Actorul Mihai Gruia Sandu vorbește despre aurul, istoria și spiritualitatea geto-dacilor. Deosebit de interesant și pitoresc!…

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Un număr tot mai mare de personalități din mediul cultural și artistic își exprimă public punctul de vedere în legătură cu istoria geto-dacilor, cu nevoia de a recupera adevărul, condamnând falsul istoric perpetuat de generații.

Una dintre aceste personalități este și cunoscutul actor Mihai Gruia Sandu, profesor la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Poate cea mai pitorească dintre cele pe care le-am făcut până acum, emisiunea pe care vă invit să o urmăriți aduce în prim plan lucruri inedite, unele absolut surprinzătoare.

O emisiune pe care nu o veți uita! Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

P.S. Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită pe Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 22:00 și în reluare, duminica, de la ora 11:00

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

12 comments

 1. „Fiecare regiment roman avea un medic dac”. Suna frumos ca legendă, ar fi o dovadă a spiritualităţii dacilor. De unde a luat informaţia?
  Mi se pare că ar fi de recitit scrierile antice cu atenţie la menţiunile despre medici. Dacă ar scrie undeva ca sunt veniţi dinspre nord, s-ar putea face legătură cu ţinuturile d’acia.
  Interesantă partea cu Moksha ca nume de localitate şi component al numelui Zalmoxe.

 2. dnaiel…iti multumesc pentru ceea ce faci pentru noi si pentru poporul DAC..pentru noi….poate o sa se trezeasca constiinta in aceasta tara. Multumesc… inca odata

 3. Nu ne ajuta prea mult faptul ca oamenii simtitori si de buna-credinta continua mai mult deca se stie.
  Cand vom fi fata in fata cu delegatia romanizatorilor va conta taisul argumentelor si dovezilor. Cred ca ne apropiem de momentul in care vom soma factorii decidenti sa opereze schimbarea cuvenita. Probabil ca cel mai bine ar fi sa lansam public un Memoriu pentru a fi semnat de cei care vor acelasi lucru ca si noi.

 4. Mulțumesc pentru emisiune!! Foarte interesant, si inspirator să ascult, si să simpt pasiunea lui Daniel, si Mihai Gruia Sandu. Aș fi dorit să termine Domnul Sandu idea care a vrut să spună înainte de pauză, părea o legătură importantă. Poate reinvitati pe Dl Sandu in viitor.
  Mulțumesc pentru tot ce faceți!!

 5. Andrei Pandrea – Etnologice,pagina 150-Moșii-reminiscente arhaice religioase.
  O carte foarte buna care arata obicieiurile din cateva sate Valcene din tara lovistei.Ce descrie omu asta aici si as mai spune io calusarul (obiceiu cel vechi al calusarilor )mai cu seama cel oltenesc,ne arata credintele stramosilor nostrii inca inainte de cucerirea romana si crestinarea dacilor.

  Daca veti citi partea aceea a cartii lui Andrei Pandrea veti intelege ca nu-i vorba despre nici o latinizare,nu poti sa preiei o limba,sau mai ales o religie care vine la pachet cu o alta limba si in acelasi timp tu sa-ti pastrezi credintele vechi in paralel.

  Adevaruri care trebuiesc scoase in fata.

  Acum incep sa inteleg unele colinzi care nu le mai poti gasi sensu in ziua de azi(nu intelegi ce vreau sa zica in text),pur si simplu au apartinut unei vechi credinte.

  Asa ca aceste colinzi vechi sunt o comoara a poporului nostru,trebuiesc pastrate si cantate pe vatra satului an de an pentru ca sa nu se piarda.

 6. Mircea Eliade a spus-o clar: ,,…moştenirea religioasă a tracilor s-a conservat, cu inevitabile modificări, în obiceiurile populare şi folclorul popoarelor balcanice şi ale românilor”.
  ,,Istoria credinţelor şi ideilor religioase”, vol. 2, p. 169

 7. PIETRELE LA CARE FACE REFERIRE MAESTRUL …….. SE GASESC SI AZI PE DRUMUL DE ODINIOARA ! ROMANII II SPUN BRZADA LUI NOVAC …… BRAZDA LUI NOVAC ! DRUMUL ACESTA ARE NISTE KATARUL DE 2-7 TONE DIAMETRU SAU GREUTATE POZITIONATE DIN 3-3 SAU DIN 7-7 KM , SI INCEP DE PRIN PREAJMA CEAHLAULUI STRABAT REP MOLDOVA ( MOLDOVA NOSTRA-REDENUMITABASARABIA) ….. SUDUL UCRAINEI …. ETC ETC ETC ….. un fost prim drum al Matasii ! Sick !

 8. D-le Daniel Roxin,categoric minele dacilor existau când au venit romanii. De unde aurul pe care l-au râvnit si jefuit? Doar n-au facut prospectiuni geologice. Având in vedere ca Traian a afirmat ca se întoarce in tara alor sai e posibil sa fie un trădător lacom ce stia ce si unde sa caute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *