Dezvăluiri din lumea traco-geto-dacilor

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Multe dintre evenimentele istoriei antice ne sunt necunoscute. Totusi, prin munca unor cercetători, acestea sunt scoase la lumină și adeseori ne surprind… Ne-am putea imagina, oare, că Decebal ar fi putut fi în tinerețe în armata romană? Pare greu de digerat acest lucru, nu? Și totuși, un cercetător din Macedonia, Branislav Stepanovsky Al Dabija spune că a găsit izvoare scrise care ar putea să vorbească despre așa ceva.

Autor al unei cărți foarte interesante – Hyperboreii și Zamolxismul – apărută în România de curând, Al Dabija ne dezvăluie alături de directorul editurii Uranus, domnul Dumitru Oncică, și alte lucruri inendite despre istoria traco-geto-dacilor…

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

10 comments

 1. M-ati bagat in ceata amestecati mai multe limbi: pelasgo-traco-greaca.. aromana acum e alta limba decat romana ..ceea ce suna cam periculos

 2. Stepanovsky este cunoscut pentru scorneli si pentru asociatiile idioate pe care le face, n-ar fi prima data. Regatul geto-dac cu centrul (civil) la Deva-Subcetate a fost dusman traditional al romei inca inainte de Burebista, se stie bine acest lucru. Vine o minte neghioaba si spune ca un membru al familiei regale, viitorul Rege, a luptat ca mercenar in armata invadatorului! – iar “Adevarul despre Daci” mediatizeaza aceasta tampenie patenta?

 3. Daniel Roxin, niciun izvor nu spune ca Decebal a fost in armata romana, o asemenea informatie nu ar fi fost trecuta cu vederea, prostia lui bsd ne face numai rau!

 4. Limba populară mereu trebuie să existe, cum e în română, sa facut limba “oficială” care o vorbesc doar cei de la oraș, pentru că la sat abea auzi, mereu limbile astea “țărănești” au fost baza, ele sunt doar puțin difetite între ele dar dacă stai sa asculți sunt foarte clare, doar regionalismele se fac străine, exemplu în graiul ardelenesc bugăt, din partea de sud a României(sau mai bine zis Valahiei), ai întreba, n-ar ințelege, sau pe unu ce vorbește fără “accent” e imposibilsă fi auzit măcar de cuvâtul ăsta, si bugăt înseamnă destul, sau cuvântul sprinten, seamănă mult cu cuvântul “sprint” (sau cum s-a scrie) din engleză.Deci limba română (valahă sau dacă) e o artă străveche!

 5. Cum niciunul din izvoarele care vorbeste despre Decebal, eu cunosc patru, nu mentioneaza un lucru atat de important, anume ca Decebal a luptat in armata romana?

 6. ce surse antice mentioneaza “practica” despre care vorbiti in perioada de dinainte de urcarea pe tron a lui Decebal?In ce ma priveste nu cunosc niciuna, nu stiu ca aceasta “practica” sa fi functionat regatul despre care vorbim.

 7. Regele nostru Decebal, Nemuritorul, în armata romanului? Ţi-ai rătăcit minţile? Ai merita să te târăşti prin zăpadă toată noaptea în jurul taberei, în genunchi şi pe coate, până nu ţi le mai simţi – ca să-ţi vină mintea la loc! Să te limpezeşti de senzaţional!

 8. Citesc aici comentarii ale unor oameni care refuza ceva ce nu seamana cu ceea ce au invatat la scoala sau in particular. Nimic nou: ceea ce nu intelegem negam. Refuzam sa credem. E in natura umana. Cine are un pic habar de istorie stie de exemplu ca atat “Arminius” cat fratele acestuia (Arminius e conducatorul germanic care a macelarit legiunile lui Varus in 9 i.Hr.) au fost ostatici si au activat in armata romana sau ca Vlad Tepes a fost ostatic la turci inainte sa ajunga domnitor al Valahiei. Cum sa acceptam ceva ce nu ne convine? E mai simplu sa negam.
  In alta ordine, multa vreme nu am putut intelege disparitia dacilor din istorie, asa-zisul proces al formarii poporului roman si nici teoriile aberante referitoare la latinitatea poporului roman. Iata ca lucrurile incep sa iasa la lumina si sunt convins ca genetica va rezolva multe necunoscute in viitorul apropiat. Multumesc domnule Roxin si toata stima pentru ceea ce faceti.

 9. “ValiS”, tu esti unul din altii care si-a ratacit mintile. Daca boul e fazan si toate sunt fapturile Domnului, nu inseamna ca si boul si fazanul mananca acelasi terci!

 10. O intrebare pentru domnul Dabija: este posibil ca numele sursa al Daciei/Getiei sa fie Zecia sau tara IO? Tinind cont de evolutia Z/G/D din pelasga in traco-daca, pot aceste doua versiuni ale aceluiasi nume sa fi fost pronuntate “Dzeatzia”, care pot aluneca usor in “Dacia” sau “Getia” in functie de accentul/dialectul folosit in zone diferite ale imperiului pelasg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *