Sherlock Holmes de Hayao Miyazaki

Categories documentare și cărțiPosted on

Cu siguranta, datorita imaginii de pe coperta, acest Sherlock Holmes ciudat suna a fi din copilaria noastra pentru multi. Personal mi-a placut serialul. Imi amintesc ca este foarte amuzant si un mod distractiv si de succes de a aduce personajul lui Sherlock Holmes mai aproape de copii.

In primul rand, evidentiati editia pe care o gasim in „Sherlock Holmes de Hayao Miyazaki”, pe coperta rigida, cu pagini cu o textura asemanatoare comicului, cu luciu. De asemenea, este plin de detalii. De exemplu, in partea de jos a fiecarei pagini, exista o lupa, iar in interiorul lupei numarul paginii pe care ne aflam. Si in partea de sus a fiecarei pagini, silueta neagra a capului lui Sherlock Holmes, cu sapca lui dubla si pipa lui caracteristica. Paginile sunt in mare parte albe, dar unele sunt colorate si toate sunt pline cu ilustratii sau scene din seria de desene animate in sine.

Mi-au placut foarte mult toate aceste detalii si este o adevarata bijuterie sa ai o carte ca aceasta in biblioteca noastra. Felicitarile mele editurii Dolmen pentru asta.

Sergio Colomino ne face sa calatorim in copilarie prin Sherlock Holmes al lui Hayao Miyazaki .

Posibil ca multi dintre noi nu stiam ca celebra serie alcatuita din caini antropomorfi a fost o creatie a fondatorului studiourilor Ghibli . Poate ca suna mai mult ca desene animate precum „Totoro” , „Princess Mononoke” sau „Spirited Away”, toate filme din studioul lui.

La inceputul cartii, Sergio Colomino discuta pentru noi tot ce tine de Sherlock Holmes si Hayao Miyazaki . Mi-a placut aceasta parte, deoarece am descoperit multe curiozitati , precum faptul ca, de exemplu, fratii Pagot , animatorii lui Sherlock Holmes, au fost si creatorii unui pui negru cu coaja de ou pe cap. Prin aceasta descriere veti sti deja despre cine vorbesc: Calimero, care a fost folosit pentru o reclama de detergent in anii 60.

In acelasi mod, am descoperit ca, de exemplu, Hayao Miyazaki a participat si ca scenograf in seriale precum Heidi, Marco sau Ana de las Tejas Verdes .

De asemenea, descoperim difuzarea in Spania din 1986 si reluarile ulterioare. Diferentele cu seria originala japoneza in dialoguri, detaliul deschiderii si finalului sau ca capitolele din Spania nu au fost difuzate in ordine, ci au sarit de la unul la altul.

Sergio Colomino ne aduce o analiza detaliata a fiecarui personaj: Sherlock Holmes , dusmanul sau Moriarty , prietenul sau fidel Watson , menajera, doamna Hudson sau inspectorul Lestrade din Scotland Yard.

Avem si o analiza a steampunk -ului si a tuturor artefactelor pe care le avea Moriarty si care erau inaintea timpului unei Londrei din secolul al XIX-lea , in care are loc serialul.

In plus, pe unele pagini avem un „stiai ca…?, intr-o imagine a lui Sherlock Holmes ne aduce sub forma unui banner. Cu curiozitati atat de izbitoare precum, de exemplu, ca sintagma „elementar, draga”. Watson”, nu apare in nicio poveste sau roman. Si o mica lamurire despre cand a aparut fraza mentionata.

In cartea „Sherlock Holmes de Hayao Miyazaki” vom gasi si un fel de „pas cu pas” al fiecarui capitol. In total au fost 26 de capitole, iar din toate sunt analizate 4 sectiuni. Un rezumat al fiecarui capitol, asemanarile cu lucrarile originale ale lui Conan Doyle , mister rezolvat , si cea care mi-a placut cel mai mult, numita „cautand indicii” . In ea ni se spune erori de cronologie, context geografic sau contradictii. Pentru fiecare capitol avem si informatii precum titlul original, regizorul si datele difuzarii in Japonia si Spania.

Sergio Colomino ne vorbeste si despre merchandising -ul pe care l-am putea gasi pentru serial in tara noastra si pe plan international. Piesa cu „Nins” (si alte curiozitati despre ea). Benzi desenate, jocuri de societate sau jocuri de carti (de la celebra marca „Fournier”, pe care mi-l amintesc pentru „Familiile din sapte tari”) tipice.

Pentru a incheia, avem o sectiune in care avem mai multe informatii despre cameo -urile referitoare la personajul lui Sherlock Holmes din filme si seriale: Basil, soarecele super-detective, Montana, Doraemon, Lucky Luke sau chiar din Simpsons .

Avem si o mica anexa cu bibliografia, informatii despre Sergio Colomino si alte carti despre universul lui Hayao Miyazaki.

Citirea „Sherlock Holmes de Hayao Miyazaki” a calatorit in copilaria mea in cateva dupa-amiezi. Nu numai din cauza seriei Sherlock Holmes, ci din cauza a tot ceea ce ne inconjoara care este numit de-a lungul cartii si care ne va face sa ne amintim mai mult de un moment dragut, jucandu-ne cu prietenii sau luand o gustare cu paine cu ciocolata in timp ce urmarim desenele animate. . .

O lectura foarte completa, distractiva, cu multe detalii curioase.

Pe scurt, „Sherlock Holmes al lui Hayao Miyazaki” este un cadou bun pentru toti cei care iubesc serialul sau Sherlock Holmes, pentru cei care vor sa-si aminteasca de copilarie, pentru iubitorii universului Hayao Miyazaki, pentru nostalgicii care isi doresc ca fii lor sa descopere aceasta serie, pentru colectionari, sau pe scurt, pentru oricine vrea sa petreaca un timp distractiv citind.