Vestigii arheologice ascunse. Video

Categories Arheologie, Emisiuni TVPosted on

Care sunt interesele care duc la ascunderea unor vestigii arheologice foarte importante? Cine nu vrea să ne cunoaștem istoria?

Comorile trecutului ne vorbesc despre vremuri glorioase, despre povești pline de mister și destine care au marcat istoria. Vestigiile antice care, în pofida trădătorilor care le-ar vrea dispărute, se încăpățânează să iasă la lumină, ne demonstrează, încă o dată, că avem un trecut pe care merită să îl facem cunoscut copiilor noștri și lumii întregi.

Lucruri pe care nu le-ați știut și, probabil, mulți nici nu le-ați bănuit, vi se dezvăluie în această emisiune, după o incursiune pe teren făcută în zona cetăților getice din Tulcea și în locul unde a fost descoperit tezaurul getic de la Agighiol.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

8 comments

 1. Sunt cunoscuti cei care nu fac decat sa maculeze, sa ridice mizerii in locul adevarurilor continute in documente sau sa ignore si sa ascunda ce a fost gasit pe teren. Dar povestea nu se opreste la stiinta “istorie”. Impotriva lor ne-am ridicat si n-o sa ne oprim pana la victorie. Suntem multi, sute de mii – si vin mereu. Vor spune unii – “Este o lume virtuala!” Da, numai ca noi suntem cat se poate de reali!

  Păunescu, Vieru, Leonida Lari – si multi altii – ne-au lasat mostenire cantecele lor; azi ne vor insufleti in lupta.
  Sa le-aratam nebunilor lumii ca mai aveam o Patrie!

 2. Cind am vazut acest Videoclip cu ce a mai ramas la Sibot am ranas impietrita, si nu pot sa gasesc cuvinte care ar putea exprima durerea si consternarea ce am simtit-o,si imi tot repet nu se poate nu sa intipmlat intradevar si este numai un vis urit.ce au facut aia acolo este o crima impotriva civilizatiei si lumii intregi.

 3. Revin. Doar stand pe acest site si laudandu-ne intre noi cu stramosii nostri nu o sa rezolvam nimic.Haideti sa pornim niste actiuni concrete menite sa trezeasca interesul si celor multi de la sate, orase care au uitat ce inseamna patriotism.

 4. astia fac parte dintr-o mafie care au facut si fac trafic cu comorile stramosiilor nostrii si nu vor sa aflam adevarul

 5. Da,pacat de tot ce se intampla.Insa traim niste vremuri in care nimeni nu este interesat de aceste lucruri.In primul rand pe conducatori,care nu fac nimic sa scoata la iveala si sa aflam de fapt cum este istoria si care ne este istoria(traim intr-o confuzie totala-ar trebui sa reluam istoria din 1944 pentru ca dupa s-a fabricat o alta istorie de catre comunisti)si in al doilea rand pe marea majoritate a oamenilor, care foarte multi din motive economice sunt preocupati sa-si castige traiul,sa faca slalom printre taxe si impozite,inflatii si cursuri euro, nemaiavand timp si de istorie.

 6. probabil ca suntem un neam de idioti ignoranti, sau probabil ca acestia se gasesc prin facultatile de istorie si prin ministerul culturii. oricum macar daca lumea ar lectura Dacia Preistorica tot ar fi ceva. oare se studiaza Densusianu in scoala?

 7. Marius!Stai linistit!Cum a fost studiat in perioada 1950-1990 asa e stuadiat si dupa 1990.Densusianu,neavand studii istorice nu a fost si nici nu o sa fie bagat in seama datorita “mafiei” din istoria Romaniei.Cum poti sa crezi ca au sa accepte cei cu “inalte studii si doctorate in istorie” ca tot ce au scris pana acum este doar maculatura?Este posibil asa ceva in ziua de azi?Nu!!!N-au sa accepte niciodata!In anii 1970 semnalam Academiei Romane,existenta unor asezari din perioada neolitica(cultura Cucuteni)intr-o zona din Moldova.Raspunsul primit….adresati-va Muzeului de Istorie din Iasi.Cei de la Iasi? Nu avem fonduri!Desi,eu un novice,fara sa fac sapaturi am gasit acolo silexuri,unelte slefuite,in afara resturilor ceramice pictate sau prelucrate doar manual care erau la suprafata(le adunai de pe camp fara sa sapi-ca pe ciuperci)Deci? Nu interesa pe nimeni.Interesul este sa dispara toate urmele care necesita rescrierea istoriei neamului nostru.Noi trebuie sa fim o natiune fara istorie,sau mai exact,o natiune cu o istorie scrisa asa cum doresc altii,nu cea adevarata.Eu,personal nu cred sa mai apuc vremea in care sa se scrie istoria reala a acestei natiuni.Pacat de acest pamant care este plin de relicve la tot pasul!Istorie ??!!Totul este politica in ziua de azi!Pacat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *