Top 6 cele mai frumoase parcuri de distractii din lume

Categories Timp liberPosted on

Disney stapaneste lumea parcurilor de distractii, opt dintre cele mai populare zece parcuri din lume sunt parcuri Disney. In general, toate parcurile Disney atrag peste 126 de milioane de vizitatori pe an.

6. Epcot: Florida, SUA: 10 – 11 milioane de vizitatori pe an
Epcot, sau Experimental Prototype Community of Tomorrow, nu este un parc de distractii traditional, cu creatii mari Disney in jur pentru fotografii. Mai degraba, este o sarbatoare a inventiei, inovatiei tehnologice si a realizarilor umane, decat un targ stiintific urias si glorios! Epcot este recunoscut instantaneu datorita bilei imense metalice care se inalta peste imprejurimile din apropiere, nava spatiala Pamant, care este o sfera geodezica. Epcot urma sa fie initial un oras cu drepturi depline; proiectat, construit si reglementat pana la ultimul grad. Ar fi oferit drumuri subterane, pentru pietoni, printre o serie de alte reguli si reglementari aparent usor de utilizat. In orice caz, Disney a murit inainte ca Epcot sa poata fi implementat pe deplin si s-a decis sa foloseasca locul pentru a sarbatori intreprinderea si ingeniozitatea Americii. Exista doua divizii largi in Epcot, una fiind World Showcase, o afisare imensa a celor mai mari, mai stralucitoare si mai bune lucruri pe care le poate oferi lumea si Future World, care ofera o privire asupra viitorului, dintr-un punct de vedere stiintific si tehnologic.

5. Parcul Disneyland: Marne-le-Vallee, Franta: Aproximativ 10 milioane de vizitatori pe an
Denumit initial Euro Disney, acest parc este cel mai vizitat parc din Europa. Terenurile sunt impartite in cinci sectiuni, care contin in jur de 49 de atractii diferite. Motivul schimbarii numelui este: Numele Euro, desi romantic si continental pentru americani, parea practic si de afaceri pentru europenii care asociau cuvantul cu moneda si, prin urmare, finantarea, serviciile bancare si alte activitati ,,serioase”! Intregul parc este reprezentat de castelul Frumoasa Adormita, cunoscut sub numele de Le Chateau de la Belle au Bois Dormant in franceza, o cladire care este recunoscuta instantaneu in toata Europa si Regatul Unit de catre copiii de aproximativ trei ani!

4. Tokyo DisneySea: Tokyo, Japonia: 12 milioane de vizitatori pe an
Tokyo DisneySea si Tokyo Disneyland sunt singurele doua parcuri de distractii care poarta numele Disney, fara a fi detinute de Disney Corporation. Mai degraba, numele si drepturile de utilizare a personajelor si asa mai departe sunt inchiriate de la Disney de The Oriental Land Company. In ciuda acestui fapt, parcul are o aroma Disney foarte familiara, chiar oferind o dedicatie sefului Disney, Michael D Eisner. Parcul este impartit in sapte zone, fiecare cu o tematica distincta, fie ca este vorba de sirene, de pirati sau de minunata Insula Misterioasa, unde se afla frumosul vulcan Muntele Prometeu, care este simbolul intregului parc.

3. Tokyo Disneyland: Tokyo, Japonia: 14 milioane de vizitatori pe an
Frumosul castel Cenusareasa are vedere la Tokyo Disneyland, cu cele sapte divizii unice. Acest frumos parc tematic este mai mult sau mai putin o copie a parcurilor tematice americane Disney, oferind multe dintre aceleasi caracteristici, atractii si plimbari ca si cele gasite in The Magic Kingdom si Disneyland.

2. Disneyland: California, SUA: 14 – 16 milioane de invitati
Acesta este parcul tematic original Disney si singurul care a fost deschis si operat in timpul vietii lui Walt Disney. Deschis in iulie 1955, Disneyland a primit mai multi vizitatori de-a lungul vietii sale decat orice alt parc de distractii din lume, peste 650 de milioane de oaspeti trecand prin portile acestui parc! La fel ca in Parcul francez Disneyland, castelul Frumoasei Adormite este principala atractie a parcului, care este impartit in opt sectiuni separate. Personaje mult iubite se plimba de-a lungul cailor largi pentru fotografii si imbratisari! Finalizeaza vizita urmarind unul dintre spectacolele de artificii uimitoare, o splendoare pirotehnica, care este de obicei insotita de muzica din filmele Disney preferate.

1. The Magic Kingdom: Florida, SUA: 17 milioane de vizitatori pe an
Finalul celor patru parcuri tematice care alcatuiesc grupul cunoscut sub numele de parcuri tematice Walt Disney World, Magic Kingdom este cel la care se refera cei mai neinitiati vizitatori atunci cand spun ca vor sa mearga pe pamantul Disney! (Celelalte trei sunt Epcot, The Animal Kingdom si Disney’s Hollywood Studios, toate acestea figurand pe aceasta lista). Un castel masiv si uluitor de frumos, cu vedere la intregul parc, ofera vizitatorilor un punct de reper. Cu toate acestea, este o iluzie optica, folosind perspectiva fortata – castelul are o inaltime de doar 55 de metri, dar arata mult mai mare datorita utilizarii perspectivei fortate in care fiecare etaj succesiv este mai scurt decat cel de mai sus, pacalind ochiul ca este mult mai mare decat este cu adevarat! Parcul este impartit in sase zone distincte, dispuse intr-un cerc liber. Un tren circula in jurul perimetrului parcului, oprindu-se la trei dintre cele sase sectiuni. Calea ferata se numeste calea ferata mondiala Walt Disney. Recent, preturile s-au triplat, acum costa undeva la 100 USD. La urma urmei, unde altundeva in lume poti dansa cu Alba ca Zapada, sa o iei in brate pe Winnie-the-Pooh si sa-l vezi personal pe Mickey Mouse, inainte de a viziona un spectacol de artificii uimitor?

Lasă un răspuns