AZI: Podul de flori peste Prut a putut fi trecut din nou, după 20 de ani!

Categories ArticolePosted on

Eugen Doga, Anastasia Lazariuc şi Nicu Ţărnă au adresat invitaţii către toţi cei cu inima română să participe la evenimentul „Chişinău pe jos spre Bucureşti”, în Marşul lui Ştefan cel Mare. Platforma Unionisă Acţiunea 2012 a organizat azi, 11 iulie, Podul de Flori, la Ungheni pe ambele maluri ale Prutului. Podul feroviar a putut fi trecut din nou, după 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova a fost înlocuită de o mare de flori. ,,Podul acela nu se trece ușor, nu se trece doar cu picioare, fizic, ci este un pod spiritual, care se realizează prin cunoașterea valorilor, a trecutului, a strămoșilor. Nu este ușor, dar la etapa actuală trebuie să trecem un pod spiritual. Pentru că omul spiritual face lucruri spirituale”, a declarat compozitorul Eugen Doga. „Pentru mine granița e demult dispărută; suntem un singur popor; artiștii au fost printre primii care au spart acest zid care ne desparte iar eu voi ajuta cât pot să reîntregim țara. Înainte de 1990, tinerii de pe ambele maluri ale Prutului nu aveau posibilitatea de a se cunoaște. Acum aveți aceasta posibilitate!”, a declarat Anastasia Lazariuc. Și artiști din România și-au arătat susținerea, Nicu Covaci, Alexandru Arșinel și Grigore Leșe i-au chemat la Podul de Flori la Prut pe toți cetățenii din dreapta și din stânga râului peste care s-a trasat graniță nedreaptă, se arată într-un comunicat de presă. Cei o mie de tineri care au plecat duminică din Chișinău spre București în Marșul lui Ștefan cel Mare, au traversat azi podul feroviar de la Ungheni, pentru a se reîntâlni cu frații de pe celălalt mal al Prutului, transmite Teleradio Moldova. foto Facebook

„Participanții au venit cu flori și steaguri, la manifestație ajungând chiar și grupuri din Brăila și Galați. Cu puțin timp în urmă a început un program artistic susținut de elevi. La refacerea Podului de Flori de peste Prut participă și autoritățile ieșene.” transmit reporterii bzi.ro de la fața locului.

foto facebook

După ce va fi refăcut Podul de Flori, unioniștii se vor întoarce la Iași, unde, ca și acum o lună, vor juca Hora Unirii. Acțiunea este organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

NOTĂ: Celebrul ,,Pod de Flori” a marcat perioada renaşterii naţionale. Primul „Pod de flori” a fost organizat pe 6 mai 1990, când cetăţenii români au trecut frontieră către Basarabia fără paşaport şi fără viza, prin opt puncte de trecere peste Prut. Peste un milion de oameni au participat la eveniment. Al doilea „Pod de flori” a avut loc pe 16 iunie 1991, când cetăţenii moldoveni au intrat în România fără acte. (bittv.info)

foto facebook

Duminică, bucureștenii își dau întâlnire la ora 14:00, în Piața Universității, pentru a-i întâmpina pe tinerii basarabeni din Marșul lui Ștefan cel Mare și pentru a merge împreună la Cotroceni, să ceară Unirea.

Adaptare de Madalina Diaconu

surse: bittv.info, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, bzi.ro, Teleradio Moldova

2 comments

 1. Bună Ziua,
  Dragă Georgică Simion,
  Llider Unionist al Acțiunii-2012 !

  Privesc aceste imagini și mai că îmi dau lacrimile !
  Îți multumim pentru tot ceea ce faci !
  Să ne trăiești !
  În memoria sutelor de mii de români basarabeni
  omorâți, schingiuiți, asasinați, otrăviți, deportați,
  sărăciți de ocupația rusească și cea roșu-mafiotică !
  Credință și Izbândă !

  http://infoprut.ro/40552-marsul-lui-stefan-cel-mare-urca-in-trenul-unirii-vezi-in-ce-statii-va-opri-trenul-pana-la-bucuresti.html#comment-11682

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *