Surprize istorice: Istoricul bizantin Laonic Chalcocondil (cca 1423 – cca 1490) ne vorbește despre dacii… din vremea lui

Categories DezvăluiriPosted on

Iată ce scria despre daci, acum 550 de ani, Laonic Chalcocondil, un istoric bizantin contemporan cu Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare:

“…Este aceast neam, dacii, viteaz în ale războiului și are o organizare cu legi nu prea bune; locuiește prin sate și e aplecat spre viața mai mult păstorească.”

“Țara lor începe din Transilvania, Dacia peonilor, și se întinde până la Marea Neagră.”

“Dacii… au însă un grai asemănător cu al italienilor.”

“Dacii sunt împărțiți în două domnii, în Bogdania (Moldova) și în țara aceasta de la Istru (Valahia)”

O copie după documentul original va fi adusă în emisiunea “Adevăruri tulburătoare” de vineri, 29 noiembrie, de la ora 22:00, pe Nașul Tv, de către invitatul meu, scriitorul și istoricul Vasile Lupașc.

Rămâneți aproape pentru că va fi o emisiune explozivă unde vor fi prezentate documente și informații care vor da mari dureri de cap celor ce vor să ne îngroape istoria!!!

Daniel Roxin

P.S. Dacă nu ați văzut încă filmul documentar “TRACII, Istorie ascunsă”, e vremea să o faceți și să vă invitați și prietenii. Filmul se găsește pe internet și vă poate schimba perspectiva asupra istoriei antice a Europei. Adevărul iese la lumină!

Vezi filmul aici: http://danielroxin.blogspot.ro/2013/11/filmul-documentar-tracii-istorie.html

Lasă un răspuns