Top 8 cele mai inalte statui din lume

Categories Timp liberPosted on

Cand vizitezi orice statuie, intotdeauna dimensiunea pura a obiectului este cea care impresioneaza cu adevarat. Exista dorinta de a construi un monument care sa cinsteasca pe cineva, dar sa fie asigurat faptul ca va fi vazuta de la kilometri distanta. Unele dintre cele mai faimoase statui din lume sunt un punct de referinta excelent, atunci cand incercam sa intelegem amploarea acestor monumente. In Brazilia, Hristos Mantuitorul are o inaltime de doar 98,5 metri, iar Statuia Libertatii din New York are 93 de metri.

8. Dai Kannon din parcul Kita no Miyako
Inaltime: 88m
Constructie: 1989
Tara: Japonia
Infatiseaza: Byakue Kannon

Incepand din Japonia, statuia lui Byakue Kannon din Ashibetsu, Hokkaido este cea mai veche din lista si cand a fost construita in 1989 era cea mai inalta statuie din lume. Avand inaltimea de 88 de metri, statuia alba pura este o priveliste minunata pentru imprejurimile sale naturale din lemn.

7. Marele Buddha din Thailanda
Inaltime: 92m
Constructie: 2008
Tara: Thailanda
Descrie: Guatama Buddha

Cunoscuta local si turistilor sub numele de „Marele Buddha”, aceasta statuie are o inaltime de 92 de metri si a durat 18 ani pentru a fi finalizata. Statuia este realizata din ciment si pictata in aur, a fost facuta manual pentru a descrie cu exactitate o imagine a lui Guatama Buddha.

6. Qianshou Qianyan Guanyin din Weishan
Inaltime: 99m
Constructie: 2009
Tara: China
Prezinta: Guanyin

In timp ce statuia Qianshou Qianyan Guanyin din Weishan este a patra ca inaltime din China, ea ajunge doar pe locul sapte pe aceasta lista cu cele mai inalte statui din lume. Ridicandu-se la o inaltime de 99 de metri si il descrie pe Guanyin cu bratele afisate pentru ca toti sa le vada. Construita in 2009 in provincia Hunan, aceasta statuie din bronz aurit este una dintre atractiile turistice locale de top. Cantitatea ei aparent nesfarsita de brate este afisata ca aripile unui fluture, primitoare pentru toti si totusi ofera un ton pasnic.

5. Sendai Daikannon
Inaltime: 100m
Constructie: 1991
Tara: Japonia
Infatiseaza: Kannon (Guanyin)

Japonia apare din nou pe aceasta lista cu o statuie de 100 de metri care il reprezinta pe Kannon. Cand statuia a fost construita in 1991, designerii au decis sa o finalizeze intr-un alb perfect pentru a se asigura ca seamana simbolic atat cu puritatea, cat si cu calmul. Sendai Daikannon este situat intr-un parc de o frumusete naturala remarcabila si reuseste sa profite din plin de acest lucru.

4. Ushiku Daibutsu
Inaltime: 110m
Constructie: 1993
Tara: Japonia
Descrie: Buddha Amitabha

Cea mai inalta statuie a Japoniei este colosul Ushiku Daibutsu. Domnind peste Ushiku, Ibaraki la o inaltime de 110 metri. Cand statuia a fost construita in 1993, era cea mai inalta statuie din lume. Acest lucru s-a datorat partial tronului de lotus inalt de 10 metri pe care sta Buddha Amitabha, care a facut statuia mai inalta cu 8 metri decat statuia existenta Sendai Daikannon. Statuia gazduieste un muzeu cu patru etaje si o punte de observare, explicand povestea statuii si istoria lui Buddha Amitabha.

3. Laykyun Setkyar
Inaltime: 116m
Constructie: 2008
Tara: Birmania
Prezinta: Buddha

Statuia Laykyun Setkyar este alcatuita din doua statui diferite, Buddha in picioare si un Buddha asezat. Ambele sunt la fel de impresionante masurand 116 metri lungime sau inaltime. Buddha Laykyun Setkyar care sta in picioare este descris pe un tron inalt de 13 metri. Cand a inceput constructia in 1996, satul Khatakan Taung din Birmania nu putea prevedea toate schimbarile pe care urma sa le experimenteze. Cu toate acestea, 12 ani mai tarziu, cand statuia a fost finalizata, satul a devenit unul dintre punctele turistice de top din Birmania.

2. Templul lui Buddha de primavara
Inaltime: 128m
Constructie: 2002
Tara: China
Prezinta: Buddha Vairocana

Templul lui Buddha a fost construit in 2002 si are o inaltime de 128 de metri. Cea mai inalta statuie din lume a fost declarata atunci cand chinezii au anuntat un proiect de 55 de milioane de dolari, cu care vor sa construiasca o statuie care sa inlocuiasca Buddha Bamiyan care a fost distrusa. Statuia masiva il infatiseaza pe Buddha Vairocana, in varful unui tron de lotus inalt de 20 de metri, care este construit pe un piedestal de 25 de metri.

1. Sardar Vallabhbhai Patel, Gujarat
Inaltime: 182m
Constructie: 2018
Tara: India
Prezinta: Vallabhbhai Patel

Pana la sfarsitul anului 2018, o statuie din otel si bronz de 182 de metri a razboinicului hindus Shivaji din secolul al XVII-lea s-a ridicat peste Mumbai de pe o insula artificiala. Este cea mai inalta statuie din lume! Criticii o denunta ca fiind extravaganta in fata saraciei din jurul sau, dar sustinatorii sustin ca este nevoie de prestigiul sau.

Lasă un răspuns