Proiecte istorice extraordinare

Categories ArticolePosted on

Anul acesta este unul plin de surprize si proiecte istorice extraordinare!

Astfel, istoricul si scriitorul Vasile Lupasc a incheiat un contract cu o mare casa de productie de la Hollywood care va ecraniza romanul sau “Rastignit intre cruci” (despre povestea reala a vietii lui Vlad Tepes), intr-o superproductie de cateva zeci de milioane de dolari, cu mari actori in rolurile principale.

Eu si “Asociatia Geto Dacii” demaram mai multe santiere arheologice, din luna mai, primul fiind cel de la Hartiesti, Arges, unde vom sapa un tumul in parteneriat cu Universitatea din Pitesti.

Un alt proiect de anvergura al istoricului Vasile Lupasc este cel al realizarii unui film docudrama, pana in toamna acestui an, despre anumite aspecte controversate din viata lui Vlad Tepes, un film la care si-au dat acordul de principiu cativa mari actori ai scenei romanesti, precum Mircea Albulescu sau Daniela Nane.

Nu in ultimul rand, pe 25 aprilie lansez pe tv, iar din 27 aprilie si pe internet, filmul documentar “Fabuloasa istorie straveche din Carpati”, un film care spune povestea unor descoperiri arheologice unice care ating o perioada ce incepe acum 80.000 de ani si se termina acum 6.000 de ani.

Despre toate acestea veti afla mai multe detalii in aceasta emisiune.

Desigur, proiectele  acestui an sunt mult mai numeroase si va promitem multe alte surprize!

In final, le multumim urmatorilor sponsori, al caror ajutor a fost si este in continuare esential pentru realizarea unor astfel de proiecte: AD Auto Total (http://www.autototal.ro/) pentru suportul financiar oferit spre realizarea filmului “Fabuloasa istorie straveche din Carpati”, Fundatiei Dignitas (http://www.fundatiadignitas.ro/) pentru suportul pe care il va oferi in demararea santierului arheologic de la Hartiesti, Arges si a  noului film docudrama despre viata lui Vlad Tepes, realizat de Vasile Lupasc in acest an si nu in ultimul rand, firmei PCNET-CATV SRL (http://www.pcnet-catv.ro/ )pentru sustinerea financiara a investigatiei arheologice pe care o vom face din luna mai pe un santier arheologic… surpriza din Moldova.

De asemenea le multumim tuturor celor care ne-au sustinut si ne sustin in continuare activitatea prin donatii si SMS-uri!

Daniel Roxin

Vezi video aici cu emisiunea facuta pe aceasta tema, invitati Vasile Lupasc si Luiza Cristea:

Lasă un răspuns