Acum 414 ani, pe 27 mai, Mihai Viteazul devenea „Domn al Ţării Românești, al Ardealului și a toată Țara Moldovei”

Categories ArticolePosted on

Astăzi este o zi de o mare importanță istorică. Acum 414 ani, Mihai Viteazul devenea domn al celor trei țări române împlinid un ideal de secole al acestui neam…

Ceea ce a făcut el trebuie să fie viu în memoria noastră, pentru că avem nevoie de încă un Mihai, un Vlad și un Ștefan la un loc pentru ca acest popor să aibă parte de binele pe care îl merită și care atât de des i-a fost furat.

Să aprindem o lumânare măcar pentru Domnul Primei Uniri și să-l pomenim cu recunoștiință!

Daniel Roxin

Mihai Viteazul Trailer:

 

6 comments

 1. Sa ne ajute Bunul DUMNEZEU ca in sfanta ZI de azi oamenii politici romani sa-si dea mana pentru tara …sa se uneasca un MIHAI cu un VLAD si cu un STEFAN ca sa se faca PACE in tara si in afara ei ca sa strabatem prin timp si prin istorie cu CAPUL SUS.
  Dumnezeu sa ne pomeneasca conducatorii,eroii,luptatorii pentru libertate si dreptate in IMPARATIA CERURILOR ACUM si PURUREA si in VECII VECILOR !AMIN!

 2. Spunea d-ul Daniel Roxin în articolul domniei sale “…că avem nevoie de încă un Mihai…”
  Da d-le Roxin avem nevoie de încă un Mihai, el există astăui printre noi,este rege a două ţări române în persoana Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.Oare când o să-l vedem, şă-l recunoaştem şi să-i acordăm respectul cuvenit rangului şi calităţilor ce le are?!

 3. Fie ca ziua de astazi 27 MAi la Doha Ziel sind politicieni au Primiz o Palma,del Putin uni dintre ei,sa-si DEA seama ca PE aceste paminturi in curind VA Mai domni doar sei CE VA sluji poporul si VA trudi ptr. El.,nu a pune ei poporul SA trudeasca,ptr EI….

 4. Mare greseala sa crezi ca acest individ ne poate ajuta.
  Ar fi multe de spus, incerc doar sa-ti deschid ochii putin.
  Acest “rege” nu ne-a respectat niciodata. Am fost anul trecut la Peles si un ghid a spus, printre expunerile castelului, ca regele este dispus sa cedeze castelul statului roman contra unei sume modice. Hai sictir! Mai intai da statul roman in judecata, ia castelul, apoi transmite asa ceva. Evident ca acel ghid a fost invatat sa spuna asta.
  De declaratia de la Budapeste din iunie 89 ai auzit? A fost aprobata de catre “maiestatea sa”. Declaratia spune: teritoriul Transilvaniei este spatiu de complementaritate pt natiunile romana si maghiara si reprezinta spatiul in care cele doua natiuni s-au nascut!!! Ungurii s-au nascut in Ardeal?
  In august 44 l-a arestat pe marele erou national Maresalul Antonescu si l-a dat pe mana comunistilor – l-a preluat Emil Bodnaras. Oare nu stia ce ne asteapta din partea sovieticilor? Inseamna ca era redus rau. Pe langa faptul ca acest partid nu reprezenta nimic, la predat pe maresal dusmanului!!! este singurul rege care a fost decorat de Stalin cu ordinul Pobeda; a primit si 2 avioane cadou. Stii ce a facut dupa arestarea maresalului? A lasat armata romana la dispozitia lui Stalin care a dezarmat-o si a deportat-o. IAR EL A PLECAT PT 3 SAPTAMANI LA O RESEDINTA DIN JUD GORJ! A lasat tara cui?
  Nu si-a invatat niciodata copiii sa vorbeasca romaneste cat a fost in exil. Principesa Margareta a inceput sa vorbeasca romaneste de cativa ani, 3-4, inainte nu stia. Asa a simtit el romaneste? Regina Ana, nici atat.
  Ar fi multe de spus, probabil ca as scrie cateva pagini si nu e cazul. Te las sa mai citesti, o sa vezi ca esti departe de adevar.

 5. MULTUMIM LUI DUMNEZEU CA NE-A DAT CONDUCATORI CA MIHAI VITEZUL,BRAV CONDUCATOR,IUBITOR DE TARA SI DE NEAM,DE NEAMUL ROMANESC DIN CARE MULTI ASTAZI LE ESTE RUSINE CA FAC PARTE IN LOC SA LUPTE PENTRU EL.NU UITATI CA DUSMANII ACESTUI NEAM NE-AU ADUS IN HALUL IN CARE SUNTEM AZI,NU NOI DORIM SA TRAIM IN SARACIE,DEZBINATI SI FARA PERSPECTIVE PENTRU VIITOR.DE ASTA ARE NEVOIE ROMANIA DE UN CONDUCATOR CA MIHAI VITEZUL.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE SI NOI SA-I CINSTIM NUMELE IN VECI.

 6. Nu va suparati, Mihai Viteazu n-a fost cumva investit ca guvernator, reprezentant al intereselor austriece in Transilvania?
  Din cate stim, pina la sfarsit s-a aflat in solda austriaca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *