Salonul Naţional „Mihai Eminescu” la Palatul Parlamentului

Categories ArticolePosted on

În data de 11 ianuarie, 2016, ora 15, la Palatul Parlamentului, Sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi”, are loc vernisajul Salonului Naţional „Mihai Eminescu” în cadrul căruia se va desfăşura Expoziţia Naţională de medalii, insigne, plachete, filatelie, cartofilie, carte veche, grafică, pictură şi alte materiale dedicate, de-a lungul timpului, lui Mihai Eminescu, poetul nostru naţional.

Manifestarea este organizată de Camera Deputaţilor – Centrul Internaţional de Conferinţe, Direcţia de Marketing, în colaborare cu Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne „Mihai Eminescu”, din cadrul Societăţii Numismatice Române, cu ocazia aniversării a 166 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, a celui mai mare patriot român, Mihai EMINESCU.

La această manifestare au fost invitaţi să participe un număr însemnat de colecţionari, pasionaţi de Eminescu, din Bucureşti şi din întreaga ţară.

Un frumos program artistic se va desfăşura în cadrul vernisajului, în care artiştii: Claudia Motea, Crina Linţea, Veronica Gheorghe, Doina Ghiţescu, Petre Pletosu, Şerban Drăguşanu, poetul Robert-Claudiu Toma, Formaţia „Celest”, vor interpretat melodii din opera lui Mihai Eminescu.

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la debutul literar în revista Familia a lui Mihai Eminescu – 25 februarie/9 martie 1866 – 2016, s-a realizat o plachetă deosebită şi un frumos medalion, dedicate poetului naţional. Dimensiunea plachetei: 95 x 120 mm. Editor: Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne Mihai Eminescu din cadrul SOCIETĂŢII NUMISMATICE ROMÂNE.

Placheta şi medalionul au fost realizate de către S.C. ROMBERFIL, Ploieşti, Prahova.

Mihai COSTIN,
Preşedintele Grupării Colecţionarilor de Medalii şi Insigne „Mihai Eminescu” a S.N.R.

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

Lasă un răspuns