Top 8 insule artificiale celebre

Categories Timp liberPosted on

Cand va ganditi la insule, va imaginati locuri indepartate, neatinse de civilizatie, unde va puteti scalda in ape limpezi turcoaz si va puteti plimba pe nisipurile virgine in timp ce briza rece a marii va mangaie parul. Pare divin, dar, in zilele noastre, insulele pot fi mult mai mult decat atat. Oamenii si-au creat propriile insule artificiale in care au construit hoteluri de lux, zgarie-nori de milioane de dolari, orase si chiar aeroporturi plutitoare.

8. Insula Yas, Abu Dhabi
Situata in Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, insula artificiala poate fi accesata cu usurinta cu barca, avionul sau chiar cu masina. Este o destinatie turistica populara pentru vacantele de familie, oferind o multitudine de atractii si oportunitati de divertisment, de la sporturi nautice, concerte si evenimente de curse la hoteluri de lux, spa-uri si restaurante de top. Insula gazduieste Ferrari World Park, Yas Waterworld, Circuitul Yas Marina si terenul de golf premiat Yas Links.

7. The World, Dubai
Situat la 2,5 mile de coasta Dubaiului, The World este un arhipelag creat de om care cuprinde mai multe insule mici care formeaza aproximativ structura unei harti a lumii. Insulele sunt fabricate in principal din nisip scos din apele de coasta putin adanci din jurul orasului, iar proiectul ambitios a fost conceput pentru prima data de seicul Mohamed Al Maktoum, Emiratul Dubaiului. Costurile totale de dezvoltare ale proiectului sunt estimate la aproximativ 14 miliarde de dolari.

6. Insulele Amwaj, Bahrain
Juzur Amwaj este o dezvoltare remarcabila pe malul apei in Golful Persic, cuprinzand 9 insule artificiale si acoperind aproximativ 30.000.000 de metri patrati. Insulele contin cladiri comerciale, rezidentiale, precum si parcuri tematice, un spital, o universitate si o zona de luat masa pe laguna. Unul dintre punctele culminante este Orasul plutitor, situat pe insula principala, cu case inconjurate de canale de apa.

5. Insulele venetiene, Florida
Insulele venetiene fac parte din insulele artificiale care cuprind Miami Beach. Exista 6 insule locuite – San Marco, Biscayne, San Marino, Di Lido, Rivo Alto si Belle Isle – si una nelocuita, folosita in principal de excursionisti pentru picnicuri. Toate sunt conectate prin poduri de la Miami Beach la continent si sunt traversate de Causeway.

4. Perla, Qatar
Acoperind aproape 4 milioane de metri patrati, Pearl este o insula artificiala situata la cateva sute de metri de tarmul Doha. Dezvoltarea are un port de agrement, hoteluri, cazare rezidentiala si zone de vanzare cu amanuntul de ultima generatie, precum si o varietate de restaurante si cafenele.

3. Aeroportul international Kansai, Japonia
Proiectat de arhitectul Renzo Piano si deschis in 1994, aeroportul international japonez Kansai este situat pe o insula artificiala din Golful Osaka, in largul tarmului Honshu. Construit pentru a ameliora aeroportul supraaglomerat din Osaka, Kansai a devenit acum un hub international, cu aproape 800 de zboruri catre Asia si Australasia in fiecare saptamana si 59 catre Europa si 80 catre America de Nord.

2. Palm Jumeirah, Dubai
Faimoasa Palm Jumeirah din Dubai este cea mai mare insula artificiala din lume si cuprinde un trunchi lung de 2 km si o coroana mare cu 17 frunze inconjurate de o semiluna. Din 2006, cand primele resedinte de pe insula – patru mii de apartamente si vile de lux – au fost predate, au fost dezvoltate peste 20 de hoteluri si facilitati de agrement, transformand Palm Jumeirah intr-una dintre cele mai fierbinti destinatii turistice.

1. Flevoland, Olanda
Flevoland este cea mai tanara provincie din Olanda, formata in 1986 aproape complet prin recuperarea terenurilor. Un loc de interes pentru cei sunt interesati de natura si planificare urbana, zona gazduieste diverse atractii, inclusiv o replica a navei comerciale Batavia, doua rezervatii naturale, lacuri linistite, restaurante unice, parcuri de distractii si multe altele.

Lasă un răspuns