DACOPATIA lui Dan Alexe, desființată de prof. Mihai Popescu

Categories DezvăluiriPosted on

Păgânul tolerant și ateul desăvârșit și decopensat Dan Alexe, după cum singur se caracterizează, a reușit să ne uimească din nou, de data aceasta cu o carte numită “Dacopatia și alte rătăciri românești.”

El reușește o premieră printre scriitori, începând cu coperta, pe care o descrie în felul următor: „Un simbol nimerit al identității de substituție, căutat astăzi de mulți români, și numită de mine dacopatie, este chipul lui Decebal care sluțește coperta acestei cărți.”

În această carte, după cum ne spune prof. Dr. Mihai Popescu: „Dușmănia, ranchiuna, batjocura sunt elementele care îi definesc atitudinea față de cultura românească și istoria românilor.”

Invitat la emisiunea Adevăruri Tulburătoare, profesorul Mihai Popescu face o analiză a acestei cărți, editată, așa cum era de așteptat, de Humanitas – editura tuturor celor cărora nu prea le place istoria și cultura românilor, și românii în ansamblul lor.

Ei bine, de mult timp nu mi-a fost dat să aflu despre atâtea enormități concentrate într-un singur loc. Conform lui Dan Alexe, TOATE sursele antice care vorbesc despre identitatea geto-dacilor sunt egale cu zero (desigur, mai puțin cele care îi vorbesc de rău pe traco-geto-daci), dacii erau niște briganzi (tâlhari la drumul mare), iar cucerirea Daciei de către Traian a fost o operațiune de poliție.

Să nu vă imaginați că alte perioade istorice sau alte repere ale istorie noastre scapă de ura și disprețul nemărginit al autorului. Astfel, conform lui Dan Alexe, tăblițele de la Tărtăria se puneau probabil pe toaletele publice ale Culturii Turdaș, Călușarul este „un dans specific unei sociatăți HOMOSEXUALE ințiatice”, Petre Țuțea era un „babalâc cu verbul dezlânat” și, desigur, un Eminescu, Densușianu sau Eliade nu erau cu nimic mai buni.

De altfel, ironizându-l pe Eminescu, Dan Alexe își numește titlul unui capitol din carte „Mult e dulce și apoasă limba ce-o vorbim.”

În condițiile în care unii dintre dumneavoastră nu știți cine este Dan Alexe, puteți înțelege mai multe meditând asupra acestei autocaracterizări făcută de autointitulatul păgân tolerant și ateu decopensat: „Încolțit, întotdeauna am pupat mâna popii; prin țări musulmane primejdioase am dezvoltat, de asemenea, salutare tehnici de supraviețuire care includ capacitatea de a recita, strategic și la comandă, surate (versete) întregi din Coran.”

Despre DACOPATIA lui Dan Alexe, urmăriți emisiunea de mai jos unde l-am avut invitat pe prof. Dr. Mihai Popescu.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

47 comments

 1. Eu nu intele cum o editura, cum este Humanitas, poate sa publice o astfel de carte. Eu ma gandesc la mine, daca prin absurd as conduce o astfel de editura, as fi foarte interesat ce fel de carti ies pe portile editurii. Eu inteleg dreptul la libera exprimare si chiar il sustin, dar cand acesta aduce atingere unor valori, in cazul de fata fiind vorba de valorile unui intreg popor, trebuie cenzurat. Nu poti sa lasi orice dobitoc care s-a trezit cu fata la perna sa-si vomite toate frustrarile pe o intreaga natiune, privata prea mult si cu intentie de istoria sa.
  Genul acesta de ocazii sunt asteptate de cei care nu au un gand prea bun pentru noi. Sa nu ne miram ca ideile acestui individ vor fi exploatate de unii in defavoarea poporului nostru.
  Ma abtin, ca imi vine sa zic niste lucruri nu prea frumoase.

 2. Totusi, mai vreau sa zic ceva: Cand ignori o multitudine de dovezi istorice ale unui popor, dovezi care atesta demnitate si continuitate, dar alegi niste franturi care nu ne sunt favorabilem, nu pot sa te banuiesc decat de rea intentie. Nu de nebunie sau prostie, ci de rea intentie. Iar acest lucru este cu adevarat grav. Si cu atat mai grava este si atitudinea celor de la Humanitas, care prin prostie (sper ca nu intentie), propaga o manipulare de cea mai joasa speta.

 3. Ce nebunie!!! Asta trebuie tras in teapa. Si csnd aluneca sa i explicam ca e un ritual homosexual incipient da pro…fund.

 4. “dacii erau niște briganzi (tâlhari la drumul mare)”: si daca ar fi fost asa?! VIkingii sunt stimati in lumea intreaga, de ce dacii ar fi blamati pentru fix aceleasi fapte, cu peste 1 mileniu mai devreme?!

 5. Un buboi inflamat nu poate decat sa reverse puroi. Asta e Dan Alexe, o nulitate cu pretentii, pe care cred ca-l bagam in seama nejustificat. El trenuie tratat psihic!!!

 6. Cum lasa D-zeu pe pamant asemanea gunoaie care dupa ce a fost intarcat de ce-a care la adus pe lume icepe sa o injure si sa-i spuna ca a fost o depravata? Asemenea personaje trebuie aratate in piata publica pentru ca trecatorii sa-l milostiveasca cu un scuipat si pe el si pe cei car-l fac cunoscut cetatii.

 7. Alexe asta e constient ca nu poate atrage atentia asupra sa decat scriind tampenii care irita orice om normal iubitor al valorilor neamului sau.Trist este daca si crede in mizeriile lui;asta ar insemna ca n-are mama,n-are tata, dar a fost facut de o matusa.Parerea mea este ca-l putem da drakului fara regrete.Poate se gaseste cineva sa calculeze cati copaci au fost taiati pentru a fabrica hartia pe care a stricat-o.Omu’ trebuie pus sa planteze cel putin un numar egal cu arborii distrusi si sa-i ude pana se fac mari.

 8. hmmm, noroc cu el, ca altfer noi romanii nu am avea nici un poet, scriitor sau alti artisti talentati; citeodata stau si ma intreb cum poate sa incapa atita prostie intr-un cap atit de mic

 9. bine faci ca te abtii. Ai secretat suficiente paragrafe de turpitudini. Si scatologii, ca sa fii in armonie. Ma abtin si eu si ai noroc, fiindca am un vocabular vast.

 10. “… o analiză a acestei cărți, editată, așa cum era de așteptat, de Humanitas – editura tuturor celor cărora nu prea le place istoria și cultura românilor, și românii în ansamblul lor…”
  Nu sunt adeptul invectivelor, ca precedentii comentatori.
  Cand am citit fraza de mai sus, eram cu ochii in biblioteca mea, exact pe o colectie Eliade, publicata la Humanitas.
  Nu mai am de ce continua.

 11. Bun, bun, hai sa ignoram in continuare stiinta lingvisticii frumos prezentata in carte. M-am uitat la interviu, in mare se invarte in jurul supozitiei ca Dan Alexe ar fi evreu. Ca si cum ar avea vreo relevanta.

 12. Sa nu iei ın considerare marturiile lui Pitagora şi a marelui Socrate despre geti , sa desconsideri pe istoricii greci şi romani care vorbesc cu mare respect despre stramoşii noştrii . … . E de nedescris.

  Fiinta ridicola de mai sus depaşeşte cu mult standardele umane cunoscute despre prostie/ıngımfare patologica. E mai rau ca ın filmele sf ın care tot felul de ”viruşi” energetici se cuibaresc ın creierul omului respectiv. Şi ıl transforma ın colonia lor , ıntr-un instrument al ıntunericului ignorantei , un luptor ımpotriva adevarului , ımpotriva moralitatii , un aruncator de gunoi sau de noroi. Asta e viata. O lupta permanenta ıntre viruşi şi leucocite , ıntre bine şi rau .

  Fiinta de mai sus – o celula ”ınvinsa” – va urma neabatuta comenzile ”viruşilor” . İar dupa moartea corpului fizic va locui alaturi de viruşi aceştia ”negricioşi” ın tara viruşilor.

  Daca Humanitas continua sa publice asemenea mizerii ,asemea insulte la adresa poporului roman şi a stramoşilor sai , ınseamna ca ın ultimul timp a devenit o groapa de gunoi. O editura de scandal ındreptata ımpotriva unei ıntregi natiuni.
  Este foarte foarte grav.

 13. ”Patomania denigropatică sau schizoidismul romanomaniac

  Alegațiile unui mărunt detractor, dintr-o lungă serie de astfel de specimene, nu pot pune la îndoială opere fundamentale ale istoriei noastre. El, detractorul, seamănă cu un pigmeu care s-ar lua la trântă cu piramidele.

  Ce credibilitate, pe fond, poate avea un autor care începe cacofonic un text? (cã ceea) la al patrulea cuvânt și, din păcate pentru el o mai comite și în a treia pagină (unică, când)

  Dar, trecând peste aceste aspecte, care denotă precaritatea culturii sale, să vedem câteva situații care arată modul lui de a proceda și intențiile textuale.

  Spune acest denigrator ad-hoc : ” Grecii și romanii nu s-au ocupat niciodată de limbile barbarilor” Moise ori Zeus să fi fost și tot ar fi trebuit să-i fi tremurat măcar microprocesorul sau tasta dacă sinapsele îi vor fi fost perfect stabilizate! Câteva exemple. Și fiindcă tot ne-am ocupat zilele acestea de Ovidius, să cităm, mai întâi, din ilustrul exilat :

  „Eşti curios să ştii ….”

  Continuare la link:

  http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=49148

 14. toti astia care ii ridicati in slavi pe daci si le oferiti niste calitati chiar supraomenesti, aveti niste probleme psihice grave…dacii au fost un popor NORMAL aka obisnuit pe meleagurile astea…nu se pot compara cu romanii, grecii, egiptenii, chinezii, sumerienii sau popoarele din america centrala bineinteles, nici macar cu celtii sau germanii, au fost un popor obisnuit ridicat in slavi artificial pana a fost aruncat in derizoriu de niste PSIHOPATI doar din dorinta de a-si asuma ceva merite si calitati proprii doar prin faptul ca s-au nascut aici…adica cat de nemultumit cu tine si viata ta sa fii si sa cauti refugiul in aberatiile astea ???

  ma consider patriot, de fapt cred ca sunt mai patriot decat 99% din utilizatorii site-ului asta dar niciodata nu mi-am bazat patriotismul pe aberatiile astea sau ateu fiind pe religia ortodoxa…si sa fii roman nu inseamna sa fii vajnic dac ortodox…

 15. vikingii sunt stimati in toata lumea pentru ca au fost constructori. daca observi atent ce au facut ei o sa iti dai seama ca ei s-au raspandit peste tot, au pus lucrurile in miscare (in special prin comert) au construit orase si stabilit cetati. La finalul valurilor lor, Europa a intrat pur si simplu intr-o alta era.

  Ia exemple de la Napoleon, Alexandru Macedon, Carol 1 etc… acesti zisi eroi civilizatori. Daca castiga Hitler razboiul acum l-am fi stimat la fel ca pe ei.

  Dar dacii nu. Erau doar niste hoti trandavi. Atat. Vikingii lucrau si puneau osul si construiau si comercializau, chiar daca se impuneau initial prin forta.

 16. Nu inteleg de ce curge atata cerneala pentru un ins schizoid, cu manifestari de retard, ca dan alexe. Insul a fost inchis la balamuc de doua ori.

 17. Nu ştiu cum se face, dar din Buzău ne provin acest Dan Alexe, apoi Gabriel Andreescu, iubitorul ungurilor şi al homosexualilor şi acel nene furibund antiortodox, cu Societatea Secular-Umanistă.

 18. Un frustrat acest Dan Alexe . Este modalitatea prin care incearca sa iasa din anonimat. Si ce sa vezi?bruxellopatul asta chiar a reusit ceva…ceva . Revolta pe care a creat-o in tara impotriva lui i-au adus putina celebritate ceea ce -si dorea de fapt. Vinovata este Editura Humanitas ca a publicat asemenea aberatie. Ateul asta decompensat indragostit de Bruxelles sa plece din tara noastra si sa nu mai vina .Romania si romanii nu-l vor, il detesta si nu-l vor ierta. Nici istorie nu stie . Nulipatul asta este destul de siret in a face rau Romaniei. Intentia aceasta de a face rau Romaniei vine ea de undeva.Poate a fost bine platit? Si Editura Humanitas la fel? RUSINE!!!

 19. Trebuie sa recunoastem ca Danutz si-a ales un domeniu unde nu se face puscarie pentru magariile pe care le face, cel mai probabil orgoliul l-a condus pe omuletzul nostru de la clonarea de carduri in “cultura”. Talent, nu gluma!

 20. prostanacul are si un fel de blog unde se razboieste el cu “dacistii”, rusii, americanii, aborigenii, gastele salbatice din Alaska….e mare viteaz, ninja, sa te iei cu mainile de cap!

  Danutz, prostanacule, mai esti pe aici?

  ps: ultima data ii dadusem o smetie de a zburat sub o carapace de broasca testoasa, ca prea se batea cu pumnii in piept cum o sa lupte el cu dacistii 500 de ani!

 21. trebuie sa-i dam “cezarului” ce este al cezarului: dan alexe este un ins de o imbecilitate unica, o maimuta care s-ar bucura enorm daca ar fi expusa intr-o cusca chiar in buricul targului, ceea ce si facem! Fiindca oamenii trebuie sa cunoasca Maimuta in labirintul ei.

  Intr-un tarziu vor veni si copiii sa-i arunce banane.

 22. Alexe e un biet scripcar care canta melodia comandata de altii. Drama scriitorului este ca trebuie sa se vanda celui care-i plateste mancarea, si omu’ executa ce i se sopteste pe firul scurt. Curentul nationalist din intreaga Europa ingrijoreaza anumite cercuri, iar recenta lege contra “extremismului” promovata de presedinte ar trebui sa puna lucrurile in context pt multi si sa dea de gandit. Inghesuiti in alte parti ale lumii gen Orientul Mijlociu unii au nevoie de un cap de pod la portile Europei, si nimeni nu-si doreste manifestari de dreapta ca-n Ungaria, Franta, Anglia, etc. Zilele astea in nordul Europei (Danemarca) li se face vant discret cu legi contra mancarurilor kosher/halal. E clar ca undeva aproape de zona europeana trebuie pregatit terenul pt o zona de refugiu si cuiburile de rezistenta in urmatorii ani. Ghici ciuperca ce-i!

 23. e posibil ca plesnitura antiromaneasca, pre numele ei dan alexe, sa se fi stricat la stomac de la ciuperci. dupa care otrava i s-a urcat la cap…

 24. Danut cel talentat, si-a pus prostul sapca pe sat! Fiindca printre normali nu aveau nici o sansa, ii recunosteau repede ca-s prosti, au inceput sa fie ‘ originali’ care mai de care!

 25. Adica pana le prabusim editurile si revistele antiromanesti si ii aratam tuturor asa cum sunt, nu cum vor sa para!

  CU DUMNEZEU INAINTE!

 26. Poezia „Limba românească” este scrisă de Gheorghe Sion, nu Mihai Eminescu.
  Nu este un bun român Dan Alexe, dar nici cu partea opusă nu ne mândrim.
  Folosiți ideile domnului Dumitru Badilă din anul 2008 ( „Latinizarea limbii dace – un basm de adormit lingviștii” ) mixate cu ipotezele dintr-o carte 100% științifică scrisă de domnul Mihai Vinereanu, care spune lucruri total contradictorii a ceea ce spune domnul Badilă ( „Dicționarul etimologic al limbii române” ), publicată ca o coincidență în același an. Un lucru științific și un material manipulator ilogic nu dau un material științific cum un adevăr și o minciună nu dau un adevăr.
  Domnul Vinereanu demonstrează că 60% din fondul lexical provine din substratul autohton indo-european ( traco-dac ), iar domnul Badilă spune că romanii vorbeau limba dacă.
  Totuși domnul Vinereanu a spus că rămân două ipoteze viabile : o limbă latină cu un puternic substrat traco-dac sau o limbă traco-dacă cu influențe latine.
  Cred că mai degrabă limba română este o limbă latină cu un puternic substrat daco-trac deoarece fondul PRINCIPAL lexical și structura gramatică sunt de origine latină, cu puține sau aproape inexistente iregularități. Aceasta este definiția lingvistică folosită de 2 secole neschimbată, nu putem schimba definițiile,
  Cu toate că depășește în calitate celelalte dicționare etimologice precedente românești, cred că dicționarul etimologic al domnului Vinereanu este încă incomplet deoarece nu a folosit teoria laringalelor, care ar fi facilitat etimologizarea cuvintelor și nu a dat detalii despre conjuncția consoanelor PIE.
  Dicționarul are în plus anumite contradicții între argumentare și conținut în legătură cu consoanele bi-labiale și cu existența literei „f”, literă care nu este foarte întâlnită în limba daco-tracă.
  Domnul Vinereanu uită să dea detalii în argument despre bi-labiala surdă „p” în cazul în care este succedată de „e” nesuccedată la rândul ei de o nazală, care dă „f”, dar întâlnim această regulă la cuvântul „frică” din conținut.
  Un alt lapsus al domnului Vinereanu în argument este că în momentul în care o silabă ce începe cu o bi-labială este succedată de o silabă ce începe cu o labio-velară , bi-labiala se transformă în labio-velară, v. „cinci” în conținut.
  Voi lucra pe viitor ca teză de doctorat o reconstruire lingvistică a limbii traco-dace, deoarece are un fond principal lexical și o structură gramaticală diferită față de română, și este o provocare care va facilita studiile PIE pe viitor, dicționarul domnului Vinereanu deschizându-ne noi porți către studiul limbii traco-dace.

 27. Pentru majoritatea dacilor nord-dunareni, aflati sub ocupatie, nu a existat continuitate in ce priveste contactul cu lumea romana, acest lucru e probat stiintific. Dupa anul 300 ramane un singur oras “roman” (fiindca a fost intemeiat de daci) in picioare. Lingvistii care abordeaza acest subiect ar trebui sa stapaneasca extrem de bine cadrul, modul in care se miscau lucrurile LA ACEA VREME. Faptul ca limba noastra nu este urmasa celei latine se poate face si prin negarea premiselor de la care pornesc adeptii teoriei romanizarii.

 28. majoritatea cuvintelor limbii noastre provin din traco-daca, iar faptul ca in decursul vremii s-au rular sinonime si regionalisme, e deja alta poveste. Modul de abordare al lingvistilor de astazi este unul depasit, o constat cu regret, optiunea ultimativa este a fondului ancestral, aceea formeaza coloana, bifurcatiile si optiunile comunitatilor marginale nu se impun, conteaza mai putin. La rece vorbind, cei care au alcatuit primul Dictionar latinist formau o comunitate marginala

 29. ,,Cam gravă situaţia” s-a făcut a uita că Mihai Vinereanu a scris o lucrare în care dovedeşte ,,Originea traco-dacă a limbii române”.

  La fel în ,,Dicţionarul Etimologic al Limbii Române pe baza cercetărilor de indo-europenistică” lingvistul spune răspicat: ,,Am urmărit evoluţia limbilor de la nostratică la indo-europeană, la traco-dacă şi până la română, argumentând cu date lingvistice, arheologice şi istorice, tocmai pentru a ne îndepărta de interpretările şi teoriile teziste şi false care au fost susţinute de-a lungul timpului. Pentru o bună înţelegere a evoluţiei LIMBII TRACO-DACE, pe care O CONSIDERĂM ADEVĂRATA PREDECESOARE A LIMBII ROMÂNE, şi nu latina cum se crede îndeobşte, am făcut ample comparaţii cu mai multe limbi indo-europene cu care traco-daca şi illira se învecinau şi se înrudeau, folosind date şi informaţii la zi mai puţin cunoscute atât marelui public, cât şi specialiştilor” (p. 51).

  Făcători de confuzie şi fani ai romanizării, documentaţi-vă înainte de a vă posta capodoperele pe internet.

  Iar nenorocitul a cărui capodoperă de josnicie a fost publicată de ,,Humanitas” nu face nici cât unghia de la degetul cel mic de la piciorul domnului Mihai Vinereanu.

 30. Lingvistica nu este o știință fixă, se bazează și pe prezumție, iar prezumțiile nu trebuie să degenereze, sau se riscă a fi făcut cu ou și cu oțet de ceilalți lingviști.
  Lingvistica are și foarte multe sub-domenii : semiotică, fonologie, sintaxă, morfologie, semantică, fonetică… depinde la ce sub-domeniu te referi.
  Semantica, stilistica și pragmatica sunt de exemplu la un nivel destul de bun în România, comparabile cu nivelul din străinătate, dar fonologia și morfologia sunt încă în spate față de nivelul din străinătate ( cauza etimologiilor incorecte needitate din DEX ).

 31. E vorba de un singur lingvist, nu pot să-i citesc cartea ca pe o carte de matematică de liceu. Văd ce este bine și ce este rău și păstrez ce consider că este bine în minte.
  Domnul Vinereanu are tendința în dicționar să pună foarte multă controversă asupra unor cuvinte cărora nu le-a putut da etimologie daco-tracă, deși dacă luăm în considerare legile propuse de el nu pot fi traco-dace ( vezi mulge, frate, fag )
  Arheologia nu are nimic de-a face cu lingvistica, sunt domenii diferite.
  Totuși nu înțeleg de ce voi daciștii nu ați preluat tot ce a spus Herodot dacă ați preluat faptul că „dacii sunt cei mai viteji dintre traci, cel mai numeros popor după cel al inzilor”.
  De exemplu Herodot spune că dacii își ardeau la fiecare 80 de ani așezările pentru a le curăța de insecte, viermi etc. Chiar ar trebui menționat acest lucru într-un documentar, deoarece este cea mai curată metodă de curățare a unei construcții de viermi. Un doctor american a preluat metoda și a făcut un proiect de a construi un spital la marginea unui oraș, și o dată la cinci ani ardea spitalul din temelie pentru a-l reconstrui. Nu sunt foarte bine documentat de doctorul care a făcut proiectul, dar sunt documentat de celelalte două afirmații din paragraf.
  În legătură cu afirmația că aș fi un făcător de confuzie sau fan al romanizării, pot să spun că sunt neutru. Cred că poporul român este urmaș și al dacilor și al romanilor, nu mă interesează în ce proporție fiecare, și cred că istoriei noastre îi aparțin și bunele și relele lor.
  În legătură cu Dan Alexe : nu îi pun o etichetă cum nu vă pun nici vouă, la fel cum nici Herodot nu punea etichete popoarelor ca și cum ar fi fost ne-documentat. Herodot este considerat un părinte al istoriei, nu un jurnalist al antichității deoarece el călătorea în coloniile grecești și se documenta de celelalte populații care locuiau în colonii sau în jurul coloniilor. Sunt sigur că până și un grec de rând în antichitate era documentat la un nivel minim și nu punea etichete, deoarece grecii aveau schimburi economice cu popoarele din jur, și preluau din cultura tuturora. Iar afirmația că romanii nu erau documentați nici despre vecinii lor este o exagerare intenționată care are ca scop să influențeze opinia publică. Oscii, umbrienii, etruscii sunt foarte bine atestați, și nu cred că un istoric roman le-ar fi pus o etichetă.

  „Iar nenorocitul a cărui capodoperă de josnicie a fost publicată de ,,Humanitas” nu face nici cât unghia de la degetul cel mic de la piciorul domnului Mihai Vinereanu.” : oleacă cam exagerat, Dan Alexe este totuși lingvist, cunoaște destul de multe limbi la un nivel fluent, a fost ca jurnalist în locuri periculoase ca Afganistan sau Cecenia, locuri unde în care nu cred că majoritatea din noi am avea curajul să mergem. Cu toate că nu-s de acord cu tot ce spune, nu cred că mi-aș permite să mă adresez într-un astfel de mod oleacă cam nerespectuos.

 32. as vrea sa focalizez asupra ineptiilor celui care si-a luat pseudonimul de “cam grava situatia”:

  1. Dacia NU a fost REcucerita pe vremea lui Constantin cel Mare, doar cateva fasii inguste din Dacia, iar asta IN ALTE CONDITII, cand IMPERIUL DEVENISE ALTCEVA. Vestigiile datate in vremea lui Constantin se cunosc, incepand cu podul peste Dunare. Trec peste faptul ca nimeni nu a putut explica de ce pilonii Podului de la Drobeta au rezistat secole mai mult decat cei ai podului construit la ordinul lui Constantin, desi acolo Dunarea curge altfel. Se stie ca la Drobeta o parte din piloni au fost distrusi la indicatiile Comisiei Dunarii pentru a se circula in siguranta cu nave de tonaj, acum mai bine de un secol.

  2. Muntenia nu a cunoscut niciodata administratie bizantina, nu exista PROBE care sa ateste acest lucru, despre continuitate in acest sens nici nu poate fi vorba. In paranteza fie spus, abia dupa 610 se poate vorbi de Bizant, dupa ce grecii uzurpa dinastia traco-daca de la Ram. Dobrogea are o alta istorie, aici nu e locul.

  3. Campaniile lui Carol cel Mare ajung pana unde ajung, in Pannonia erau destui traco-daci, ce legatura are ?

  Si as continua sa-mi pierd timpul cu imbecilitati marunte. Ungurii au ajuns in secolul IX, la mai bine de 5 secole dupa parasirea Daciei, de unde puteau avea certitudinea celor petrecute pe aceste locuri?

  Se stie SIGUR, exista SURSE si DOVEZI MATERIALE ca aproape toti colonistii din Dacia au fost retrasi la anul 273. Putinii colonisti ramasi au fost, fireste, absorbiti de majoritatea autohtona traco-daca. Se spun multe, dar nimeni nu au putut vreodata sa dovedeasca CONCRET ce au luat traco-dacii/valahii de la romani. Iar asta pentru simplul motiv ca n-au luat nimic. N_AVEAU CE!

  Istoria imperiului roman se cunoaste bine, numai ca sclavii romanizarii nu vor sa accepte in ruptul capului ce au scris latinii negru pe alb: traco-dacii sud-dunareni au infiltrat imperiul pana i-au dat o dinastie, iar cei nord-dunareni au ramas, in marea lor majoritate, ostili cam tot timpul pana la aceasta mutatie. Din acel moment va exista un echilibru precar. Dacii liberi, generic numiti asa, au fost aliati cu diverse grupuri impotriva romanilor, se stie si acest lucru. Asa ca daca nu vreti sa va pierdeti in debilitatea unora care se pretind istorici, puneti mana pe carte! Ca sa nu ramaneti ca prostul satului care se holba la girafa spunand “Asta nu exista!”

 33. Situaţie cu adevărat gravă în tabăra romanizatorilor!

  Chiar nu vedeţi că discursurile voastre sunt nişte terciuri din aceleaşi pidosnicii şi clişee care nu mai au puterea decât să-ţi dea o greaţă cosmică de această fantastică şi niciodată dovedită romanizare?!

  Chiar crededeţi că sunteţi de nebiruit cu confuzia pe care o faceţi pe internet!
  Chiar credeţi că cineva vă mai ia în serios concluziile măreţe, la care ajungeţi după ce depănaţi din nou ridicola poveste a împreunării legionarilor romani cu femeile dace?!

  Oare nu vedeţi că nu vă cred nici elevii din clasele primare?!
  Oare nu vedeţi că profesionismul vostru este închipuit?!
  În jur, toată lumea pune la îndoială falsa teorie a romanizării dacilor.
  Iar voi continuaţi să acţionaţi după principiul ,,eu îmi cântu, eu îmi jiocu”?!

 34. Dacă luăm în considerare ce s-a întâmplat cu evreii după cucerirea lor de către romani, atunci problema devine simplă : DEZBINARE REGIONALĂ.
  Evreii din Peninsula Iberică folosesc Iudeo-Spaniola/Ladino ( limbă romanică cu influențe semite, adică evreiești ), iar cei din Estul Europei Yidish ( limbă germanică cu influențe semite, adică evreiești ).
  De ce există ebraica în ziua de azi : iudaismul a păstrat ebraica veche ca și limbă religioasă. Ebraica din ziua de azi are totuși influențe din Yidish deoarece evreii din Israel sunt în mare parte Așchenazi, din Estul Europei, care au venit începând de la instaurarea guvernului nazist.
  De ce nu s-a putut păstra limba traco-dacă : convertirea populației la creștinism, în principal prin limba latină, secundar prin limba greacă.
  Influența grecească explică așa numitele „împrumuturi religioase din slavonă”, care sunt în mare parte cuvinte care slavona le-a împrumutat din română. Exemplu „iad” provine din greacă sau este cognat cu grecescul „αδής” ( cf. Dicționar Vinereanu, p.428 ).
  Ce a rămas din limba traco-dacă : limba română, succesoarea acesteia pe fond lexical și fonologic, care este deasemeni și succesoare a limbii latine pe fond gramatical și pe fondul principal lexical.

  Numeralele în limba PIE, varianta laringală ( Beekes ) :
  HoiHnos
  duoh₁
  treies
  kʷetuōr
  penkʷe
  suéks
  séptm
  h₃eḱteh₃
  néun
  déḱmt

  Reconstrucția limbii traco-dace bazată pe dicționarul domnului Vinereanu, mai mult sau mai puțin :
  oino
  duoi
  treis
  pător
  cince
  șesse ( ss = siflantă alungită, astăzi dispărută )
  șepten
  opto
  nouon
  dzețen

  Limba română :
  unu
  doi
  trei
  patru
  cinci
  șase
  șapte
  opt
  nouă
  zece ( dzece în româna veche, une „z” se găsește mai mult ca o sonoră a „s”, sau la împrumuturile slave din Evul Mediu )

  Dacă considerăm sefarzii ca fiind latini, atunci ar trebui să considerăm și pe români ca fiind idem. Oficial sunt evrei, deci oficial ar trebui și noi să fim daci. Ce datorăm romanilor : ceea ce datorează sefarzii castilienilor, sau chiar mai puțin, DAR ÎN NICIUN CAZ NIMIC.
  Sper să se fi citit în ÎNTREGIME înainte de un contra-argument.

 35. In cazul de fatza la aceasta axa a timpului(inventat de oameni) cand fiecare rasa umana principala isi “revendica” istoria ei sau se mandreste cu ea oricare ar fi ea (vezi principiul “neamurile nu ti le alegi, prietenii, da”……este vorba si de MAMA Ta, da?) Daca nu iti iubesti mama neconditionat, esti o scursura spirituala in curs de progres!!!
  Cladeste-ti istoria in minte macar pe baze nefondate (poate gresesc ce spun) astfel sa iti iubesti pamantul si mama care te-a adus aici…. daca nu du-te si da din gura proromani, proevrei, prosirieni, ce vrei tu antiromanule!!!
  Si poate o sa ajungi la o pace…..cu tine, in viata asta!

 36. Situaţie gravă în tabăra latinopaţilor.
  Aceleaşi clişee, aceeaşi confuzie.
  Acelaşi terci de informaţii ştiinţifice care nu au nimic cu concluziile fanteziste pe care atoateştiutorul latinopat se simte obligat să le tragă, numai ca să combată daciştii.
  Cu cât eşti plătit pentru fiecare postare?

 37. Situaţie gravă,

  Fii şi tu mai optimist.
  Lasă-i pe tinerii inteligenţi să-şi valorifice entuziasmul.
  Nu spun înţelepţii că nimic nu se face fără entuziasm?!

  Cu batjocura doar distrugi eficient.
  Lucru pe care încearcă să-l facă latinopatul cu cartea lui.
  În 1860, când Bogdan Petriceicu Hasdeu a publicat studiul ,,Pierit-au dacii” un prostan de ziarist a scris despre marele cărturar că acesta este ,,un galvanicu înviitoriu al dacilor”, crezând că, prin această expresie batjocoritoare, a dat lovitura de graţie daciştilor. Dar articolul lui Hasdeu chiar a făcut epocă în istorie, impunând şi elementul dacic în etnogeneza noastră, care, până atunci, era toată la cheremul latiniştilor.
  Aşa că latinopatul de azi cu batjocura lui de doi bani va rămâne doar ca un pigmeu ce bâzâie în neştire, închipuindu-şi că dă o lovitură de moarte Adevărului.
  Păcat de ce-i ce-şi vând inteligenţa pe un blid de linte!

 38. Știți ce avem noi, oamenii în comun cu animalele? Cele cinci simțuri primare! Știți ce ne deosebește? INSTRUCȚIA ȘI EDUCAȚIA! (într-o mica-mare măsura, pentru ca animalele nu au logică, logica noastră…..) Tu “Grava Situație”, instrucția și educatia ta te face sa fi în lumea prezentă cu o opinie total diferită de a mea! Ce ne deosebește este simplul fapt ce stă deasupra instrucției și educației și a celor cinci simțuri, INTUIȚIA! Intuiția ne face să vorbim neîntrebat, sa formulăm idei etc. Ea lucrează, axiomatic, la baza instrucției, educației, a SUBCONȘTIENTULUI SI A INCONȘTIENTULUI….a genei noastre!
  Cu siguranță gena ta este diferită de a mea!!! Dacă o faci făra voie….nu te condamn! Dar sa ști ca manipulările se fac la nivel înalt (te culci cu o ide, te trezești cu alta….)
  Fără lipsă de respect, ai te rog bunul simț si nu-ți mai consuma energia pe bloguri ROMÂNEȘTI!!!
  Dacă doar te antrenezi pentru controverse….e ok, așteptăm un politician antrenat…poate la cârma țării…
  Fă-ți arborele genealogic, măcar pe 100 de ani…. n-am dreptate?!
  Făra glumă , controversele au generat progresul dar nu fi penibil…subiectiv vorbind!…

 39. Credeti ca are importanta urmatorul studiu?

  :https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Haplogroups_europe.png

  Pe mine ma entuziasmeaza concluziile la care au ajuns geneticienii. Ma simt bine la gandul ca strabuna strabunelor mele este proto-mama europenilor si ca sunt mai ruda cu norvegienii decat cu bulgarii.
  Sper ca din paraii primiti de la Humanitas, Dan Alexe isi va permite o calatorie la Persepolis, ca sa vada cum erau reprezentati dacii..

 40. Salut Radu, am vizitat in trecut foarte des acest site, sorbind tot ce este scris. Este totusi o munca depusa, in spatele ei stand o credinta sau o convingere. Sa-i facem dacopati si psihopati mi se pare putin cam mult, desi sunt da parere ca numai cu cealalata extrema poti sa combati aceasta extrema. Intre timp am pus mana pe carte, sistematic, descoperind ca mi-au placut basmele cu zane blonde si flacai barbosi, credinciosi in D-Zeu inca cu 3-4 si de ce nu 5, hai sa zicem 7 mii, ca da mai bine, de ani in urma. Totusi mai vizitez sporadic acest site, ma mai amuz si eu…. si apoi primesti asa un raspuns. Defapt ca toate celelalte comentarii si raspunsuri. Este un curent periculos si foarte plin de zeama, iti rapeste gandirea logica, nu numai unui om de rand, ci si unui intelectual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *