ABERAȚIE URIAȘĂ: „Secuii” au inițiat autonomia Ținutului Secuies. Textul a apărut în… Monitorul Oficial. Cu toate acestea, în România nu mai există secui, conform recensămintelor

Categories Dezvăluiri, documentare și cărțiPosted on

Conform News.ro “O iniţiativă legislativă cetăţenească, susţinută public de către Laszlo Tokes, privind declararea autonomiei Ţinutului Secuiesc, a fost publicată în Monitorul Oficial, ea urmând să fie transmisă şi către Parlament, pentru discutare, alături de listele cu cel puţin 100.000 de semnături.

După ce vor fi îndeplinite formalităţile, iar iniţiativa este depusă la Parlament, ea va fi transmisă Curţii Constituţionale pentru un aviz.

Iniţiativa legislativă cetăţenească este a doua tentativă de a declara, prin lege, autonomia Ţinutului Secuiesc. O lege iniţiată de parlamentarii UDMR pe această temă a fost respinsă definitiv în anul 2012, după 7 ani în care ea a rămas nediscutată în Parlament.”

Aberația acestui demers este uriașă, dacă numai pentru faptul că la ultimul recensământ toți secuii s-au declarat unguri. Delarându-se unguri, înseamnă că în mod oficial în România nu mai există secui. Prin urmare, o altă națiune – cea ungară – vrea autonomie pentru un ținut care ar fi “aparținut” altei etnii – secuilor!!!

Indiferent ce spun ignoranții și manipulatorii de doi bani ai istoriei, realitatea este următoarea: ungurii și secuii sunt două națiuni distincte. Între timp secuii au fost maghiarizați, din păcate pentru ei, și și-au pierdut identitatea, crezându-se astăzi maghiari.

Faptul că acesta este adevărul reiese clar din documentele istorice medievale. Este suficient să amintim faptul că secuii au luptat adeseori împotriva ungurilor (chiar și alături de Mihai Viteazul) și că în secolul XV, după răscoala de la Bobâlna, s-a emis un document infam numit UNIO TRIUM NATIONUM prin care se stabilea că cele trei NAȚIUNI favorizate din Transilvania sunt ungurii, secuii și sașii, românilor luându-li-se toate drepturile.

Dacă secuii și ungurii ar fi fost aceeași națiune, nu ar fi existat acestă diferențiere inclusă în actele oficiale ale vremii.

Prin urmare, asistăm la o nouă provocare mizerabilă efectuată de extremiștii maghiari care nu vor să accepte că trăiesc în România!

Pentru mai multe informații despre adevărata istorie a Transilvaniei, vă invit să urmăriți filmul TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Varianta în engleză a filmului:

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

1 comment

  1. Pare a fi a treia încercare. Proiectul a apărut în Monitorul Oficial, conform procedurii, dar cu aviz negativ de la Consiliul legislativ. În considerentele avizului, la punctul 3 se face referire la două iniţiative anterioare:
    „3. Semnalăm că în anii 2004 şi 2005 Consiliul Legislativ a primit spre avizare de la Camera Deputaţilor două propuneri legislative având acelaşi obiect de reglementare şi formă aproape identică cu cele ale prezentei iniţiative cetăţeneşti, propuneri care au fost avizate negativ cu avizele nr. 405 din 11 martie 2004, respectiv nr. 1.251 din 14 septembrie 2005.
    Ambele proiecte au fost respinse, primul de către Senat, în calitate de Cameră decizională, în şedinţa din 29 iunie 2004, iar al doilea de către Senat în şedinţa din 25 septembrie 2012.”
    Aici, la pagina 6
    http://lege5.ro/Gratuit/ge2dmmryhaya/initiativa-legislativa-a-cetatenilor-potrivit-legii-nr-189-1999-privind-expunerea-de-motive-privind-statutul-de-autonomie-al-tinutului-secuiesc-szekelyfold-terra-siculorum-din-26012017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *