Române, vor să-ţi fure pământul. Copilul tău ar putea deveni rob în propria ţară.

Categories ArticolePosted on

un articol de Valentin Roman

 

Mai suntem oare stăpâni în ţara noastră? Mai au oare rost eforturile celor puţini de a-i convinge pe cei mulţi că suntem în pericol de a fi pur si simplu exterminaţi economic şi industrial de pe scena mondială? Au oare ecou îndemnurile noastre către români de a nu-şi vinde pământurile oricât de tentantă ar fi oferta? (citeşte şi aici http://valentinro.blogspot.ro/2013/03/romania-este-sub-asediu-i-pamantul.html ).

Ne mai reprezintă oare cineva în relaţia cu mai-marii lumii sau ai noştri aleşi nu sunt decât nişte slugi supuse intereselor străine? Întrebări…întrebări…Şi în vreme ce pe cei mai mulţi dintre fraţii noştri încă îi interesează doar ziua de mâine,  cei ce ne vor pământul, casele, bogăţiile naturale, continuă să acţioneze harnic, cu paşi mici, dar siguri, către cucerirea, de data aceasta făra sabie, a acestui pământ, urmată de supunerea întregului popor român.

Grâul nostru…pâinea noastră

Vă reproduc, în cele ce urmează, o ştire care exemplifică cel mai bine ceea ce se urmăreşte  cu privire la România, anume supunerea şi îndatorarea ei.

Atenta la tot ce misca in ceea ce considera ca e ograda ei, SUA a transmis Romaniei doua mesaje clare, fara tablite ajutatoare: investitorii americani vor veni la noi daca vom avea un nou acord cu FMI si o legislatie permisiva pentru exploatarea gazelor de sist.

Insarcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a trasat, e drept in termeni diplomatici, parcursul pe care il au de urmat autoritatile romane, daca vrem sa mai „pupam” investitii straine, in general, respectiv americane, in special.

Butcher a inceput sa descrie cum ar arata „cercul increderii” cu Romania in interior, povestind ce bine s-ar simti investitorii, inclusiv cei americani, daca ar exista predictibilitate si stabilitate legislativa, aceste deziderate fiind realizabile exclusiv – se pare – cu FMI. „De aceea, credem ca un nou acord ar trebui probabil incheiat”, a spus ofcicialul SUA. Asadar, aceasta ar fi o conditie obligatorie pentru atragerea afaceristilor americani la noi, dar nu singura.

 

Ce Nabucco? Chevron!

 

Butcher a fost de parere ca Romania nu trebuie sa-si planga in pumni din cauza nerealizarii proiectului Nabucco, prin care ar fi intrat in tara gaze mai ieftine. Oficialul SUA crede ca avem destule gaze in Marea Neagra, nemaivorbind de cele de sist, de a caror explorare  – si, in curand, exploatare – in Romania se ocupa americanii de la Chevron.

Butcher s-a aratat extrem de mandru de tehnologiile utilizate de firmele americane din domeniu, trecand insa sub tacere faptul ca autoritatile SUA au avertizat Washingtonul ca fracturarea hidraulica poate afecta grav mediul.

„Firmele americane sunt parte a solutiei combinate pentru a asigura viitorul energetic al acestei tari”, a decretat Butcher, referindu-se la Romania. In cocnluzie, ordinele au fost transmise, mai ramane sa fie puse in opera, intru profitul si bunastarea oamenilor de afaceri americani.

 

Credite refuzate

 

Banca olandeza Rabobank a anuntat, ieri, ca refuza sa ofere credite agricultorilor si companiilor implicate in industria gazelor de sist. Reprezentantii bancii avertizeaza, astfel, asupra efectelor negative pe care exploatarea hidrocarburilor de sist prin tehnologia fracturarii hidraulice le au asupra mediului inconjurator.

Mai mult, Rabobank a restrictionat accesul la credite si pentru fermierii care si-au inchiriat terenurile companiilor care se ocupa de explorarea si exploatarea gazelor de sist. –  sursa http://www.enational.ro

Române ce încă taci, prin pasivitatea ta nu faci decât să îţi dai acordul ca ţara ta să-i fie copilului tău orfelinat, nu casă cu temelii solide, aşa cum ţie ţi-au lăsat înaintaşii. Române ce încă taci, faptul că a susţine un demers, un scop, o atitudine, un proiect, încă mai înseamnă pentru tine doar like şi share pe internet, în timp ce toţi cei ce-ţi doresc moştenirea sapă eficient la temelia ţării, va conduce la un viitor în care copilul tău, pe pământul apărat de Decebal, Vlad, Ştefan şi Mihai, va fi doar un rob, atât, nimic mai mult.

Implică-te activ în orice proiect căruia îi subscrii, de la cele privind protecţia mediului şi cele din zona de protecţie socială la cele ce au în vedere cercetarea istorică şi redeşteptarea spiritului naţional! Ia atitudine şi nu te lăsa batjocorit, pentru că istoria îţi dă dreptul să fi stăpânul propriului pământ şi propriului destin!

Nu vă îndemn la violenţe, nici la atitudini rasiste sau ce ar putea conduce la haos. Vă îndemn doar să deschideţi ochii, să puneţi mai presus de ziua de mâine viitorul copiilor voştri. Suntem săraci cu toţii dacă ne căutăm prin buzunare, dar încă spiritul nostru cuprinde în el toată bogăţia acestei ţări. Ei au bani, tehnologie, deţin puterea informaţiei, sunt un nou soi de migrator ce năpădeşte precum lăcusta pe pământul nostru. Vom reuşi oare să rezistăm? NU VĂ LĂSAŢI SPIRITUL ÎNVINS!

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

28 comments

 1. singura solutie e ca la preturi can ue salarii can ue normal da nimeni nu cere asa ca nimeni nu ia fiecare se descurca individual asta e drama ROMINIEI

 2. Chevron si Monsanto, fracturarea hidraulica si semintele modificate genetic, cele doua pericole mortale pentru mediul terestru si marin si pentru agricultura Romaniei, carora li s-a dat drum liber de catre guvernul ponta dupa ce pana anul trecut erau impotriva lor 100%. Cum de s-au intors la 180 de grade guvernantii nostri?

 3. Din pacate,ce-i care i-si vind pamanturile sunt taranii,care nu mai au bani din ce sa traiasca,sunt umiliti si batjocoriti de clasa politica care nu are treaba cu nimeni si totul se intampla intre ei!Parerea mea este ca ar trebui sa se organizeze grupuri de oameni care sa mearga in sate,sa bata la portile oamenilor si sa vorbeasca cu ei,deoarece acesti oameni nu au calculatoare sa intre sa citeasca postarile dvs.Sa le reaminteasca ca pamantul nu este al lor ,este al urmasilor,urmasilor,lor!
  Sa va auda Dumnezeu si sa ne de-a noua romanilor intelepciunea stramosilor,stramosilor nostri,asa sa ne ajute Dumnezeu!

 4. Eu nu vand nimic , inca mai continui sa cumpar in suprafete mici pentru ca nu mai am bani, sunt somer de mai mult de un an. Si totusi cumpar. Nu va vindeti pamanturile sub nici o forma. Cu stima si respect.

 5. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom rezista.Sa nu uitam ca in momente grele de existenta a neamului nostru , atunci cand s-a strans prea mult latul, romanul a erupt.Si nu s-au ridicat 2 sau 3, ci a erupt intreg spiritul nostru romanesc.Multi inca nu isi dau seama ce ne asteapta.Orice vijelie va veni peste capul nostru, va trece si aceasta.Important,deocamdata, este ca cei care constientizam starea acuta de inrobire sa ne facem datoria asa cum putem si sa ne punem speranta in Dumnezeu.O sa treaca si furtuna ce se pregateste sa vina. Tot ceea ce s-a intamplat pe pamantul acesta de-a lungul istoriei,anii de prigoana si suferinte, dar si intreaga vietuire crestina , traire intensa , este scris cu litere de aur in sufletul fiecarui roman . Ne-au luat ochii cu placeri si distractii , amagiri , prosteli la TV si manipulari ,ne-au mintit la greu dar Adevarul este in noi.Suferinta va aduce acest Adevar la suprafata, asa cum s-a intamplat de atatea ori.

 6. banuiesc ca si noi daca am fi altfel de oameni am duce-o mai bine ,dar suntem prea fatarnici ,vicleni, betivi,curvari , injuram mult , facem enorm de multe avorturi si asa mai departe ! pana nu ne schimbam apucaturile ne da Dumnezeu ce meritam ,monsato , chevron , rmcg , fmi etc.

 7. Tu stai la umbră-n adăpost Tu ne-ai luat ce-a fost al nost, Crăpat-au munţii nosti în post Şi-al Dunării înec a fost.

  Pierdut, nu-i tot ape mai sunt, Să-nece vost-urât cuvânt. Şi umbra noastră so-ndesa, pământ Pe munte vom urca şi vânt,

  Blestemul rău al mamii lor Manca-i-ar câinii cu obor Ar da pământul umbrelor Şi casa lor moloazelor.

  Doar într-o zi s-o linişti Şi măreţe ape vor ieşii, Sub sace pietre a ţâşnii. Mai multe Dunări ve-ţi zării.

  Când lupii iarăşi vor tuna Strigăt, s-adune toată turma. A face din pluguri săbii şi topoară Viteji cu miile să vă doboară. Umbre-a pământului ve-ţi fi.

 8. Ma tem ca o tara devenita colonie nu mai are nimic de facut atata vreme cat ii hotarasc altii soarta. Intrebarile sunt inutile, ca si lamentarile. Dupa etapa globaliyarii imperialiste urmeaza etapa selectiei populationale. Cam in 25 de ani. Atentie ce va faceti copiii!

 9. aceeasi modalitate de indatorare , doar ca a fost adaptata conditiilor actuale, a folosit evreii pentru a deposeda palestinienii de teritoriile lor pentru a-si creea statul Israel; …..de nu va treziti vom avea aceeasi soarta …..

 10. ma gindesc ce-ar fi daca s-ar face un sondaj la nivel national si s-ar pune idea urmatoare: ca numele tarii sa se schimbe din Romania in Dacia ,foarte multe tarii si-au pastrat numele din trecut,ar fi un pas in identitatea noastra ca popor,sa se faca un sondaj in retelele de socializare ,pe stazi, daca majoritatea ar fi de acord? si in legatura cu acest articol ,sunt foarte multe tari care un mai sunt suverane pe teritoriul lor,tarii mult mai puternice ca Romania,aici trebuie actuat cu inteligenta.

 11. din pacate fara o revolutie nu se mai poate face nimic, o revolutie in care sa fie pedepsiti toti parlamentari romaniei, dar este foarte greu de realizat si aceasta revolutie pentru ca au bagat de tot frica in oameni, frica de a trai pe o zi pe alta, frica ca nimic nu se va schimba, frica de a ne face propriul viitor!

  oare asta sa ne fie soarta!!!

 12. dar frica sa traiesti sub asuprire ? cum e mai usor prostii aia carora le e frica acum nu-si dau seama ca Romania este pe Cale de a pierde si Ardealul de ce nu ne-a fost noua frica in 89′ si ne-am batut cu morile de vint nu e frica dar nu este ala care sa de-a comanda si toate ONG astea mai nou infiintate sunt fictive?, sau chiar exista? nu vedeti ca nici in al 99-lea ceas nu se unesc intre ele sa iasa in fata caci daca s-ar uni (orgoliile alea prostesti)care nu-si au rostul si mai ales acum multe lucruri bune s-ar intimpla pentru noi, sunt oameni care vor sa iasa in strada dar nu stiu de unde sa inceapa ca nimeni nu ia atitudine concret asta-i problema si americanii care au adus razboiul in lume peste tot in ultimii ani sa se care naibi ca poate au auzit de neamestecul in treburile interne ale altui Stat de drept si politicienii din Romania sa le ofere strainilor proprietatile lor si ograzile parintilor proprii altceva nu ar trebui sa fie de vinzare in tara si otrava gazelor de sist sa o manince jegurile de americanijidovi pe tava poftim cu mare placere!!!!!

 13. Hai sa incercam sa gindim cit de cit pozitiv si sa ne amintim de frumoasele versuri ale lui Mihai Eminescu:
  ” Cum venira,se facura toti o apa si-un pamint”
  Are doua sensuri versul de mai sus, dar mie imi place mai mult acela care se identifica cu vorba veche romaneasca: ” S-au dat pe brazda ” – BRAZDA NOASTRA, fratilor!

 14. Îmi cer scuze că intervin, dar oare ce bine ar putea aduce o revoluţie pentru România. Ultima revolutie se spunea ca ne va scapa de o frică dar ne-a adus o frică şi mai mare. Suntem aşezaţi la răscruce de vânturi şi ce nu ne pot fura alţii ne furăm noi românii unul de la altul. Unii vor spune că aşa ne-a fost scris dar eu cred că aşa ne-am făcut noi,,scrisul”.

 15. Depinde ce intelegi prin frica ! mai bine sa fi dinnou si iarasi iobag ? daca toti se lamenteaza ce ne-a adus “revolutia”? raminem doar cu cuvintul,daca ne e tot frica si numai frica ca nici nu mai stim de ce ne este frica propriuzis uitam ca mai exista si curajul ! si cum ar fi sa mai avem si curaj ? sa-l aratam si sa gindim logic nu a mers o data dar mai incercam o data ca o facem pentru noi si pentru viitorul copiilor nostri! si nu numai sa auzim asa Nasule zile ataca-i! ca noi stam pititi si relaxati la Tv si te urmarim cum te bati singur cu ei si face apel la noi iar noi, ori nu pricepem ,ori ne facem ca nu pricepem, ori vrem sa ne meritam soarta !!!!

 16. Da, ar fi bine să putem spune,,s-au dat pe brazda noastră”, dar auzim tot mai des zicerea;,,s-au dat la brazda noastră”.

 17. interesant ce este postat aici,da nu ii poti opri usor pe monstrii acestia economici,si daca toti marii s au unit sa faca lumii ce au facut evreii palestinei o vor face si pe aceasta, totusi eu ma gindesc la altceva daca pamintul tarii noastre este altceva decit pare si are o cu totul alta destinare? atunci cei din vechime il vor pazi si ii vor scutura pe acesti pureci monstrii,parerea mea este ca este un atac la spirit , pt ca si batrinii nostrii spun”nu iei nimic cu tine in groapa”, eu cred ca Rominia este mai mult decit pare si nu poate fi furata!

 18. si in anglia se cumpara paminturi an de an de la fermierii mici, si pe acest mare fermier cine il va cumpara? cui se inchina acest fermier?, si in anglia se cultiva plante din noua generatie,toate sunt de acest fel ,si chimicale cit vezi cu ochii si tractoare grele, pe o parcela de pamint se scot doua poate chiar trei recolte intr un an , si cred ca la fel se intimpla si in germania, italia UE.Traim in lumea Monstrilor! de aceea cred ca pamintul Rominiei este altceva decit pare, si mai cred ca atunci cind acesti monstrii vor forta prea tare planurile lor in Rominia vor avea o uriasa surpriza!

 19. Adevarul e ca noi romanii suntem atat de neinteresati de potentialul agricol si horticol al terenului pe care il detinem incat nu vad de ce am mai merita sa fim proprietari… eu locuiesc la casa si cam tot terenul ce e detinut de batrani e necultivat, iar toamna intra oile si pasc ce se poate dupa care se da foc. Cu toate acestea noi importam legume cereale si fructe din Spania, Turcia s.a. De ce avem noi nevoie de pamant daca nu il folosim la nimic? De ce s-au batut atat de mult sa isi recupereze pamantul cei care acum nu il mai expoateaza? Bine ca tarile cu sol rosu ne vand noua legumle in timp ce noi cu cernoziom stam si ne batem joc.. Parerea mea e ca e pacat ca noi sa cumparam de la altii si alte tari sarace sa moara de foame in timp ce noi stam cu mainile incrucisate si refuzam sa dam pamantul pentru a fi cultivat celor ce chiar se vor ocupa de el.Pacat ca tara asta e populata de romani…

 20. ce si-ar spune oricine: ia uite, frate! tipul care e in roma munceste la sfarsit de saptamana si se ajunge, iar noi muncim toata saptamana de ne sar capacele si nu ne ajungem! Desi Romania e de 10 ori mai bogata in resurse decat Italia.

  sfatul meu e unul: nu va vindeti pamantul nici picati cu ceara! In primul rand ca banii aia nu inseamna mai nimic, si apoi ca o sa duceti blestemul pana la moarte daca vindeti strainilor! Asta e pamant sfant, udat cu sange.

 21. Ceva simte Adrian si simte bine. Suntem cei mai vechi si in strafund nu ne-am schimbat niciodata. Si vor avea o surpriza uriasa. Abia atunci vor intelege mai mult decat logica le da voie sa priceapa.

 22. Domnule Adrian, sa fiti sigur ca “mamaliga romaneasca” va exploda si nimic nu va reusi sa ne opreasca atunci. Eu am spus mereu ca am falxul ascutit. Cu stima.

 23. Da’ ce mama draq sa face oameni buni!! ideea mea, e ca omu’ potrivit la locu’ potrivit, cu cunostintele necesare, sa construiasca ceva in genul descoperirilor lui Tesla, care cica, produce electricitate FREE, si sa-i faca reclama si la TV! Sa stie toata lumea! Deci domnilor, FREE ENERGY ar fi chestia ce ar zgudui DIN TEMELII acest sistem putred, care exista doar pt.ca PUTINI oameni sa aibe TOT, sa detina controlul, si restul, MULTI, sa fie SCLAVI. Deci FREE ENERGY! Doamne-ajuta!

 24. Ne trebuie o constitutie basata pe trei principii: NU FURA; NU MINTI si NU UCIDE, iar pentru a respecta aceste principii Pedeapsa Capitala pentru ca nu vreau sa te tin in puscarie pe banii mei (nostri). Doar asa vom dezradacina raul care a cuprins societatea romaneasca, “frica pazeste bostanaria” parca asa se zice pe la noi.Timpul vorbelor a trecut a sosit timpul faptelor. Cu stima si respect.

 25. Ne-a trebuit U.E. ? Avem ! Ne-a trebuit N.A.T.O.? Avem ! Ne-au trebuit americani ? Avem se de-astia ! Deh _ acum ne plangem in pumni !? Haideti, tovarasi, sa punem mana de la mana, cum se spune pe romaneste, si, sa iesim din UE si din NATO ! Veti vedea ca incet, incet, Romania se va redresa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *