Scheletele Romeo şi Julieta găsite la Cluj au impresionat presa straină

Categories ArticolePosted on

Mai multe schelete, printre care doua apartinand unor tineri care se tin de mana, au fost descoperite la Cluj, in curtea unei foste manastiri.

Anuntul a fost facut de o echipa a Institutului de Arheologie si Istoria Artei a Academiei Romane din Cluj. Ramasitele sunt din epoca medievala, anii 1450 – 1550, relateaza Gazeta de Nord Vest.

Cele doua schelete ce par sa fi apartinut unor indragostiti sunt asezate fata in fata. Indragostitii, despre care se crede ca ar fi avut 30 de ani, au fost ingropati impreuna.

Cel apartinand barbatului are osul sternului spart, arheologii fiind de parere ca acesta ori ar fi suferit un accident ori a fost ucis.

Vorbind despre scheletele descoperite, cercetatorul Adrian Rusu a declarat: “Printre acestea se afla si cele apartinand unui cuplu de tineri de circa 30 de ani, barbat si femeie, asezate fata in fata, care se tineau de mana si care au fost ingropati impreuna. Este un caz ciudat, un fel de Romeo si Julieta.

Am descoperit ca barbatul a murit in urma unui accident, osul sternului fiind spart de un obiect contondent, iar femeia, care a fost ingropata cu el, probabil ca a facut infarct la aflarea vestii. Alta explicatie nu gasim. Scheletele apartin epocii medievale, din perioada 1.450 – 1.550, fiind un lucru normal ca in jurul unei biserici sa se afle morminte”, a spus Rusu.

Ramasitele umane au fost descoperite in timpul procesului de restaurare a manastirii dominicane, monument din secolul XIV.

Jurnalistii de la Huffington Post au scris despre acestea, mentionand ca, in curtea unei foste manastiri, “barbatul si femeia au fost ingropati tinandu-se de mana, fiind parca legati de o imbratisare vesnica a dragostei”.

De asemenea, si publicatia Daily Mail a scris despre povestea de iubire petrecuta in perioada medievala, afirmand ca, spre deosebire de Romeo si Julieta, cei doi nu s-ar fi sinucis, pentru ca altfel nu ar fi fost ingropati intr-un cimitir. Jurnalistii au adaugat ca inmormantarile de acest fel erau extrem de rare in timpurile medievale.

Acest lucru este sustinut si de reporterii portalului grecesc Archaeology & Arts, care au scris, de asemenea, despre importanta descoperire. Stirea a fost mediatizata atat in presa romaneasca, cat si in cea straina, ajungand pe portaluri din tari precum Marea Britanie, Irlanda sau Grecia.

sursa: http://www.ziare.com

Lasă un răspuns