Cele mai bune 30 de carti scrise de autoare si maiestria lor literara

Categories CulturaPosted on

Nu a fost intotdeauna usor pentru femei sa intre in literatura. In secolul al XIX-lea, multi au criticat femeile autoare. Adesea, ei ataca „lipsa lor de experienta si rationalitate pronuntata”. De-a lungul anilor, femeile au persistat si au creat pietre pretioase literare. Aceste succese constante au respins aceste comentarii negative si nejustificate. De asemenea, au cultivat peisajul literar cu naratiuni bogate si stiluri de scriere care au rezistat testului timpului.

Femeile nu s-au confruntat doar cu presiunile societale si au contestat normele direct. Ele ofera, de asemenea, voci si perspective diverse care au modelat literatura asa cum o cunoastem astazi. Cititi lista noastra de adjective pentru femei puternice pe care sa le foloseasca in scrisul dvs.

Cele mai bune carti scrise de autoare feminine clasate

1. Mandrie si prejudecati de Jane Austen

Unul dintre cele mai durabile clasice literare scrise este  Mandria si prejudecata . Critica sa fata de dinamica sociala si de gen din secolul al XIX-lea a schimbat atitudinile sociale. Aceasta este o performanta importanta, in special pentru femei si mobilitatea lor sociala.

Inainte de succesul sau, Austen a avut nevoie de 14 ani pentru a-si reinventa romanul dupa ce a fost respinsa de o editura. Dar s-a mentinut la perspectiva ei feminista, scriind chiar sub pseudonimul „By a Lady”. Prin intermediul cartii, ea arata cum scriitoarele si personajele de sex feminin pot fi pline de spirit, complexe si independente.

Unii se refera la  Mandrie si Prejudecata  drept „pui aprins”. In realitate, Austen a crezut ca nu este suficient de grav. La urma urmei, romanul s-ar putea sa fie vesel, dar inca abordeaza probleme serioase ale timpului ei. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Oamenii suparati nu sunt intotdeauna intelepti.”

2. Frankenstein de Mary Shelley

Frankenstein  este cunoscut pentru monstrul sau pe care societatea l-a inlaturat si l-a fortat la izolare. Se adanceste in teme de prejudecati, liberul arbitru si ambitie. Si mai fascinanta este realizarea lui Shelley in literatura britanica. Ea prezinta cu succes o noua abordare a science-fiction-ului gotic prin scrierile sale.

Nu este de mirare ca Shelley este uneori numita „Mama Science Fiction”. Romanul ei de debut,  Frankenstein , se concentreaza pe ceva care poate fi adevarat in timpul publicarii cartii. In loc de forte magice sau supranaturale, Shelley foloseste concepte stiintifice. Prin intermediul cartii, ea ofera cititorilor un alt tip de groaza mai aproape de realitate. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Ai grija; caci sunt neinfricat si, prin urmare, puternic.”

3. La far de Virginia Woolf

To the Lighthouse  este doar una dintre contributiile Virginiei Woolf la lumea literara. Ea a fost, de asemenea, un eseist entuziast care a scris despre istoria literara, politica si arta. In roman, farul semnifica scopurile evidente ale personajului. Dar reprezinta si lupta lor de a ajunge la ei.

Aici, scriitorul englez dezvaluie legatura complicata dintre familie si domesticitate. Ea subliniaza, de asemenea, cum femeile si barbatii se ciocnesc prin monologuri detaliate si perceptii pline de tact. Cititorii simt ca traiesc impreuna cu personajele prin scrisul ei. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Frumusetea nu a fost totul. Frumusetea a avut aceasta penalizare – a venit prea usor, a venit prea complet. A linistit viata – a inghetat-o.”

4. Middlemarch de George Eliot (Mary Ann Evans)

Middlemarch-  ul romancierului victorian George Eliot  i-a castigat mari laude, inclusiv cele de la Dickens si Thackeray. Cu cunostintele sale bogate despre literatura si limbile europene, ea a creat o carte bine gandita si amuzanta despre casatorie, imperfectiunile ei si fericire.

Cartea prezinta o retea complicata de personaje si vietile lor, care se desfasoara chiar in fata ochilor cititorilor. Realismul victorian este esential pentru portretizarea inteligenta de catre Eliot a distributiei cartii si a imaginilor vii ale vietii rurale englezesti. Pe langa amestecarea cu succes a diferitelor POV-uri, cartea discuta despre educatie, reforma politica si multe altele. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Pentru ce traim, daca nu este sa ne facem viata mai putin dificila unul altuia?”

5. Harry Potter de JK Rowling

Cei mai multi stiu despre baiatul orfan singuratic care a descoperit ca este vrajitor. Apoi, serialul isi duce publicul intr-o aventura captivanta de fantezie si construirea sofisticata a lumii. Acesta este ceea ce l-a facut  pe Harry Potter  sa-si graveze existenta ca una dintre cele mai iubite povesti din lume.

Autoarea sa, JK Rowling, este o femeie inspiratoare in sine. Dedicarea a 17 ani din viata ei pentru a scrie intregul serial evidentiaza angajamentul ei fata de arta si toate mintile motivate de fictiunea ei Best Seller din New York Times. Pe langa faptul ca a scris romanele ei apreciate de critici, Rowling este, de asemenea, o lupta indrazneata pentru drepturile copiilor si sistemele de ingrijire. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Nu este util sa stai pe vise si sa uiti sa traiesti.”

6. Jumatate de soare galben de Chimamanda Ngozi Adichie

Jumatate de soare galben  se concentreaza in jurul razboiului civil din Nigeria. Desi scenele din roman sunt inventate, opera lui Adichie este o introducere a multor discutii din Biafran – un conflict non-fictiune care a avut loc in 1967.

Cartea prezinta in mod viu violenta si razboiul, consecintele si influentele sale. Exista moarte, boala si alte realitati brutale despre care nu orice autor are curajul sa scrie. Povestirea neliniara a lui Adichie face ca lucrarile ei sa fie eficiente, in acelasi timp captivante si realiste. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Rasismul nu ar fi trebuit sa se intample niciodata si, prin urmare, nu primesti nici un cookie pentru a-l reduce.”

7. Povestea servitoarei de Margaret Atwood

The Handmaid’s Tale  este o poveste chinuitoare despre viitorul imaginat al Americii. In ea, SUA nu exista. Este inlocuit de Gilead, un stat totalitar in care femeile nu pot avea copii, cu exceptia roabelor.

Munca lui Atwood reaminteste generatiilor prezente si viitoare ca abilitatea de a concepe nu este ceva ce orice guvern ar trebui sa controleze. Pe langa aceasta teza principala este si evaluarea autorului asupra importantei libertatii, a puterii fricii si a necesitatii schimbarii. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Ignorarea nu este acelasi lucru cu ignoranta, trebuie sa lucrezi la asta.”

8. Iubit de Toni Morrison

Toni Morrison, prima femeie de culoare care a primit un Premiu Nobel pentru Literatura, examineaza angoasa afro-americanilor inrobiti in  Loved . Romanul demonstreaza cu maiestrie mostenirea sclaviei si istoria acestor vremuri intunecate prin intermediul protagonistei, Sethe. Desi devine o femeie libera, Sethe este inca tinuta captiva de trauma ei.

Scopul lui Morrison in scrierea romanului este de a pastra istoria oamenilor de culoare. Cu o naratiune si detalii cruciale, explicite, ea a facut exact asta. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Definitiile apartin definitorilor, nu celor definiti.”

9. Dintii albi de Zadie Smith

O interpretare obligatorie a societatii moderne este  Dintii albi a lui Zadie Smith. Aici, ea exploreaza identitatea culturala, rasa si mai multe teme. Ea desparte relatia dintre populatia britanica si imigrantii tarii prin viata a doi barbati. Samad si Archie discuta despre razboi, despre familiile lor din Londra si despre alte lucruri pe care le discuta prietenii.

Romanul lui Smith este plin de dialog ascutit, imbinand perfect metafore si fapte. De asemenea, ea le cere cititorilor sa se gandeasca nu numai la personajele din romanul ei, ci si la conceptele din povestile lor care oglindesc realitatile lumii. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Povestile complete sunt la fel de rare ca onestitatea.”

10. Little Fires Everywhere de Celeste Ng

Ng a dovedit cat de bine scrie dinamica familiei si indeparteaza iluziile de perfectiune in  Little Fires Everywhere. Un copil chinezo-american, o batalie sfasietoare pentru custodie si o strada suburbana idilica – complotul pare simplu, dar nu este.

Ng combina elemente care fac cartea atat de personaj, cat si de intriga. In plus, romanul reflecta importanta familiei, influenta acesteia la nivel personal si efectul sau asupra comunitatii. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Uneori trebuie sa parjoli totul la pamant si sa o iei de la capat. Dupa ardere, solul este mai bogat si pot creste lucruri noi. Oamenii sunt si ei asa. Ei o iau de la capat. Ei gasesc o cale.”

11. The Broken Earth de NK Jemisin

NK Jemisin isi arata maiestria mestesugului ei prin trilogia  Pamantul spart. Ea comanda o naratiune rara in povestile ei despre construirea lumii si fantezie. De exemplu, ea foloseste in carte paralele intre dezastrele naturale si conditiile umane.

In ciuda decorului aparent exagerat al romanului ei, Jemisin inca diseca teme comune si astazi. Aceasta include schimbarile climatice, rasismul si dragostea materna. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Acasa este ceea ce iei cu tine, nu ceea ce lasi in urma.”

12. Zeul lucrurilor mici de Arundhati Roy

Zeul lucrurilor mici  cerceteaza diverse teme care sunt inca foarte relevante astazi. Cartea defalca subiecte de loialitate, colonialism, educatie si clasa sociala prin ochii gemenilor fraterni.

Prin intermediul cartii, Arundhati Roy evidentiaza cu curaj discriminarile sub care India isi supune cetatenii. Ea critica, de asemenea, modul in care teritoriul este tratat cu oamenii sai. Pe langa deschiderea unui discurs necesar despre mizeria tarii ei de origine, ea este si o activista pentru drepturile omului si pentru mediu. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Schimbarea este un lucru. Acceptarea este alta.”

13. Borcanul cu clopot de Sylvia Plath

Oricine se va raporta la  dilema lui Esther Greenwood de la The Bell Jar  – „Ar trebui sa fiu persoana  care vreau  sa fiu? Sau ar trebui sa fiu persoana pe care  societatea se asteapta  sa fiu?” In calitate de poet proeminent cu un stil de scriere confesionala, Plath isi duce cititorii intr-o calatorie personala si emotionala de identitate prin scrierile ei.

Pe langa lucrarile ei socante si sincere, Plath este cunoscuta pentru interpretarile sale controversate si poemele transparente. Subiectele ei obisnuite sunt casnicia ei tulburatoare, angoasa mentala si relatia tumultoasa cu tatal ei. In roman, borcanul cu clopot simbolizeaza libertatea suprimata a personajului principal, facandu-l o lucrare semi-autobiografica a scriitorului american. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Daca nu astepti nimic de la cineva, nu esti niciodata dezamagit.”

14. Casa spiritelor de Isabel Allende

Allende isi datoreaza caracterul si scrierea intrigilor diversilor autori. Una care i-a dat o impresie de durata este  To Kill a Mockingbird a lui Harper Lee. De aceea, nu este surprinzator ca are personaje puternice si povesti care se amesteca cu afaceri personale, depravare si revolutie.

Desi temele sunt prezentate alaturi de realismul magic,  Casa Spiritelor  subliniaza problemele actuale ale clasei si dificultatilor femeilor intr-o societate patriarhala. Romanul se intinde pe patru generatii si culmineaza intr-un ciclu care pare sa nu se termine niciodata. De asemenea, prezinta diviziunea de clasa din Chile, deschizand calea pentru nedreptatile asteptate. Cititorii calatoresc de-a lungul ascensiunii personajelor in putere si, eventual, caderea si disparitia. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Cuvintele nu sunt atat de importante cand recunosti intentiile.”

 15. Pilda Semanatorului de Octavia E. Butler

Pilda  Semanatorului  subliniaza importanta imbratisarii schimbarii si subliniaza in mod repetat influenta lui Dumnezeu asupra schimbarilor constante, dar necesare. Amplasat intr-o lume post-apocaliptica, cititorii urmaresc calatoria unei tinere femei in timp ce descopera o religie care ii mentine speranta vie si ii intalneste pe altii.

Butler este un pionier in scriitorii afro-americani de science fiction. Munca ei isi propune sa faca un viitor mai bun, abordand problemele disparitatilor politice, drepturile femeilor si rasismul. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Pentru a se ridica din propria cenusa, un Phoenix trebuie mai intai sa arda.”

16. The Color Purple de Alice Walker

Culoarea violet  este intinsa pe o serie de scrisori, personajul principal, Celie, adresandu-se lui Dumnezeu si surorii ei, Nettie. Este considerata una dintre cartile fara prostii care detaliaza in mod viu abuzurile cu care se confrunta femeile.

Totusi, abuzul lui Celie din partea multor oameni nu a impiedicat-o sa aprecieze lucrurile bune din viata ei. Puterea lui Alice Walker straluceste in timpul acestor scene. Abuzul este brutal si grafic, dar fraternitatea si speranta sunt la fel de izbitoare. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Cred ca suntem aici sa ne intrebam. Sa ma intreb. A intreba. Si ca, intreband despre lucrurile mari si intreband despre lucrurile mari, inveti despre cei mici, aproape intamplator. Dar nu stii niciodata nimic mai mult despre lucrurile mari decat cu care ai inceput. Cu cat ma intreb mai mult, cu atat iubesc mai mult.”

17. Crima pe Orient Express de Agatha Christie

Murder on the Orient Express  ocupa un loc special in fictiunea politista pentru crima si intorsaturile complotului la fel de amuzante, dar tulburatoare. Pe masura ce cititorii termina cartea, ei sunt lasati sa se gandeasca la justitie si etica.

Cunoscuta pentru romanele sale politiste si nuvele prolifice, Agatha Christie si-a castigat pe buna dreptate locul ca scriitoare de suspans de top. Propozitiile ei scurte si evolutia psihologica a scrierilor ei fac din fiecare sa se intoarca paginile. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Imposibilul nu s-ar fi putut intampla, prin urmare imposibilul trebuie sa fie posibil in ciuda aparentelor.”

18. Omonimul de Jhumpa Lahiri

Dupa cum sugereaza si numele,  tema centrala a Omonimului  este reinventarea propriei persoane si detinerea propriei identitati. Povestea urmareste viata unei familii indiene ca imigranti in America. La inceput, povestea este spusa din perspectiva unei tinere si a mamei. Deoarece este atasata de mostenirea ei indiana, ii este dor de casa si este devastata. Dar prin roman, cititorii o vad devenind din ce in ce mai independenta.

Pictura lui Lahiri despre singuratatea pe o insula straina este emotionanta si se poate identifica prin paginile cartii ei. Este o descriere excelenta a vietii indio-americane, inclusiv a dificultatilor si a triumfurilor. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Aminteste-ti ca tu si cu mine am facut aceasta calatorie impreuna intr-un loc in care nu mai era unde sa mergem.”

19. Stiu de ce canta pasarea in cusca de Maya Angelou

Urmareste transformarea lui Marguerite dintr-o fata tanara intr-o femeie tanara in  Stiu de ce canta pasarea in cusca. Cititorii i se alatura deoarece locuieste in sudul SUA, confruntandu-se cu discriminare, abuz si saracie.

Fictiunea autobiografica a Mayei Angelou evidentiaza expresia de sine in mijlocul opresiunii si suferintei. Acest lucru il face semnificativ din punct de vedere istoric, deoarece abordeaza probleme cruciale ale nedemnurilor cu care se confrunta comunitatea de culoare. In esenta, romanul cere voci reprimate sa strige si sa cante pentru libertate. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Nu exista o agonie mai mare decat sa porti o poveste nespusa in tine.”

20. Romane napolitane de Elena Ferrante

O poveste de prietenie in mijlocul Italiei postbelice; despre asta atrage atentia autoarea, folosind pseudonimul Elena Ferrante in  Romanele napolitane. Prin intermediul naratorului, cititorii sunt dusi la o privire de ansamblu a prieteniei veche de 50 de ani asupra cresterii morale si psihologice a femeii.

Seria cuprinde patru romane, incepand cu personajele ca fete de sase ani, apoi tinere si, in final, camarazi batrani. Pe langa puterea prieteniei dintre femei, romanele subliniaza luptele de clasa, drepturile femeilor si maternitatea. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Fiecare dintre noi ne povesteste viata asa cum ni se potriveste.”

21. Fetele mici de Louisa May Alcott

Fetele Micute  este despre viata a patru surori, mai intai ca fete tinere si apoi ca femei tinere. Este o poveste despre ce inseamna sa fii femeie in ciuda haosului. In roman, este razboiul civil american. La momentul publicarii sale, femeile sunt portretizate departe de modul in care Alcott a scris pe Amy, Beth, Jo si Meg. Little Women  este o interpretare revolutionara a rolurilor si asteptarilor femeilor.

Alcott si-a urmarit viata in carte, fiecare personaj reprezentandu-si pe ea si surorile ei. De aceea, realismul din  Little Women  este uimitor si adevarat. Este o poveste despre perseverenta, familie si iertare. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Uita-te si roaga-te, draga, nu te satura sa incerci si sa nu crezi niciodata ca este imposibil sa-ti invingi vina.”

22. Galaad de Marilynne Robinson

Gilead  este despre relatarea vietii sale a unui reverend in varsta de 76 de ani, pe care le-a pus in scrisori pentru ca fiul sau de sapte ani sa le citeasca atunci cand a crescut. Scrisorile-slash-jurnalele sunt relatarea lui despre ceea ce a fost viata lui, gandurile sale zilnice si lectiile pe care le-a adunat.

Robinson a creat fictiunea „Gilead, Iowa”, dar l-a numit dupa un pasaj biblic ca simbol al sperantei. De-a lungul romanului, ea face aluzie la pilde si pasaje biblice. Una este pilda Fiului Risipitor, o alegere potrivita pentru o carte care subliniaza decalajul dintre tati si fii. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Memoria poate face ca un lucru sa para ca a fost mult mai mult decat a fost.”

23. Seria Earthsea de Ursula K. Le Guin

Performanta lui Le Guin de a obtine un loc in genul science-fiction dominat de barbati este sustinuta de lucrarile ei care impartasesc un viitor viitor comun. Aceasta include povestea puternicului vrajitor, Ged, din  seria Earthsea. 

Desi tema principala a acestei povesti despre maturitate este utilizarea etica si corecta a puterii, ea discuta si despre anarhism, gen si mediu. Cititorii urmaresc izolarea si transformarea vrajitorului si reflecta asupra vietii de zi cu zi. Cititi-l pe Amazon; click aici.

Vezi cei mai buni autori de science fiction din toate timpurile.

„Este foarte greu ca raul sa puna stapanire pe sufletul fara consimtamant.”

24. Clubul Joy Luck de Amy Tan

Amy Tan a motivat multi scriitori chinezo-americani sa-si prezinte lucrarile lumii prin  The Joy Luck Club . Urmareste patru gospodarii de imigranti chinezi si clubul lor, unde mananca si joaca mahjong. Aceasta fictiune istorica si-a castigat notorietatea pentru a fi primul roman care a examinat in mod flagrant probleme asiatico-americane precum asimilarea si trauma intergenerationala. Experientele lui Tan ca chineza americana de prima generatie ii fac scrisul viu si autentic. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Daca nu-ti poti schimba soarta, schimba-ti atitudinea.”

25. Interpret of Maladies de Jhumpa Lahiri

Multi au recunoscut cunostintele culturale ale lui Jhumpa Lahiri prin  Interpreter of Maladies . Colectia se adanceste in cultura si credintele conflictuale dintre comunitatile indiene si indio-americane.

Ea face acest lucru intr-un mod eficient, prezentand aceasta diviziune alaturi de teme universale la care se pot raporta chiar si alte nationalitati. Nuvelele vorbesc despre casatorie, comunicare si asimilare. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Totusi, exista momente in care sunt uluit de fiecare mila pe care am parcurs-o, de fiecare masa pe care am mancat-o, de fiecare persoana pe care am cunoscut-o, de fiecare camera in care am dormit. Oricat de obisnuit ar parea totul, exista momente in care este dincolo de imaginatia mea.”

26. Rebecca de Daphne Du Maurier

Experimenteaza un alt fel de bantuire in  Rebecca . Cititorii urmaresc lupta unei tinere cu nesigurante in timp ce ea locuieste cu noul ei sot. In mosia lui, ea trebuie sa lupte in mod constant impotriva fantomei fostei sale sotii – nu in sensul literal, ci amintirile ei care sunt inca palpabile in mosie si oamenii ei.

Prin sentimentul eroinei inferioare unei femei moarte, autoarea isi transmite cu succes obsesia si gelozia. Abilitatile lui Daphne du Maurier in literatura gotica sunt evidente in romanele ei misterioase si atmosferice. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Fericirea nu este o posesie de pretuit, este o calitate a gandirii, o stare de spirit.”

27. Istoria secreta de Donna Tartt

Ati auzit vreodata de un mister de crima inversa? Asta realizeaza Donna Tartt in  The Secret History. In timp ce romanele de mister conventionale despre crima prezinta o victima si indeamna cititorii sa gaseasca ucigasii, Tartt incepe cu crima si ii lasa pe cititori sa descopere de ce a fost ucisa victima. In plus, autorul foloseste paralele intre studentii-ucigasi si tragediile grecesti.

Cartea este o poveste intunecata si tulburatoare, fara eroi. In ciuda acestui fapt, personajele persista sa fascineze multi cititori. Cu prietenie, dinamica puterii si teme de mister,  Istoria secreta  ramane una dintre cele mai bune alegeri din fictiunea psihologica. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Iarta-ma, pentru toate lucrurile pe care le-am facut, dar mai ales pentru cele pe care nu le-am facut.”

28. Bantuirea Hill House de Shirley Jackson

Urmareste-l pe Eleanor in timp ce traieste intr-o casa bantuita, astfel incat Dr. Montague sa-si poata finaliza cercetarile despre supranatural in  The Haunting of Hill House . Este un clasic literar considerat o opera distinsa in genul horror.

Ceea ce face ca romanul sa iasa in evidenta este alegerea lui Jackson de a-i pune pe cititori in mintea lui Eleanor. Facand acest lucru, se intreaba daca ceea ce traieste este real sau doar o nascocire a iluziilor ei. Eleanor devine apoi o naratoare nesigura, facand cititorii sa puna la indoiala validitatea a ceea ce se intampla in Hill House. In afara de aceasta, romanul nu raspunde niciodata ce face posibil „supranaturalul” sau daca ele exista. In general, acest lucru face cartea mai plina de suspans si mai curioasa. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Niciun organism viu nu poate continua mult timp sa existe cu minte in conditii de realitate absoluta; chiar si alarks si katydids ar trebui, de unii, sa viseze.”

29. Jane Eyre de Charlotte Bronte

Jane Eyre  este relatarea protagonistei despre viata ei. Romanul se deschide cand ea este o tanara abuzata in casa familiei ei adoptive. De tanara, a devenit guvernanta. Acolo, se intalneste si se indragosteste de stapanul mosiei. In ciuda acestui fapt, ea refuza sa-i fie amanta, pleaca si isi alege independenta.

Desi protagonista traieste o viata plina de moarte, ea iarta si merge inainte. Este o carte intima care le permite cititorilor sa inteleaga cele mai intime ganduri ale lui Jane, moralitatea si deciziile de viata. In plus, Charlotte Bronte, alaturi de surorile ei Anne si Emily, a scris sub pseudonime neutre din punct de vedere al genului, astfel incat cititorii sa le ia mai in serios in acel moment. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Nu sunt o pasare; si nicio plasa nu ma prinde in capcana: sunt o fiinta umana libera, cu o vointa independenta.”

30. Ochii lor il priveau pe Dumnezeu de Zora Neale Hurston

Their Eyes Were Watching God  imbina fara efort proza ​​frumoasa cu argou negru sudic. Acest lucru creeaza o naratiune unica si captivanta. Romanul urmareste o femeie de culoare puternica si rezistenta, cu descrieri vii ale sudului adanc. Cartea exploreaza viata, dragostea si evolutia unei tinere femei prin feminitate. Cititi-l pe Amazon; click aici.

„Dragostea iti face sufletul sa se tarasca din ascunzatoarea ei.”

Intrebari frecvente despre cele mai bune carti scrise de autoare feminine

De ce este important sa evidentiem cartile scrise de autoare de sex feminin?

Principala semnificatie a punerii autoarelor in centrul atentiei este ca promoveaza egalitatea de gen in literatura. Acest lucru garanteaza ca diverse voci sunt auzite si celebrate. De asemenea, ajuta la provocarea stereotipurilor si a prejudecatilor prin prezentarea diferitelor perspective si experiente. In plus, autoarele aduc adesea perspective unice si stiluri de povestire care imbogatesc peisajul literar.

Exista genuri in care autoarele de sex feminin exceleaza in mod deosebit?

Autoarele exceleaza in multe genuri, dar sunt mai proeminente in memorii, fictiune istorica si contemporana. Autoarele reprezinta, de asemenea, cea mai mare parte a genului literaturii feministe.