Istoricul Lucian Boia, FEBLEȚEA BUDAPESTEI, ne spune în ultima sa carte că românii nu ar avea niciun drept istoric asupra Transilvaniei. Cum comentați?

Categories DezvăluiriPosted on

Citat din cartea „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări“:

“Se adăuga şi faptul că România avea un drept incontestabil asupra Basarabiei, provincie răpită Moldovei în 1812, partea ei sudică fiind apoi retrocedată în 1856, dar din nou anexată de Rusia în 1878. Un drept similar putea invoca România şi în ceea ce priveşte Bucovina, ruptă tot din Moldova, la 1775, şi anexată de austrieci. Transilvania nu se afla însă într-o asemenea situaţie. Nu aparţinuse niciodată României sau vreunuia dintre principatele care formaseră România la 1859. De la începuturile sale statale fusese înglobată în Ungaria şi, chiar când Ungaria dispăruse, continuase, prin elita sa conducătoare şi prin organizarea de stat, să se înfăţişeze ca parte a vechiului regat ungar. Românii puteau invoca, fireşte, cum au şi făcut, un drept etnic asupra Transilvaniei (populaţia românească fiind majoritară), dar nu şi vreun drept istoric. Puteau să-i acuze pe unguri că îi asupreau sau îi discriminau pe români, dar nu-i puteau acuza că „răpiseră“ vreodată Transilvania.”

Sursa citatului: http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/romania-atat-mult-noroc-fragment-avanpremiera-viitoarea-carte-lui-l

Acest Lucian Boia, citat cu dragoste și mare simpatie de presa maghiară, le oferă ungurilor tot ce au nevoie pentru revendicările lor aberante. Și culmea, mai este și ridicat în slăvi de presa românească și de tot felul de telectuali fițoși și cosmopoliți care vor să ne spele pe creier cu teoriile lor globalist-nivelatoare! Cum comentați acest pasaj?

Dacă doriți un autograf de la numitul Lucian Boia, îl puteți căuta astazi, 24 aprilie, la Librăria Humanitas Cişmigiu, de la ora 19.00, unde își va lansa cartea cu susținerea lui Gabriel Liiceanu. Că, de, marii intelectuali români are clubul lor elitist!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns