Columna lui Traian – 1.900 de ani de la inaugurare (video)

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

 

Cu o înălțime de 35 de metri (cât un bloc cu 12 etaje), un diametru de 3,7 metri și o lungime desfășurată a basoreliefurilor de 204 metri, Columna lui Traian ne spune povestea războaielor daco-romane și a cuceririi unei părți din Dacia.

Majoritatea românilor au învățat că dacii s-au războit cu romanii câțiva ani, respectiv în 101-102 și 105-106; în realitate, dacii și romanii au purtat nu mai puțin de 400 de ani de războaie, 200 de ani înainte de cucerirea unei părți din Dacia (o perioadă în care dacii le-au câștigat pe cele mai multe) și peste 200 de ani după…
                                                                                                             www.geto-dacii.ro
Cum pe 12 mai s-au implinit 1.900 de ani de la inaugurarea acestui monument impresionant al antichității,  am considerat că este un prilej execelent de a realiza o emisune care să aibă ca subiect povestea Columnei și a războaielor daco-romane.

Povestea este, cu siguranță, fascinantă și ne demonstrează încă o dată forța și importanța pe care strămoșii noștri au avut-o în antichitate.

Așadar, în această seară, de la ora 22:00, iar sămbătă (în reluare), de la ora 20:00 și duminică, de la ora 11:00, puteți urmări încă un episod foarte interesant al emisiunii Adevăruri tulburătoare.

Nașul Tv poate fi urmărit pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici: http://live.nasul.tv/

Daniel Roxin

Lasă un răspuns