România, vatra Europei (Episodul 2) – emisiune tv

Categories Emisiuni TVPosted on

Dovezi istorice incontestabile ne demonstrează că aici, în spațiul carpato-danubiano-pontic este leagănul culturilor europene. Și când spunem aceasta vorbim despre un număr impresionant de descoperiri ce vorbesc despre o primordialitate a locurii, a scrisului, a artei prelucrării ceramicii și a metalelor.

Desigur, o istorie care ar transforma România dintr-o țară de mâna a treia în leagănul civilizațiilor europene și numai, deranjează multe interese străine, în virtutea cărora se duce o aprigă luptă de distrugere sau de îngropare a ientității noastre și a istoriei acestor meleaguri.

Adevărul iese însă la lumină tot mai mult și datorită muncii de o viață pe care cercetători precum domnul Gabriel Gheorghe, invitatul acestei emisiuni, au făcut-o!

 

Daniel Roxin

 

6 comments

 1. Locuind in alta tara m- am imprietenit cu o argentinianca. Desigur limba romana si cea spaniola sunt asemanatoare, dar am fost uimita sa o aud folosind cuvinte ca de exemplu: descalta-te, nene , identice fonetic si ca inteles.

 2. Fiecare cu teoria lui, desi ar fi de dorit sa ne concentram cat mai multi spre ceea ce putem obtine concret – din perioade cunoscute – fiindca ne-ar fi extrem de benefic mai ales in momentele critice prin care trecem.

 3. Ce m-ar putea retine sa ma exercit in mod autentic, profund si personal in tara mea? Ce m-ar atrage in pseudo-drama neputintei de a fi roman/ de a trai in Romania? De ce as mai rezona si sau as mai fi susceptibila sa fiu afectata de teorii de genul: suntem lipsiti de valoare, conducatorii nostrii actuali nu au valoare, nu suntem capabili sa catalizam energii de reformare, suntem la discretia unor conspiratii oculte, nu avem liber arbitru – suntem marionete politice, Shambala / Gradina Maicii domnului este o utopie, Romania este atrasa in conflicte circumstantiale si oculte, pentru romanii din Australia este mai usordecat pentru cei din Bucuresti pentru ca in acea tara au mai mult respect fata de legi, sunt un prost pentru ca nu am emigrat, sunt patriot pentru ca nu am emigrat, romanilor din afara Romaniei le este mai usor decat mie, … tra-la-la la….Subi dubi duba, shubi dubi duba….?
  Exista in drept principiul: “nimeni nu se poate scuza invocand necunoasterea legii” – NEMO CENSETUR IGNORARE LEGEM.
  Cu intarzaiere de cca 1 an premiul Nobel pentru Fizica a fost acordat in 8 octombrie 2013 teoreticienilor bosonului Higgs – particula lui Dumnezeu.
  Hai sa calatorim in noi insine! …am constatat ca invataturile sfintilor parinti sunt similare cu cele ale oamenilor de stiinta care au identificat “ID- inteligent design”, ….ca Nikolas Tesla a formulat puncte de vedere mentionate de parintele Argatu – au recunoscut, fiecare pe drumul lui, acelasi adevar.
  Suntem, fiecare dintre noi, exact unde este necesar sa fim! avem toate resursele pentru a ne exprima plenar propria persoana.
  Incepi prin a te privi lucid in oglinda! – este dificil, coplesitor – uneori pare sa fie necesar sa recunosti ca te-ai mintit singur – merita!
  Al doilea pas este smerenia –dificil pentru ego.
  Sa te eliberezi de frica ca esti mic pentru a deveni parte ….devine un job de fiecare zi.
  …si de aici incepe aventura…
  unora le iese …devin eterni! Pentru altii dintre noi …. La multi ani!

 4. Dragilor, e superba initiativa voastra cu acest site si ceea ce promovati! Intr-un mare contrast cu Romania zilelor noastre! Eu consider ca Romania ar trebui sa se redefineasca sub numele de “Noua Dacie” (ca si Noua Zeelanda,de expl,mai exista titluri de genul).Va provoc sa rostiti macar in gand de trei ori acest nume, si sa-mi spuneti ce simtiti:-).Eu unul, ma conectez la trecut,la vibratiile vitejilor, la mandria dacica si nu numai! De ce “Noua Dacie”? Pentru ca ar fi o regasire constienta, o reinventare a fibrei si constiintei romanesti.Am avea oportunitatea sa reinviem ca neam si sa lepadam haina asta “romaneasca” in care nu mai exista repere si sa punem una curata, dacica,cu care sa ne mandrim si pe care sa ne straduim s-o tinem curata. Dar asta ar presupune sa mai avem un Decebal,un Tepes sau un Cuza la conducerea tarii…stiu, si cand m-am trezit era dimineata,dar a fost un vis frumos, pe care vi l-am impartasit. Cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *