Startup-ul romanesc KFactory aduce in productie inteligenta artificiala prin lansarea primei echipe de ingineri virtuali

Categories StiriPosted on

KFactory este primul startup Industry 4.0 finantat in Romania, care isi propune sa inoveze intregul proces de productie prin intelegerea modului in care toate variabilele implicate influenteaza performanta acestuia.

Continuand evolutia foarte buna a timpurilor recente, KFactory lanseaza ca parte integrata a platformei sale un concept inovator, prima echipa de ingineri virtuali dedicata industriei de fabricatie. Aceasta noua platforma KFactory este dezvoltata in parteneriat cu Druid si UiPath, utilizand platforma Druid pentru a instrui ingineri virtuali specializati in productie si tehnologia UiPath pentru a extrage datele necesare din diferite surse digitale. Comunicarea standard intre personal si inginerii virtuali se face prin Microsoft Teams.

In acest fel, clientii KFactory din intreaga lume, indiferent de dimensiune si nivel de digitalizare, pot profita de cele mai valoroase rezultate din cele mai bune tehnologii.

„Prin lansarea echipei de ingineri virtuali, adaugam mai multa valoare companiilor de productie, ajutam managerii de operatiuni sa ia decizii rapid pe baza datelor in timp real din diverse surse si le permitem sa petreaca mai mult timp in fabrica”, a spus Adrian Dima, co-agent Kfactory -fondator.

„Democratizam astfel accesul la date interne, eliminand barierele existente in cunoastere. Inginerii nostri virtuali inteleg procesele operationale, extrag date in timp real si le servesc in limbaj natural factorilor de decizie, lasandu-i sa petreaca mai mult timp acolo unde conteaza cu adevarat ”, a adaugat Vlad Cazan, cofondator KFactory.

KFactory propune o solutie in doi pasi:

Pentru clientii la un nivel de baza al digitalizarii, solutia KFactory este gata sa colecteze date direct de pe linia de productie si sa le compileze rapid, oferind suport decizional managerilor operationali;
Pentru intreprinderile cu un nivel IT matur, utilizarea RPA (tehnologia UiPath) este extrasa din sistemele verticale (de exemplu, solutii de gestionare a activelor, depozit, ERP etc.) sau documente nestructurate (fisiere Excel). Apoi, datele sunt compilate de KFactory si livrate managerilor operationali de limbaj natural (Druid) prin Microsoft Teams.
„Prin parteneriatul cu KFactory oferim o propunere de valoare unica, care sunt convinsa ca va atrage atentia intreprinderilor de productie mature, unde deciziile sunt sustinute de bogatia de informatii din sistemele interne. Inginerii virtuali inteligenti sunt o solutie eleganta care ofera agilitate si performanta in procesul de luare a deciziilor, oferind informatii in timp real printr-un limbaj simplu si natural ”, spune Raluca Tatarusanu, director de vanzari, DRUID.

„Suntem convinsi, acum mai mult ca oricand, poate, ca investitiile sustinute in tehnologie sunt un catalizator pentru progresul modern. Ne face placere sa vedem ca tehnologiile Microsoft ajuta KFactory sa inoveze intregul lant de productie prin integrarea capabilitatilor de colaborare ale platformei Teams in fluxul de lucru al inginerilor virtuali. ”, A declarat Daniel Rusen, director de marketing si operatiuni al Microsoft Romania.

Echipa KFactory de ingineri virtuali este un concept unic care acopera procesele verticale dintr-o fabrica, cum ar fi productia, intretinerea, calitatea si lantul de aprovizionare intern, stimuland adoptarea sistemelor digitale fara dificultatea si complexitatea proiectelor de integrare.

Lasă un răspuns