27 mai 1600. 413 ani de la Prima Unire a celor trei Ţări Româneşi sub domnia Mihai Viteazul

Categories ArticolePosted on

Tweet

În timpul domniei lui Mihai Viteazul la 27 mai 1600, s-a realizat pentru prima data unirea politica a celor trei tari romanesti cu un singur conducator. In punctul cel mai inalt al destinului sau Mihai Viteazul se intitula intr-un hristov emis la 27 mai “Domn al Tarii Romanesti, Ardealului si Moldovei” si isi confectiona bine cunoscuta pecete pe care figureaza cele 3 tari romane surori.

Mihai Viteazul este una dintre cele mai marcante personalităţi ale istoriei româneşti. Ca nume şi origine este considerat ca fiind un descendent al familiei Pătraşcu, una dintre cele mai înstărite din Ţara Româneasca din acea perioadă, Mihai Pătraşcu fiind considerat cel mai mare latifundiar al acelei perioade.

A fost ban de Mehedinţi, stolnic domnesc şi ban al Craiovei, apoi domnitor al Ţării Româneşti şi, pentru o scurtă perioadă în 1600, conducător al tuturor celor trei ţări ce urmau să formeze România de astăzi: Ţara Românească, Transilvania şi Moldova.

sursa: http://jurnalul.ro

9 comments

  1. Ce unire dom’le? Las ca stiu eu pe unu’, Dragnea care o sa rezolve problema asta cu unirea. Ne REGIONALIZAM si p’orma gataaa! Asta’i primu pas. Gata cu visul romanilor din totdeauna, de a avea o tara a lor. Oricum, daca nu’i Dragnea, vine altul care se pleaca in fata inaltei porti. Ca de 23 de ani tot asta facem. Nu’i vorba, si inainte tot cu asta ne ocupam. Ne inclinam cu fata spre moscova si visam la occident. Romanul a visat din totdeauna la altii sau la altceva si a ignorat sau si-a batut joc de ceea ce i-a dat Dumnezeu.
    Pacat. Si pacat de inaintasii care au stiut lupta si ingrasa pamantul Daciei cu sangele lor.

  2. Bogy, nu e corect ce spui! Ti-au varat altii in cap prostii, nici ceausescu, nici macar ghiorghiu dej, cat au fost ei de comunisti si nenorociti, nu au fost carpe in fata strainilor, nici macar a rusilor. Primul din astia doi a platit cu viata fiindca a inchis conducta si le-a cerut rusilor sa-si ia talpasita. Despre al doilea ce sa mai spun, intotdeauna i-au purtat sambetele, a facut o politica externa stralucita, dar si-a batut joc de popor, desi a crezut in el. Un paradox.

    Ti-au spalat altii creierul ori arunci prostii fara sa gandesti!

  3. E momentul de impodobire a tricolorului Romanesc cu Simbolul Daciei Unite si schimbarea numelui de Romania cu Regatul Dacia, cu stima.

  4. Pai chiar asta vroiam sa spun ca politicienii tin electoratul Roman in “sah” si spera sa ne dea “mat” cu dute vino asta si ironiile lor intiparite pe fetele lor de Iude ca de aceea o data zic alba, o data zic neagra, de ce credeti ? asta e un joc foarte murdar, ca sunt atitia oameni care nu sunt bine informati sau culti si se lasa dusi cu zaharelul se lasa prostiti pentru “o suta de roni”, dar eu de aceea ziceam ca: mai sunt si unii care pot sa vada cum sta treaba adica “lucrurile clar” ca doar vedem cu toti si noi toti putem sa ii fortam sa ne asculte asa cum au facut-o islandezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *