Aplicatii practice ale ERP II: CRM si BI

Categories ArticolePosted on

De cand firma de consultanta Gartner a introdus conceptul de ERP extins sau ERP II in 2000 , companiile au putut sa vada cum s-a imbunatatit managementul afacerii, dobandind o mai mare integrare, atat in ​​relatiile lor interne, cat si externe, si o mai mare flexibilitate.

Aceste sisteme de planificare a resurselor de afaceri permit o mai mare comunicare intre diferitii actori (companie, furnizori si clienti), permitandu-ne sa anticipam nevoile de productie si sa incorporam imbunatatiri fara a fi nevoie sa ajungem la finalul dezvoltarii produsului. Acesta este doar unul dintre avantajele ERP II , puteti citi mai multe in acest articol.

In prezent gasim diverse aplicatii de functii extinse sau ERP II in software-ul liber care faciliteaza implementarea diverselor strategii de afaceri si managementul acestora. Acesta este cazul CRM sau BI (Business Intelligence) . Care sunt unele dintre cele mai importante instrumente din aceste segmente?

Solutii CRM in software liber: SugarCRM

Este unul dintre factorii cheie in orice companie. Clientii sunt motorul afacerilor atat pentru intreprinderile mici si mijlocii, cat si pentru marile corporatii. Prin celebrul CRM sau „Customer Relationship Management” companiile isi desfasoara strategiile de afaceri pentru a optimiza profitabilitatea, profiturile si satisfactia clientilor.

Astfel, pe langa o strategie, CRM este inteles ca acele softuri care vizeaza gestionarea relatiilor cu clientii. Scopul sau este de a genera relatii profitabile cu clientii, de a interactiona cu acestia si de a realiza loialitate printr-o experienta unica . Aceste sisteme se regasesc si in solutiile de tip ERP II.

  • Ce este SugarCRM?

Una dintre aplicatiile CRM care iese in evidenta este SugarCRM, un sistem care vizeaza gestionarea relatiilor cu clientii bazat pe LAMP (Linux-Apache-MySQL-PHP). Va permite sa creati baza pentru stabilirea proceselor interne de afaceri, facand astfel posibila accelerarea rezultatelor vanzarilor, cresterea satisfactiei clientilor si oferirea unei imagini de ansamblu asupra profitabilitatii companiei.

Este un software deschis, care va permite sa obtineti rezultate in timp real si sa urmariti toata activitatea de contact. In plus, aceasta aplicatie opteaza pentru un model software SaaS care permite accesul de oriunde

  • Povestea de succes: Privalia

Avand in vedere cresterea sa rapida, platforma de vanzari Privalia avea nevoie de un instrument unic, global, pentru a putea gestiona toate informatiile legate de fiecare marca sau furnizor. In acest fel, inainte de a paria pe SugarCRM, tot controlul cu clientii a fost efectuat prin foi de calcul, e-mailuri si alte instrumente de colaborare gratuite. Cu toate acestea, la depasirea celor peste 10 milioane de parteneri au recurs la aceasta aplicatie ERP II.

Ce avantaje ti-a adus? Mai presus de toate, Privalia a castigat profitabilitate si flexibilitate . Exista o mai mare omogenitate a proceselor in diferite tari si echipe de vanzari, iar comunicarea intre diferitele zone ale companiei s-a imbunatatit. Cu acest sistem de management CRM, acum oricine poate accesa istoricul activitatilor si campaniilor, putand efectua o urmarire mai exhaustiva. In plus, de la incorporarea acestui sistem ERP II, Privalia a reusit sa se extinda in Italia.

Solutii BI in software liber: Pentaho

Pentru a garanta cresterea unei companii, aceasta trebuie sa stie sa ia decizii de afaceri intr-un mod agil si rapid. Pentru aceasta, este necesar sa existe instrumente care sa permita extragerea tuturor datelor generate de o organizatie pentru a le analiza.

Postuniversitar in UX & UI Product Design

In acest context, ia nastere Business Intelligence (BI) , un set de strategii si procese concepute pentru administrarea si crearea cunostintelor din transformarea datelor existente intr-o companie pentru exploatarea directa a acesteia (raportare, analiza OLAP, DSS, minig de date.. ) sau pentru a lua decizii de afaceri.

In mod similar, odata cu aparitia ERP II sau ERP extins, au aparut noi aplicatii care permit imbunatatiri solutiilor BI, precum Pentaho.

  • Ce este Pentaho?

Este o platforma ERP II in software gratuit pentru a ajuta la luarea deciziilor BI . Axat pe „procese”, ofera solutii formate dintr-o infrastructura de instrumente de analiza si raportare integrate cu un motor de flux de lucru al proceselor de afaceri.

Aceasta aplicatie BI executa regulile de afaceri definite, exprimate sub forma de procese si activitati, si prezinta si furnizeaza informatiile necesare la momentul potrivit.

Avantaje? Consta intr-o colectie de programe specifice care permit raportarea, o analiza mai buna, vizualizarea in timp real a tablourilor de bord si o mai buna integrare a tuturor datelor.

  •  Povestea de succes: Fundatia Telefonica

Creata in 2004, Fundacion Telefonica si-a vazut programul crescand rapid in ceea ce priveste numarul de copii, scoli si alte ONG-uri participante. De aici si nevoia de instrumente care sa faca posibila urmarirea mai multor puncte de date despre fiecare copil.

Aplicarea ERP II le-a permis sa creeze o retea coerenta de schimb de date intre cele 13 tari in care Fundacion Telefonica ofera asistenta. In plus, le-a permis sa aiba un program de dezvoltare continua pentru a analiza si imbunatati fiecare program in functie de obiective.