Top 7 comedii romantice din toate timpurile

Categories DivertismentPosted on

Genul de comedie romantica a castigat o reputatie nemeritata. In timp ce Hollywood-ul a produs de-a lungul anilor o varietate de filme plictisitoare, a produs, de asemenea, o serie de comedii romantice care au reusit sa depaseasca genul si au devenit recunoscute ca si capodopere, care vor fi amintite ca fiind unele dintre cele mai bune filme realizate vreodata. In continuare este prezentat un articol cu top 7 comedii romantice din toate timpurile.

7. High Fidelity – 2000

Cartea lui Nick Hornby ,,High Fidelity” este in general considerata unul dintre cele mai bune romane britanice scrise vreodata. Lansata in 1995, s-au vandut rapid un milion de exemplare in intreaga lume, iar criticii au numit-o una dintre cele mai bune carti ale anului. In 2000, regizorului Stephen Frears i s-a dat sarcina dificila de a adapta romanul lui Hornby la marele ecran. A inrolat patru scriitori pentru a traduce filmul – DV DeVincentis, Steve Pink, John Cusack si Scott Rosenberg – in timp ce il aducea pe Hornby in calitate de consilier. Rezultatul a fost una dintre cele mai clare, bine scrise, bine puse la punct comedii romantice realizate vreodata.

High Fidelity este un film despre povestea lui Rob Gordon, interpretat de John Cusack, un proprietar de magazin de CD-uri, aflat intr-o criza de varsta mijlocie in urma despartirii de iubita lui, Laura. Filmul l-a urmarit pe Gordon in timp ce isi examina viata in incercarea de a descoperi unde i-a mers prost. Cusack era perfect ca Gordon. El l-a intruchipat complet pe Gordon si a oferit una dintre cele mai bune interpretari ale sale pana in prezent. Actorii secundari Jack Black, Iben Hjejle, Catherine Zeta-Jones, Joan Cusack si Todd Louiso au fost, de asemenea, minunati in film.

6. Dragoste de fapt – 2003

Richard Curtis este unul dintre marii regizori ai genului de comedie romantica. De-a lungul carierei sale, el a regizat si scris unele dintre cele mai mari comedii romantice realizate vreodata. Dragoste de fapt, lansat in 2003, este unul dintre cele mai bune ale lui Curtis. Cu o distributie de stele care contine unii dintre cei mai buni actori si actrite din cinematograful britanic, filmul este despre povestea a patru cupluri care se lupta cu viata lor amoroasa inainte de Craciun. Curtis a livrat un scenariu excelent pentru film si l-a regizat bine. El a reusit sa extraga si performante grozave din distributia filmului.

5. Patru nunti si o inmormantare – 1994

Inainte de succesul sau cu ,,Dragoste de fapt”, Richard Curtis si-a facut un nume pentru emisiunile TV si filmele de succes, inclusiv ,,Patru nunti si o inmormantare” din 1994. Filmat pe un mic buget de doar 4,5 milioane de dolari, filmul a urmat exploatarile lui Charles, interpretat de Hugh Grant, in timp ce s-a indragostit de Carrie, interpretata de Andie McDowell, in timpul sedintelor lor intamplatoare la patru nunti si la o inmormantare. Filmul a avut un succes neasteptat. A avut o recenzie incredibil de buna cu criticii si a castigat peste 245 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, facandu-l cel mai de succes film britanic din toate timpurile. In prezent, este evaluat la 7,1 / 10 pe imdb.

4. Cand Harry a cunoscut-o pe Sally … – 1989

Acest gen de comedie s-a aflat in mijlocul unei pauze in anii 80. Spre disperarea iubitorilor de film de pretutindeni, Hollywoodul a inceput sa lanseze comedii romantice plictisitoare care nu au reusit sa simbolizeze genul intr-un mod semnificativ. ,,Cand Harry a intalnit-o pe Sally …” din 1989 a schimbat lucrurile. Scris de Nora Ephron si regizat de Rob Reiner, filmul a urmat vietile a doi prieteni, interpretati de Billy Crystal si Meg Ryan, care se temeau ca sexul le-ar putea strica relatia. Scenariul lui Ephron a fost ingenios si strans, iar Crystal si Ryan au fost perfecti ca Harry si Sally, cei doi lideri principali. Criticii, in general, s-au bucurat de film, marcandu-l cu 88% la Rotten Tomatoes. Filmul a fost bine primit si de public, care l-a declarat unul dintre cele mai bune filme din 1989.

3. Annie Hall – 1977

Scriitorul / regizorul a lansat zeci de filme in ultimele cinci decenii, dintre care multe sunt considerate unele dintre cele mai bune filme realizate vreodata. ,,Annie Hall” din 1977 este, fara indoiala, cel mai bun film din filmografia lui Allen. Scris, regizat si interpretat de Allen, Annie Hall l-a vazut pe Allen jucandu-l pe Alvy Singer, un comedian care se indragosteste de Annie Hall, interpretata de Diane Keaton. In timp ce majoritatea comediilor romantice s-au ferit de realitatea relatiilor, Annie Hall a dezvaluit adevarul despre dragoste. Chimia lui Allen si Keaton a fost incredibila. Regia lui Allen a fost, de asemenea, o imagine perfecta, cu o multime de flerari vizuale si dispozitive cinematografice unice folosite pentru a spune povestea filmului.

2. Jurnalul lui Bridget Jones – 2001

Romanul lui Helen Fielding din 1996, Jurnalul lui Bridget Jones, a fost un mare succes in toata lumea. Romanul, scris in stilul unui jurnal personal, detaliaza exploatarile lui Bridget Jones, o femeie de treizeci de ani care se lupta cu viata de singuratate in Londra. S-au vandut peste 2 milioane de exemplare in intreaga lume si a generat o serie de romane ulterioare. ,,Jurnalul lui Bridget Jones” din 2001 a vazut romanul lui Fielding a fost adaptat pentru marele ecran. Regizorul Sharon Maguire a contactat-o pe actrita Renee Zellweger pentru a interpreta personajul principal omonim, in timp ce Hugh Grant si Colin Firth au fost adusi pentru a interpreta cele doua interese de dragoste. Jurnalul lui Bridget Jones a surprins perfect sentimentul romanului pe care se baza, iar Zellweger a oferit o interpretare excelenta ca personaj principal.

Criticii s-au bucurat de film, marcand 81% pe Rotten Tomatoes. Zellweger, in special, a primit o multime de laude din partea criticilor, ceea ce i-a adus in cele din urma o nominalizare la ,,Cea mai buna actrita” la Oscarurile din 2002. In timp ce filmul nu a reusit sa capteze atentia publicului masculin, a fost extrem de popular in randul publicului feminin din intreaga lume. Astazi, filmul este considerat una dintre cele mai bune comedii romantice realizate vreodata.

1. Amelie – 2001

Amelie a fost ceva neasteptat cand a ajuns pe marile erane in 2001. Filmul, regizat de regizorul francez Jean-Pierre Jeunet, a castigat o oarecare faima si notorietate in circuitul european de film independent, dar putini s-au asteptat sa fie la inaltimea publicitatii. In cele din urma, Amelie nu a fost doar la inaltimea hype-ului, ci a depasit-o.

Amelie a jucat-o pe actrita franceza Audrey Tautou in rolullui Amelie Poulain, o chelnerita linistita si timida care locuieste in Paris. Filmul a urmat-o pe Poulain in timp ce descoperea bucuriile dragostei. Amelie este comedia romantica perfecta. Regizorul Jean-Pierre Jeunet a surprins perfect frumusetea Parisului, in timp ce dialogul scriitorului Guillaume Laurant a fost o bucurie de ascultat. Audrey Tautou a oferit, probabil, cea mai buna performanta din cariera ei, la fel ca distributia ei de sustinere.

Lasă un răspuns