Prima mare surpriză istorică a anului 2016. Un eveniment care va avea ecouri profunde în România…

Categories DezvăluiriPosted on

Așa cum am promis în ultimele zile ale anului 2015, în noul an 2016 veți avea parte de mari și foarte plăcute surprize ISTORICE, la care lucrăm de ceva vreme.

Prima se va petrece pe 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Muzeul Național al Țăranului Român – sala Horia Bernea – (Piața Victoriei) când veți avea ocazia să o cunoașteți pe lingvista spaniolă Carme Jimenez Huertas (http://carmejhuertas.blogspot.com.es/) care va ajunge în București pentru lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, o carte în care demonstrează științific că limbile romanice, inclusiv româna, nu vin din latină și că romanizarea nu a avut loc în niciuna dintre țările vorbitoare de limbă romanică. INTRAREA LIBERĂ!

Exponentă a noului val de lingviști occidentali care contestă cu argumente științifice dogma romanizării, Carme Jimenez Huertas ne spune limpede: “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice…”

Evenimentul este organizat de Asociația Geto Dacii în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România iar cartea NU VENIM DIN LATINĂ este editată de Editura Geto Dacii în limba română. De la mijlocul lunii ianuarie, va fi disponibilă aici: http://dacia-art.ro/

Mulțumim pe această cale firmei PCNET-CATV (http://www.pcnet-catv.ro/) pentru susținerea financiară a evenimentului.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

 

Un interviu subtitrat în limba română cu autoarea poate fi vizionat aici (apasati butonul CC pt a se activa subtitrarea):

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

10 comments

  1. Excelent!
    Ar trebui invitați și istorici din mările capitale ale Europei! Cât costa un bilet de avion și o cazare cu masa? O nimica toată pe lângă banii irosiți de guverne pentru așa zisa reclama făcută peste hotare și cu banii plătiți pentru ambasadele care nu folosesc la NIMIC …..sau poate case de vacanță pentru pile și relații dar în nici un caz în slujbă națiunii!!!!! !

  2. mulțumiri pentru materialele prezentate, cu deosebire cele arheologice, care evidențiază un proces istoric îndelungat de închegare a unei comunități arhaice, de substrat in Europa. Felicitări pentru probitatea echipelor de arheologi implicați in reconstituirea unor fapte de viată, de civilizație si formare a unei conștiințe in care suntem implicați si noi, romanii, prin strămoșii noştri. Montajele de filme arheologice arunca in aer eseistica pe teme istorice.

  3. Doamna ofera niste informatii foarte bune.Informatii care sunt pe intelesul tuturor. Ma bucur ca aceste informatii nu sunt oferite de un roman fiindca oamenii ar zice ca este partinitor si ca nu are dreptate. La multi ani tuturor!

  4. V-am prins, sunteţi “pe fază”! Unde aţi ascuns textele? Ce texte ? cele cu sinonimul pentru”INUTIL” ca neologism din latină!

  5. O veste extraordinara si pe care sa spun sincer o asteptam de ceva vreme. Inca un vis devenit realitate gratie dumneavoastra, multumesc d-le Roxin!
    Un an bun si multa sanatate!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *