Columna lui Traian – 1.900 de ani de la inaugurare (video)

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

 

Cu o înălțime de 35 de metri (cât un bloc cu 12 etaje), un diametru de 3,7 metri și o lungime desfășurată a basoreliefurilor de 204 metri, Columna lui Traian ne spune povestea războaielor daco-romane și a cuceririi unei părți din Dacia.

Majoritatea românilor au învățat că dacii s-au războit cu romanii câțiva ani, respectiv în 101-102 și 105-106; în realitate, dacii și romanii au purtat nu mai puțin de 400 de ani de războaie, 200 de ani înainte de cucerirea unei părți din Dacia (o perioadă în care dacii le-au câștigat pe cele mai multe) și peste 200 de ani după…
                                                                                                             www.geto-dacii.ro
Cum pe 12 mai s-au implinit 1.900 de ani de la inaugurarea acestui monument impresionant al antichității,  am considerat că este un prilej execelent de a realiza o emisune care să aibă ca subiect povestea Columnei și a războaielor daco-romane.

Povestea este, cu siguranță, fascinantă și ne demonstrează încă o dată forța și importanța pe care strămoșii noștri au avut-o în antichitate.

Așadar, în această seară, de la ora 22:00, iar sămbătă (în reluare), de la ora 20:00 și duminică, de la ora 11:00, puteți urmări încă un episod foarte interesant al emisiunii Adevăruri tulburătoare.

Nașul Tv poate fi urmărit pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici: http://live.nasul.tv/

Daniel Roxin

8 comments

 1. Buna dimineata!
  D-le Roxin, ati avut dreptate atunci cand ati spus ca “sunt luati ca exemple (parca asa ati spus) mari ciminali, care au produs multa suferinta, precum Traian, Hitler, Musolini,Stalin si altii”!
  Foarte adevarata exemplificarea, din pacate si astazi se intampla la fel, oamenii buni, cu caractere frumoase, cu scoli inalte sunt dati la o parte si sunt scoase in fata LICHELELE, ANALFABETII, CRIMINALII, ETC.
  Se pare ca nu se invata din istorie!
  Sa fiti BINECUVANTATI SI OCROTITI DE CER si de STRAMOSII NOSTRI!
  Cu respect,
  I.M.

 2. Cata bataie au mancat romanii de la Dacii Liberi ar trebui ridicata o padure de Columne Dacice, dar asta nu se spune. Iar umilinta pe de-ntregul, ca se cocosase bietul imperiu roman in fata lor. Una dintre bataliile care a dat masura vitejiei geto-dacilor a fost batalia de la Abrittus (azi Razgrad, Bulgaria), cand trupele romane au fost spulberate, insusi imparatul si fiul sau fiind ucisi in lupta. Apoi carpo-geto-gotii il impun legiunilor, chiar pe campul de lupta, imparat pe Gallus (care le-a platit cuminte tribut getilor), legat al Moesiei Inferior. Se poate umilinta mai mare? Imparatul ucis in lupta era Decius (249 – 251) cel care, dupa cateva ciocniri nedecise (fiindca apoi i-au dat o alta papara in Macedonia, in a cerei capitala il proclamasera imparat pe Priscus), bate moneda cu DACICUS MAXIMUS si RESTITUTOR DACIARUM. Haioasa istoria romei, scrisa de romani, nu?

 3. poate ca ar trebui sa fim atenti la sursele pe care le are BOR, atunci cand vorbeste de dinastia straromâna de la Constantinopol, fiindca s-ar putea sa aiba cate ceva care ne scapa. S-ar putea sa gasim cate ceva la care se ajunge mai repede decat la Athos chiar in arhivele Patriarhiei de Constantinopol, cate mai are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *