SPIRITUL DACIC RENAȘTE – Conferință susținută de Daniel Roxin în București, pe 27 septembrie

Categories ArticolePosted on

Tweet

Este vremea acțiunii! Este vremea soluțiilor! Este vremea să trecem de la discuțiile despre geto-daci, la realizarea unor lucruri care să conteze pe termen lung!

De aceea, vă invit pe 27 septembrie, de la ora 19:00, să participați la conferința cu tema „Spiritul dacic renaște”, conferință care va avea loc în București, la sala Arcub, pe strada Batiștei, nr. 14 (în apropierea hotelului Intercontinental).

Se vor propune soluții inedite, se vor spune lucruri noi, vor participa invitați speciali.

Fiți parte din proiectele pe care le vom demara din această toamnă!

 

Daniel Roxin

 

Rezervarea biletelor se poate face pe e-mail, la următoarea adresă: [email protected] sau la telefon 0746 165 813 (Cristiana Dragomir). Biletele ne-rezervate online vor fi puse la vânzare pe 27 septembrie, la sala Arcub, de la ora 17:00, înaintea începerii conferinței. Costul unui bilet: 30 de lei.

 

Organizatori:
Box Office Film & Events
Ad Events

22 comments

 1. DIN PACATE DISTANTA MA IMPIEDICA SA VIN IN ROMANIA , DAR SUNT CU SUFLETUL ALATURI DE VOI SI VA UREZ , CA SI ACEASTA CONFERINTA SA AIBE SUCCES SI ASA FIE URMARITA DE CATI MAI MULTI OAMENI INTERESATI DE ISTORIA GETO-DACILOR , DAR SI IN EGALA MASURA DE ACEI CARE AU ROLUL DE A DEZBATE ACEASTA PROBLEMA , INTR-UN MOD CREEATOR …, A ACELORA CE POT SCHIMBA ISTORIA NU NUMAI IN CONFERINTE , CI MAI ALES DE A INCEPE CU MANUALELE SCOLARE SI CONTINUUAND CURSURILOR UNIVERSITARE …

 2. Pe 16 septembrie am aflat ca are loc marsul unionist al romanilor basarabeni. Ma intreb oare, vis-a-vis de titlul acestui anunt – renaste oare si spiritul dacic de dincolo de Prut??!! As vrea sa cred ca da si sper ca va duce la ceea ce ar fi de asteptat, o Dacie mai mica decat a fost dar mai mare decat este in prezent! Sa fim alaturi de fratii nostri daci din Basarabia!

 3. Muzee de istorie care ne invata lectia umilintei.

  Cateaua ororii asezata pe locurile unde n-a calcat niciodata picior de soldat roman.

  Batrani pe jumatate senili care ignora pana si izvoare latine. Despre evidenta ce sa mai vorbim…

  Asta nu mai e o lupta intre teorii, ci o lupta pentru adevar si demnitate.

  Cand o sa fiti fata in fata cu doctrinarzii romanizarii, fiindca va veni si clipa asta, sa-i intrebati pentru noi toti:

  CE-ATI FACUT CU ISTORIA NEAMULUI, NEBUNILOR?

 4. ar fi fost minunat,dar pe linga istoricii din tabara opusa si cei ce cred ca roma ne e inceputul,mai este si politica unde sunt interesele unora.o stiu prea bine ca sunt din RM

 5. Cei ce suntem departe ne alaturam acestei miscari si vrem mai mult ca niciodata sa se faca lumina asupra trecutului nostru fara de care nu putem construi viitorul ,mult succes

 6. Acum mai mult ca oricând este nevoie de astfel de acţiuni!Acum când ţara noastră a devenit o colonie mi se pare important ca întorcându-ne şi aplecându-ne asupra trecutului să trezim, în special tinerii, să fie convinşi că nu am fost şi nu suntem neam de slugi! Vă apreciez foarte foarte mult toate iniţiativele,distanţa însă nu-mi permite să şi aprticip la astfel de acţiuni minunate.Mult,mult succes şi putere şi mai multă!

 7. Ma bucur foarte mult de aceasta initiativa si as participa cu drag, dar am 73 de ani si sanatatea nu-mi permite deplasarea, sunt din Zalau jud. Salaj,dar sufletul meu este alaturi de d.vs. As dori ca urmasi nostri sa se dezvolte si sa traiasca,intrun stat mare si puternic ”DACIA MARE”cu a fost a luiBurebista si Decebal.Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti ce doresc o Dacie mare.

 8. Sunt basarabeanca din Nord, zona dacilor liberi si sprijin din tot sufletul ambele initiative – atat conferinta,cat si marsul romanilor basarabeni. Incet,timid, cu ezitari- totusi,incepem sa ne trezim – in mare parte datorita unor temerari ca Daniel Roxin. Felicitari, Daniel, pentru tot ceea ce faceti in slujba Adevarului!

 9. Dragi prieteni,
  in primul rind doresc sa va felicit pentru acest extraordinar proiect si sa va urez mult succes in continuare!!! Sunteti geniali.

  Eu locuiesc de ca. 20 de ani in Germania, cea ce nu ma impiedica sa fiu fascinat in continuare de maretii nostri stramosi! In urma cu 7 ani am avut norocul )))) sa cunosc o femeie daca 100% chiar de la poalele Pietrii Craivii ( com. Ighiu jud. Alba) cu care sunt casatorit de 6 ani si care mi-a daruit in urma cu 6 luni un veritabil “mic dac” ))

  Acum intrebarea mea: ce se intimpla cu Cetatea Piatra Craivii ( Apoulon )? Este ca celelalte cetati dacice lasata in voia sortii?? Drumul pina acolo, tin minte ca acum citiva ani era DEZASTRU!! Va multumesc anticipat pt. raspuns.

 10. La découverte en 1961 à Tartaria* (Roumanie), de tablettes d’argile avec des signes pictographiques, datées par C-14 à peu près 1000 ans avant Sumer, ont conduit certains scientifiques russes, britanniques et américains a suggérer que les sumériens ont leur origine dans l’espace carpato-danubien.

 11. de orice natura ,,descoperirile au fost facute, de persoane intuitive, curajoase, ca mai tarziu mediul universitar (mai putin intuitiv) a crezut ca este drept si corect ceea ce deja a fost descoperit,

 12. Parerea mea este ca:

  1. Ar trebui sa ne punem de acord asupra unei platforme minime si sa actionam ca un corp comun pentru a obtine suspendarea romanizarii si afirmarea limpede, fara echivoc a continuitatii dacice.

  2. Ar trebui sa inghetam disputa din jurul schimbarii numelui tarii, date fiind implicatiile care pot decurge de aici, dat fiind faptul ca se poate foarte bine pretinde ca român vine de la rumun, rămân etc. Eu nu spun ca nu s-ar putea pune pe tapet aceasta schimbare in viitor, insa nici ca da. Totul trebuie gandit si cantarit cu multa luare-aminte.

  3. Ar trebui sa ne referim la perioade imemoriale cu circumspectia unor “se pare ca”, este foarte posibil ca”, “logica ne spune ca, desi nu exista dovezi” PENTRU A FI CREDIBILI.

  4. In mod normal, o repunere pe fagasul normal a Istoriei este greu de facut fara aportul istoricilor cinstiti. Acesti oameni exista si ar trebui sa apelam la ei, asa cum s-a si facut. O lucrare strict stiintifica, care sa conteste romanizarea, ar trebui contrasemnata de cat mai multi lingvisti, istorici, etnologi. Parerea mea este ca principalele directii pe care ar trebui sa mearga aceasta lucrare sunt sursele latine care vorbesc despre rascoale si luptele romanilor cu dacii liberi si obiceiurile/traditia populara a neamului nostru; deci ceea ce a fost ignorat pana acum. O lucrare demna nu poate sa ignore referirile la fratii nostri din Balcani, conform datelor pe care le avem.

  Sa speram ca aceasta schimbare legitima se va intampla cat mai curand.

 13. Daca nu schimbam manualele de istorie, daca nu umplem cu adevar acel mileniu ‘lipsa’ din istoria noastra, daca nu credem, noi ca neam,nu ne va crede nimeni.

 14. Este mai mult decat atat: TEORIA ASA-ZISEI ROMANIZARI ADUCE PREJUDICII GRAVE DEMNITATII NATIONALE, practic INCALCA CONSTITUTIA ROMANIEI. Probatoriul sunt insesi dovezile pe care le detinem la aceasta ora. Altfel spus, aceasta mizerie nu este doar in afara adevarului istoric, ci si in afara Legii. Manualele care contin teoria romanizarii sunt in afara Legii.

 15. Din pacate programul nu mi permite sa fiu alaturi de voi,dar voi fi cu inima alaturi.Am inteles ca este si o lansare de carte pe care odoresc foarte mult,cum sa fac sa o obtin?,multumesc Daniel pentru tot ce faci!!!

 16. Ca ,toti romanii care sunt departe de tara ,imi exprim sincer regretul ca nu pot fi acolo .As fi dorit ,macar o data in viata sa vad ,pe viu pe cei care se lupta sa aduca lumina in negura in care este cuprinsa istoria noastra .Dar promit , ca altadata daca ma veti invita , am sa vin .Mult noroc in ce faceti si succes in continuare !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *