DACOPATIA lui Dan Alexe, desființată de prof. Mihai Popescu

Categories DezvăluiriPosted on

Păgânul tolerant și ateul desăvârșit și decopensat Dan Alexe, după cum singur se caracterizează, a reușit să ne uimească din nou, de data aceasta cu o carte numită “Dacopatia și alte rătăciri românești.”

El reușește o premieră printre scriitori, începând cu coperta, pe care o descrie în felul următor: „Un simbol nimerit al identității de substituție, căutat astăzi de mulți români, și numită de mine dacopatie, este chipul lui Decebal care sluțește coperta acestei cărți.”

În această carte, după cum ne spune prof. Dr. Mihai Popescu: „Dușmănia, ranchiuna, batjocura sunt elementele care îi definesc atitudinea față de cultura românească și istoria românilor.”

Invitat la emisiunea Adevăruri Tulburătoare, profesorul Mihai Popescu face o analiză a acestei cărți, editată, așa cum era de așteptat, de Humanitas – editura tuturor celor cărora nu prea le place istoria și cultura românilor, și românii în ansamblul lor.

Ei bine, de mult timp nu mi-a fost dat să aflu despre atâtea enormități concentrate într-un singur loc. Conform lui Dan Alexe, TOATE sursele antice care vorbesc despre identitatea geto-dacilor sunt egale cu zero (desigur, mai puțin cele care îi vorbesc de rău pe traco-geto-daci), dacii erau niște briganzi (tâlhari la drumul mare), iar cucerirea Daciei de către Traian a fost o operațiune de poliție.

Să nu vă imaginați că alte perioade istorice sau alte repere ale istorie noastre scapă de ura și disprețul nemărginit al autorului. Astfel, conform lui Dan Alexe, tăblițele de la Tărtăria se puneau probabil pe toaletele publice ale Culturii Turdaș, Călușarul este „un dans specific unei sociatăți HOMOSEXUALE ințiatice”, Petre Țuțea era un „babalâc cu verbul dezlânat” și, desigur, un Eminescu, Densușianu sau Eliade nu erau cu nimic mai buni.

De altfel, ironizându-l pe Eminescu, Dan Alexe își numește titlul unui capitol din carte „Mult e dulce și apoasă limba ce-o vorbim.”

În condițiile în care unii dintre dumneavoastră nu știți cine este Dan Alexe, puteți înțelege mai multe meditând asupra acestei autocaracterizări făcută de autointitulatul păgân tolerant și ateu decopensat: „Încolțit, întotdeauna am pupat mâna popii; prin țări musulmane primejdioase am dezvoltat, de asemenea, salutare tehnici de supraviețuire care includ capacitatea de a recita, strategic și la comandă, surate (versete) întregi din Coran.”

Despre DACOPATIA lui Dan Alexe, urmăriți emisiunea de mai jos unde l-am avut invitat pe prof. Dr. Mihai Popescu.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns