Un profesor universitar englez spune că prima limbă a Europei s-a format în Carpați…

Categories DezvăluiriPosted on

Tot mai mulți cercetători străini contemporani susțin, cu probe științifice, că spațiul carpato-danubiano-pontic este leagănul culturilor și al limbilor europene. Marele savant german Harald Haarman spunea în anul 2013 că prima  scriere din lume este cea de la Tărtăria iar Cultura Danubiană este prima cultură importantă a Europei. Vedeți aici mai multe: http://adevaruldespredaci.ro/savant-german-cea-mai-veche-scriere-din-lume-este-cea-de-la-tartaria-romania-video/

Fostul Consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Miceal Ledwith, spunea în anul 2012 că limba latină s-a născut în Carpați și că nu limba română provine din latină, ci mai degrabă invers. Vezi aici video cu afirmația lui Miceal Ledwith: http://www.youtube.com/watch?v=luWa_vLgc2o

Ei bine, în acest context mai apare un profesor universitar englez, Mark Pagel,  șef al Laboratorului de Bioinformatică de la Universitatea din Reading, specialist în biologie evoluționistă și dezvoltarea limbilor, fost redactor șef pentru Enciclopedia Evoluției, publicată în anul 2002, care susține că acum peste 10.000 de ani, în spațiul carpatic a existat un popor care vorbea o limbă unică, precursoare a sanscritei și a latinei. 

Demonstrația specialistului englez se găsește în cartea “The Natural History of Human Cooperation”, publicată în anul 2012, disponibilă aici: http://www.amazon.co.uk/Wired-Culture-Natural-History-Cooperation/dp/1846140153

În curând, pe TVR Cluj, se va difuza un nou interviu luat de Cristian Mureșanu lui Miceal Ledwith, fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, cu o durată de peste 20 de minute, dedicat special acestui subiect. Aici se va vorbi mai mult și despre munca specialistului englez Mark Pagel.

Emisiunea ‘Știință și Cunoaștere” a lui Cristian Mureșanu, de la TVR Cluj, poate fi vizionată pe internet, aici (peste 160 de emisiuni): http://www.youtube.com/channel/UCiWn4tgcWDup6_5Q-iMhc9Q/videos?view=1

Voi reveni în curând cu noi informații!

Daniel Roxin

 

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

22 comments

 1. Istoricii nostri au lectia bine invatata .Recunoasterea si propagarea istoriei adevarate a romanilor ar putea
  detrona asa zisa”primordialitate” a unui anume popor ales!

 2. Istoricii noștri sunt depășiți de evenimente! Mai ales cei cărora ar putea să le fie informate studiile în acest domeniu. Părerea mea este că fără acordul unor istorici români, care ar putea fi acuzați de subiectivism, adevărul va ieși la iveală!

 3. Istoricii nostri adevarati au fost dati la o parte de impostori. Mass-media e nimic altceva decat circ. Dealtfel intr-o tara condusa de tradatori si lichele foarte greu sa construiesti ceva.

 4. Istoricii noștri trimit procuratura si poliția sa-i perchezitioneze pe cei care încep sa caute singuri dovezi. La Piatra Neamt directorul muzeului județean, Dumitroaia, i-a facut plângere penală celui care a descoperit un tezaur cu zeci de monede romane din secole diverse, pe motiv ca acesta l-a predat la Muzeul Național si nu la cel Județean. Nu intru in detalii dar s-ar fi lăsat cu șpagă ca sa fie evaluat favorabil, insa descoperitorul a preferat sa fie onest si l-a dus la București. Urmarea: percheziției la domiciliu, presiuni securistice, ca sa se învețe minte, toți.

 5. bine ca o zic alti oameni de stiinta din toata lumea si mai putin ai nostri..dar partea buna este ca incet incet fiecare roman va sti care este de fapt adevarul istoriei noastre si cine suntem noi de fapt..prosteala in masa nu o sa mai tina mult timp

 6. Trebuie întodeauna să descopere alții ceea ce noi ar trebui să știm de mult. Nimeni nu este profet la eo acasă.
  Ne tragem din romani sau nu?
  În 168 de ani de cucerire romană și cu un teritoriu cucerit de NUMAI 16%, cu o limbă fără dialecte pe tot teritoriul României, CINE SUNTEM NOI?
  Italieni cu dialectele lor nu se înțeleg la 200 de km. Noi de la Nistru până la Tisa, de la Maramureș la Dunăre, de la Mare la Bihor, de la Cernăuți la Timișoara vorbim aceeași limbă. Când va face o analiză aprofundată ( academică ) Academia Română? Ar fi de scris pe acestă temă până la ziuă.

 7. EI PANA LA URMA NOI FIIND CREEATORII CULTURALI AI EUROPENILOR ACTUALI [REZULTA CA ; ROMANIA ESTE TOATA EUROPA ACTUALA SAU CA POPULTIA EUROPEI ACTUALE ESTE ROMANA -ATUNCI DE CE SE UITA URAT LA NOI ROMANII ENGLEZI FRANCEZI SPANIOLI ETC,? DATI LE ACESTE STUDII SI SPUNETILE CA DE FAPT AU RADACINILE IN ROMANIA NU?

 8. ISTORICII NOSTRII SUNT PENIBILI SI EU CRED CA ASCUND LUCRURI GRAVE.EU SUNT SIGUR CA EI STIU ADEVARUL DESPRE DACI ,DESPRE ACESTA TARA,DAR CRED CA PANA ACUM SI POATE SI IN PREZENT FAC CONTRABANDA CU ARTEFACTE DACICE GASITE PE TERITORIUL ROMANIEI.AR FI BINE SA FACETI ANCHETE JURNALISTICE SA-I LUATI PE FIECARE IN PARTE SA VEDETI CE AVERI AU SI DE UNDE?

 9. Da …adevàrat…leagànul europei au fost penru totdeauna cercul carpatic dar asta nu inseamnà cà toti sint de origine dacicà …(au fost distribuiti de ei insàsi in epoca exodului sau migratiei naturale )sau romànà …doar de origine carpato-danubinanà….si
  mai multe detali se ascund in biblioteca de la Vatican…Cà venind vorba si de originea limbi latine tot la Vatican se ascunde adevàrul…( sint cei care au protejat epoca romanà) …cà de…cum se poate ca un popor de sàlbatic sà aducà limba Latinà (dar viteji care-si dàdeau viata sà-si apere pàmintul trudit de toti stràbuni lor) ci impriul Rome-i cà doar ei erau cei mai de vazà in epoca lor de minciuni..punct…Mai asteptati un pic…o sà vinà si ziua adevàrului Daco-Roumanian….

 10. Gopco, dacă e adevărat ce spui, atunci:
  numeşte sursele şi citează cotele Bibliotecii Vaticane cu privire la ce spui…
  sau îţi imaginezi ca Biserica Romano-Catolică are această grijă sau îndeletnicire fundamental-prioritară de a se ocupa cu ascunderi etc.?!
  Tu ai idee ce înseamnă concret “Biserica Romano-Catolică”?

 11. Problema este urmatoarea : 1 – istoricii nostrii sunt niste incompetenti cu diplome luate pe bani.
  2 – nu mai studiaza nimic , in afara de piata imobiliara sau de afaceri cu artefacte.
  3 – sunt niste politruci ajunsi in functii , lingand popoul cuiva
  4 – sunt atat de egoisti incat nu mai vor sa recunoasca greselile facute in anii trecuti si sa se corecteze in baza noilor descoperiri , pentru a-si pastra posturile actuale.
  5 – sunt platiti de forte oculte ca sa ajute la denigrarea sau chiar distrugerea identitatii acestui popor.
  6 – sau pur si simplu sunt niste IDIOTI.

 12. Am facut rost de aceasta carte in format electronic. Se mentioneaza spre sfarsitul cartii ca a existat limba indo-europeana care s-a dezvoltat in spatiul Turcia-Irak acum 9000 – 10000 de ani. Dat cu search nu exista in aceasta carte cuvantul Carpati, carpatic si nimic asemanator. Despre stramosul comun al limbilor europene si o parte din limbile asiatice stim si noi de la scoala si se stie din secolul 18 in lume. Doar ca nu are nicio treaba cu Carpatii. Asadar la ce pagina domnule Roxin ati gasit mentiunea despre spatiul carpatic?

 13. Cunoasterea adevarului istoric referitor existenta de 10 000 ani a unui popor in spatiu Carpatic, care vorbea o limba unica, precursoarea sanscritei si latinei, confirma perpetuarea si stabilitatea actualului popor roman .
  Aparitia scrisului pentru prima data in lume ,acum 7000 ani in Romania e confirmata de placutele de la Tartaria.
  Istoricii romani au datoria sa indrepte mistificarile privitoare la continutul istoriei poporului roman!

 14. Istoricii romani n-au terminat de facut mea culpa dupa sustinerile lor din anii 50-60 cand limba romana era “limba slava”, cand poporul sovietic era “eliberatorul” romanilor, etc, etc. Asa incat n-ai cum sa le pretinzi ca asa din scurt sa recunoasca ca au mancat o paine alba in urma unor minciuni. E datoria unor noi generatii de istorici sa foloseasca noile descoperiri si sa vina cu noi abordari. Cei dintre dvs care scrieti cu doi i exact unde trebuie doar un i si invers, cei care scrieti cu doi i, etc lasati naibii istoria si conceptele filozofice si treceti urgent in clasa a Vl-a. E culmea, tu sa nu stii scrie in limba mamei tale dar emiti, chipurile, idei, precepte, etc.

 15. Este corect ce se spune, afirm acest lucru deoarece am mai inalnit si in scrierile altor oameni de stiinta exact aceleasi aprecieri !

 16. Acest Pagel a spus clar ca in Muntii Caucaz a luat forma prima limba, gasiti pe youtube in emisiunea Stiinta si Cunoastere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *