, am putea fi în mijlocul unui posibil conflict dintre Rusia și Occident, ceea ce ar însemna o nouă tragedie pentru România. Să sperăm că acest lucru nu se va produce…

Dincolo de ce ne dorim noi sunt însă interesele marilor forțe și, așa cum se poate vedea, conflictele se amplifică în toată lumea, marile puteri sunt în relații din ce în ce mai tensionate, Rusia sfidând comnitatea occidentală ce se arată prea slabă pentru a interveni.

Vorbind despre conflictul din Ucraina, eu nu am nicio îndoială că revoluția portocalie care a dus la alungarea președintelui ucrainean și la îndepărtarea țării de Rusia, a fost încurajată și susținută de forțele occidentale. Iar Putin și rușii știu asta. În consecință, au trecut la represalii și la încercarea de a recupera cât se poate dintr-un teritoriu aflat până nu demult sub influența lor.

Ceea ce se va întâmpla în continuare ar putea duce la o excalaladare a conflictului până la a transforma totul într-un război global. Este evident că acest conflict incipient este unul de încodare a mușchilor și că că cel care se va arăta timid va pierde. Rusia pare să fie hotărâtă să nu dea înapoi. Ba, mai mult, slăbiciunea occidentală, îi dă și mai mult curaj.

Occidentul își vede planurile de hegemonie universală date peste cap și, cu siguranță, SUA, Israelul și aliații lor nu vor accepta alți stăpâni! Prin urmare, chiar dacă acum se arată mai prudenți în a se lua de piept cu Rusia, cu siguranță pregătesc și scenariile unui război global.

Conflictul total care se întrezărește ar putea fi ultima mare conflagrație mondială a civilizației noastre, așa cum o cunoaștem astăzi; și la cât de multă ură, violență, degradare umană și radicalizare se înregistrează la nivel global, aproape că pare de neevitat.

După, numai Dumnezeu știe ce ar putea să fie. Poate vom avea o lume mai bună… În orice caz, răul acestei lumi este atât de mare, forța ticăloșilor planetei atât de evidentă încât doar un miracol divin ar mai putea transforma civilizația aceasta în ceva bun…, fără un Al Treilea Război Mondial! Din păcate…

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns