Celebrul arheolog italian Marco Merlini afirmă că scrisul s-a născut pe teritoriul României, acum peste 7.000 de ani…

Categories ArheologiePosted on

Cred că fiecare dintre românii cu o minimă inteligență se întreabă de ce autoritățile științifice românești par să fie dezinteresate de a aduce în prim-planul opiniei publice naționale și internaționale ceea ce tot mai mulți savanți străini afirmă, și anume că spațiul locuit astăzi de români este  Vatra Vechii Europe – locul în care s-au născut primele culturi ale continentului, locul unde a apărut limba din care s-au format, după aceea, limbile vorbite astăzi în Europa, locul apariției primei scrieri din lume…

Celebrul profesor și arheolog italian Marco Merlini, la care voi face referire în acest articol (Director executiv al institutelor de cercetare InnovaNet și EURO INNOVANET, director general al “Proiectului de cunoștințe Preistorice” din Roma, Italia, coordonator al M.U.S.E.U.M. – Rețeaua de muzee arheologice, istorice si preistorice din capitalele europene –, director de comunicare al Institutului de Arheomitologie din Roma și autor al “La scrittura è nata în Europa” – 2004 ), este cel căruia îi datorăm datarea Tăblițelor de la Tărtăria, a căror vechime a fost stabilită la aproximativ 7.300 de ani, cu mult înainte ca sumerienii să existe!!!

Povestea datării lor este de o simplitatea dezarmantă iar faptul că specialiștilor din Cluj nu “le-a trecut prin cap” să procedeze în acest fel este straniu!…

Aflat în anul 2004 în România, Marco Merlini ajunge la Cluj, unde se găsea inventarul descoperit la Tărtăria odată cu celebrele tăblițe. În acest inventar se aflau și piese osoase găsite împreună cu tăblițele. Cum tăblițele nu mai puteau fi datate deoarece descoperitorul lor le-a ars ca să nu se deterioreze complet, Marco Merlini le solicită arheologilor din Cluj fragmente osoase găsite împreună cu tăblițele pentru a le testa cu Carbon 14. Logica este simplă: atâta vreme cât oasele și plăcuțele au fost găsite împreună, înseamnă că au aceeași vârstă. Testând oasele, aflăm și vârsta plăcuțelor, lucru care s-a și petrecut în scurt timp, rezultatele testelor cu Carbon 14 eliminând orice discuții sau speculații despre vechimea Tăblițelor de la Tărtăria: peste 7.000 de ani vechime.

Iată ce ne spune arheologul italian despre acest lucru:  “Oasele, ca și tăblițele, sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Acum este rândul nostru să dovedim că scrierea a început în Europa cu două mii de ani înaintea Sumerului. În România, avem o comoară imensă, dar ea nu aparține numai României, ci întregii Europe.”

În final vă întreb retoric: i-ați văzut pe specialiștii din Cluj, care au în administrare aceste obiecte, să promoveze public  ceea ce specialiștii străini afirmă de mulți ani (a se avea în vedere și un Harald Haarmann sau o Marija Gimbutas)? Oare faptul că în Cluj este cel mai încrâncenat nucleu de istorici și arheologi romanopați să fie cauza acestei tăceri suspecte? Acestor indivizi bântuiți de romanomanie nu pare să le placă nici cultura dacilor, nici culturile străvechi de pe aceste meleaguri… Adevărul însă va strivi orice minciună, mai devreme sau mai târziu! Eu zic că foarte curând!…

Daniel Roxin

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

11 comments

 1. Romanopați?
  Foarte adevărat și amuzant! Să le spunem de acum încolo istoricilor cu idei fixe, pe ideea romanizării, ROMANOPAȚI. Pentru că, într-adevăr, este o boală (patie, patos=boală, în greacă) să nu vezi realitatea, să nu-ți pui întrebări, să nu accepți adevărul.
  Istoria, nu este o știință fixă, ca geometria, de pildă, la care o dată demostrat un adevăr (pătratul ipotenuzei este suma pătratelor catetelor), așa rămîne pentru toate veacurile. Istoria este o știință evolutivă, bazată pe ceea ce se descoperă, în continuu, pe teren, în biblioteci etc. chiar și dacă nu s-ar mai dezvolta știința de loc! Cine poate spune că nu mai descoperim nimic nou despre viața dacilor, totul fiind descoperit?! Mai ales despre daci nu se poate spune acest lucru, sursele istorice fiind foarte sărace și intenționat distruse, din cele mai vechi timpuri, se pare. Dar, știința are o dezvoltare exponențială și mereu se vor descoperi metode noi de investigație a solului și subsolului. Adevărul va ieși la lumină!

 2. Buna Daniel
  Multumim mult!
  Trebueiesc facute alte placute si placi mai mari, copii si inscriptii pentru posteritate cit mai avem timp

  UN=Agenda21=NWO este dusmanul. Drepturile omului se refera la talmudisti adica farisei aceste entitati ce considera ca pamintul cu tot ce este pe el le apartine! – adica ei sunt oamenii si noi animalele…

  Internetul poate fi inchis sau preluat total de in-humani deci riscul de a fi total imbecilizati de Liberalism = Imperialism = Sclavagism impus prin infometare (si consecventele degradante ale acesteia) – Vezi holodomor 1922-33- sau “The hunger Game” –

  UN quotes:

  “To achieve One World Government it is necessary to remove from the minds of men their individualism, their loyalty to family traditions and national identification.” – Brock Chisholm, while director of UN World Health Organization.

  “Isn’t the only hope for the planet that the industrialized civilizations collapse? Isn’t it our responsibility to bring that about?” – Maurice Strong, United Nations Head of the 1992 Earth Summit in Rio de Janeiro

  “Food is Power! We use it to control behavior. Some may call it bribery. We do not apologize.” – Catherine Bertini, Executive Director of the United Nations World Food Program, former U.S. Assistant Secretary of Agriculture, speaking at the UN World Food Summit, Nov 1996.

  Mult succes !
  Gloria

 3. Italianul spune jumate din poveste .Adevarata poveste este ca aici s-a nascut viata pe terra si prima limba nascuta nu facuta a terrei.Cand spun asta va si demonstrez in 3 minute rugandu-va sa intrati cu a fi,fiu,fiica,fiinta pe google traducator spaima popilor si veti constata ca din toate 80 de limbi doar limba romana pastreaza radacina.La inceput a fost interjectia astfel limba romana are peste 420 de radicali fonetici restul limbilor maxim 16 si tot in acelasi context UNU =DZEU cu care toti stati pe buze toata ziua chiar daca 95% din romani sunt morti deci UNU doar in limba zeilor este simetric si UNU =10 adica alfa si OM E GA( GA PAMANT SAU MARIA) deci UNU=10 = IOD la evreii care au pus coada la cireasa care IOD citit invers este DOI insa UNU la daci era ION care citit invers este NOI care il include pe DOI si eu as mai avea sa zic multe insa voi nu aveti timp caci GODEANU spune astazi GOD E ANU caci dzeu este si timpul si spatiul . va las si sper sa inteleaga vreunul ceva

 4. De fapt teoria asta ar trebui sa se numeasca latrinizare, iar sustinatorii cu orice pret… latrinisti! Ptr ca la o minima comparatie intre “civilizatia” romana, primul stat unde s-a facut colectivizarea ? si adevarata civilizatie dacica, se poate observa o spoiala accesibila numai marilor potentati, in timp ce restul traiau la mila alora cu putere si bani, sclavia era la loc de cinste, oamenii erau omoriti in arene ptr deliciul pulimii de atunci, iar executiile depaseau uneori 10.000 de oameni. Pai sa ne gindim cind a fost vreodata la noi asa ceva… pai niciodata, deci ce inseamna pina la urma civilizatia aia? Posibilitatea de a construi vreun colosseum sau vreun arc de triumf, columna din banii furati altora, sau creatiile artistice ale “taranilor daci” si o societate care functiona corect si firesc?

 5. eu sant mai direct. CORUPTIE !

  Ce ne tot ascundem dupa clisee. Aceste creaturi sant vandute unui sistem. Oasele coloanei vertebrale din care fac parte, ar trebui investigate cu C 14. Cu siguranta ca am descoperi de unde -si trag mentalitatea,Din ce epoci primitive. Acestia sant doar niste zombie ,cadavre ambulante. Lipsiti de spirit,chiar si de ce lLUCIFERIAN.

 6. Bravo Dom-le Daniel Roxin, toata stima si consideratia pentru ceea ce faceti. Sunt fan fidel al acestui site si periodic citesc articolele dumneavoastra. Tot respectul pentru ceea ce faceti.

 7. se stie dintotdeauna ca asa zisii istorici clujeni sunt bozgori…verificati-le familiile
  si vedeti de unde au banii…

 8. Da, foarte curand.
  Peste 4 zile cand e gata a doua jumatate a episodului 5 cu arianii.
  Intre timp, Harald Harman, lingvist celebru international, a specificat/dovedit deja ca aceste tablite au scriere pe ele si nu figuri abstracte, aceasta scriere fiind gasita si la faraonii egipteni, dar acolo numita “hieroglife”.
  Multiple dovezi despre asta si nu numai.., veti vedea in episodul 5 cu arianii/dacii, ambele jumatati ale lui + epilogul (total 6 ore, 3×2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *