Primele imagini de pe șantierul arheologic Poiana Cireșului. Noi descoperiri

Categories ArheologiePosted on

Redeschis acum o săptămână, șantierul arheologic de la Poiana Cireșului unde, în 2014 și 2013 s-au făcut descoperiri de interes mondial, se dovedește din primele zile extrem de darnic. Conform specialiștilor care îl conduc, prof. univ. dr. Marin Cârciumaru și dr. Elena Nițu, descoperirile din primele zile par să indice o bogăție mai mare de artefacte cu o vechime de peste 20.000 de ani decât în anii trecuți.

Cercetarea multidisciplinară care se realizează aici, are în acest an și o specialistă din Franța, de la Universitatea Sorbona din Paris. Alături de arheologi se află și câțiva voluntari.

Dacă anul trecut cercetarea de la Poiana Cireșului s-a făcut exclusiv cu finanțarea atrasă de Asociația Geto Dacii (sponsor principal fiiind firma Dentral Profile din București), în acest an, din fericire, alături de contribuția consistentă oferită prin intermediul Asociației Geto Dacii, șantierul a primit finanțare și de la autoritățile locale din Dâmbovița.

Principalii sponsori atrași de noi în acest an (în ordinea valorii contribuției) sunt:

ANCROMA PROD SRL (Piatra Neamț)
Dan Groza (Canada)
LAFOR SRL (Războieni, județul Neamț)
Doina Grecu (Canada)
Mircea Chirac (România)
Elena Simon (România)

Mulțumim tuturor celorlalți susținători!

Cei care doriți să susțineți finaciar cercetarea pe acest șantier, o puteți face prin donații și sonsorizări sau prin intermediul unui SMS. Detalii aici: http://adevaruldespredaci.ro/donatii-si-sponsorizari/

Daniel Roxin

Galerie foto:

 

 

 

 

Lasă un răspuns