România, vatra Europei – video

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Dovezi istorice incontestabile ne demonstrează că aici, în spațiul carpato-danubiano-pontic este leagănul culturilor europene. Și când spunem aceasta vorbim despre un număr impresionant de descoperiri ce vorbesc despre o primordialitate a locurii, a scrisului, a artei prelucrării ceramicii și a metalelor.

Desigur, o istorie care ar transforma România dintr-o țară de mâna a treia în leagănul civilizațiilor europene și numai, deranjează multe interese străine, în virtutea cărora se duce o aprigă luptă de distrugere sau de îngropare a ientității noastre și a istoriei acestor meleaguri.

Adevărul iese însă la lumină tot mai mult și datorită muncii de o viață pe care cercetători precum domnul Gabriel Gheorghe, invitatul acestei emisiuni, au făcut-o!

Daniel Roxin

16 comments

 1. N-am fost noi oare daci sfintiti

  De zei batrani calauziti,

  Ca sa veghem pamantul sfant

  Sub luna, soare si cuvant.

  N-au spus stramosii a lor legi

  Sa fim mai drepti ca regi de regi,

  Sa bem,mancam noi linistiti,

  Sa crestem pruncii nosti cuminti.

  Si sa cantam in munti si vai,

  Sa fug descult pe-a lor carari.

  N-au rupt tarana in bucati,

  S-avem noi paine si cetati.

  Nici soare nici pamant n-avem

  Cuvantul nost e doar un ghem.

  Si luna noasta sta ascuns,

  Si pruncii lor catre, apus.

  Pe-ai nostri regi, drepti,

  I-au ingropat altii pe bucati

  La zeul nost ii zic nebun

  Mancarea noastra-i cu tutun.

  Si visul nost e-un gand nebun.

  Cuprins in vesmant de paun,

  Un pui golas ,stand in genunchi,

  Doar plin de pene si paduchi.

  Cu ciocu-n sus deschis spre cer

  Sa-i cada un graunt stingher.

  Da nici ceru-i cer, nici raiul rai.

  Nici apa-n rau nici graiu grai.

  Nici lemnu-i lemn,nici focu-i foc.

  Tait-au tari minciuni prin mijloc.

  Si piatra-i dura de taiat

  Sa fac zid mare d-aparat.

  Eu chiar nu pot sa stau sa vad

  Aste valori ramase, in prapad

  Se duc, si-ai nostri daci plang si de cant

  Ce mandra tara , ce pamant.

  Ei ne-au lasat, noi aruncat,

  Ce grai maret ei adunat,

  Si noi acum de mult uitat.

  Ce port, ce legi am lepadat!

 2. Nu se permite asa ceva !!! Suntem o tzara , si un popor prea ”neinsemnat” ca sa se confirme de catre altzii , asa ceva !!!

 3. Cind inima iti e deschisa adevarul e inteles. Istoria adevarata te ajuta sa mergi in lumina cea stramba te tine in intuneric.
  DACII au fost inlocuiti de ROMANI un fals care tine TARA in intuneric cum si istoria e tinuta.

 4. Interesant…pacat de prezentare..de modul in care se prezinta realizatorul..eu i-as recomanda o tunsoare…orice model doar sa se tunda intr-un fel ca seamana cu un lacatus-cofetar in permisie si sa-l imbrace cineva pe baiatul ala cumva camasa aia rosie merge la fix cu tunsoarea si coafura…nu reusesc sa ma concentrez la povestire din cauza aspectului prezentatorului…

 5. Draga telespectator! Cred ca esti o persoana de moda-firma….sau cred ca nu ai auzit ca frumusetea interioara da valoare si nu cea exterioara! Socrate marele filozof se imbraca in haine simple si in simplitate a lasat un patrimoniu cultural lumii intregi. Crezi ca imbracati mai modern am fi mai inteligenti? Nu in haine si trucuri stau marele virtuti care ne infrumuseteaza ca persoana,ci in a avea virtuti care sa ne dea valoare! In cazul actual cred ca mai important e subiectul si valorile stramosilor nostri si nu sa privim cum este imbracat Daniel Roxin! (oricum are o imbracaminte decenta). Dar iti doresc si tie cu tot sufletul sa iti dea Dumnezeu intelepciune,sa vezi in Lumina Iubirii ca toti suntem fiinte minunate si meritam iubite si apreciate!

 6. Daniel felicitari! Apreciez ceea ce faci! Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa-ti rasplateasca pentru curajul si munca ce o depui pentru recuperarea valorilor stramosilor nostri, sa binecuvinteze toti romanii de pretutindeni si sa ne arate Calea spre Lumina!

 7. Draga “Un telespectator” , faptul ca nu reusesti sa te concentrezi la povestire din cauza aspectului prezentatorului, ma face sa-mi fie mila de faptul ca nu auzi. Te felicit totusi pentru extraordinara capacitate de a citi cuvintele de pe buze. Pana la urma , singur ai afirmat ca ti s-a parut interesant documentarul.

 8. Poate cineva sa-mi spuna cine este acest profesor Lucian Boia, istoric, mi se pare ca este foarte atras de scoala ardeleana, va dau cateva link-uri: http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/diverse/lucian-boia interviu unde mi se pare superficial in explicatii (mie imi este suspect).
  Cartea, din pacate numai in Engleza: http://books.google.ro/books?id=RM6MRPWXxQYC&pg=PA142&lpg=PA142&dq=History+and+myth+in+Romanian+consciousness+-L.+Boia&source=bl&ots=L9x07g5IAI&sig=-69fgTqyZdoMtAA6WssjelvrOVE&hl=en&sa=X&ei=9hxnUZf4EOPi4QS64YHICg&ved=0CEsQ6AEwBA#v=onepage&q&f=false

 9. Scuze, mai trebuia sa dau si un citat din cartea lui HISTORY AND MYTH IN ROMANIAN CONSCIOUSNESS: “The etymologies established by Cihac led to the unexpected conclusion that the lexical base of the Romanian language was more Slav (and of other origins) …than Latin.”
  Ma poate ajuta cineva cu ceva informatii despre asta?

  Multam mult!

 10. lucian boia este din aceiasi oala cu liiceanu, plesu, manolescu, patapiewici, tismaneanu & co, globalisti si latrinisti de frunte. Ei sunt cei care ne trag clopotele de cand se stiu – sub pretextul unor “noi abordari critice”.

  Cu leoardele nu se negociaza, se lupta.

 11. cred ca se poate sa razbim, Daniel Roxin a inceput o lupta mare trebuie sa aiba ceva prieteni influenti din moment ce il gasim in aceasta postura,. eu lucrez printre straini, si stiti ceva aceeasi energie o vad si in ochii polonezilor si in ochii bulgarilor, acum si in ochii nostrii, exista aceasta energie si in ochii rusilor cum ca fiecare este centrul culturii europene.,ma intreb cine face jocurile si ce iese din aceasta??eu cred ca suntem daci si suntem f vechi si exista continuitate in rominia,pe de alta parte nu ne este benefic sa fim invrajbiti, sa ne cotractam si sa fim ostili fata de orcine din exterior, este posibil sa ni se vrea raul , eu propun sa nu fim ostili fata de ei ci si mai abitir mai blinzi , mai inteligenti decit ei, sa punem mina pe carte si sa iiintrecem sa ii asimilam noi pe ei ,. rominii au creierul mai mare si mai dotat , sa ii intrecem , sa le invatam limba sa perseveram in matematici , in stiinte exacte,ii facem va pot spune exact , ii stiu nu sunt capabili sa invete limbi straine , nu au concentrare. cred ca asta se urmareste cu noi sa ne fure concentrarea , si alte functii mentale,.

 12. foarte interesant…unde se poate vedea prima parte a acestei emisiuni?am inteles ca acest om a muncit enorm, ca a facut cercetare si a publicat rezultatele muncii sale,la fel fac si arheologii.din pacate cei din urma nu iau in considerare izvoarele scrise.cum spunea dansul avem multe dovezi si nu le folosim…pacat felicitari pentru emisiune

 13. Am terminat vizionarea, mi-a plăcut foarte mult dar, fraților, ma mănâncă palmele, rău de tot. Cu stima,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *