5 remedii casnice pentru tratarea psoriazisului

Categories SanatatePosted on

Psoriazisul este o afecțiune a pielii autoimună pe tot parcursul vieții, în care sistemul imunitar declanșează supraproducția celulelor pielii. Unele remedii casnice pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Psoriazisul provoacă pete roșii, solzoase de piele numite plăci. Plăcile apar de obicei pe coate, genunchi și scalp, dar se pot dezvolta oriunde pe corp.

Înainte de a utiliza remedii casnice, poate fi o idee bună să vorbiți cu un medic. Remediile casnice tind să funcționeze cel mai bine atunci când oamenii le folosesc alături de tratament medical.

Remedii naturale impotriva psoriazisului

Utilizarea remediilor casnice, fie singure, fie în combinație cu tratament medical, poate îmbunătăți simptomele psoriazisului.

Cu toate acestea, unele remedii casnice pot interacționa cu medicamentele, astfel încât oricine se gândește să folosească oricare dintre ele ar trebui să vorbească mai întâi cu un medic.

De asemenea, este important să monitorizați simptomele psoriazisului pentru a vă asigura că remediile nu îi fac să se înrăutățească.

1.Expunerea la lumina soarelui

Expunerea la lumina soarelui poate îmbunătăți uneori aspectul pielii atunci când o persoană are psoriazis. Oamenii ar trebui să-și expună pielea treptat și pentru perioade scurte.

Fundația Națională pentru Psoriazis recomandă să începeți cu 5 până la 10 minute de expunere la soare la prânz o dată pe zi.

Este esențial să acoperiți pielea sănătoasă cu protecție solară și îmbrăcăminte, astfel încât numai zonele afectate să fie expuse la soare. Dacă pielea lor o tolerează, o persoană poate crește încet expunerea la soare în trepte de 30 de secunde în fiecare zi.

Dacă o persoană este arsă de soare, ar trebui să evite orice expunere la soare. De asemenea, ar trebui să discute cu un medic, deoarece arsurile solare pot agrava psoriazisul.

Razele UVB ale soarelui sunt benefice pentru simptomele psoriazisului, mai degrabă decât razele UVA. Solurile și paturile de bronzare interioare emit în mare parte raze UVA.

  1. Ulei de pește sau grăsimi omega-3

Cercetările au arătat că acizii grași omega-3 , pe care îi conțin adesea suplimentele de pește și ulei de pește, pot reduce inflamația și pot îmbunătăți bolile autoimune.

O meta-analiză din 2014 a găsit „dovezi moderate” că uleiurile de pește ar putea ajuta persoanele cu psoriazis, care este atât inflamator, cât și autoimun.

Cu toate acestea, amploarea acestui beneficiu poate depinde de tipul de ulei de pește, doza și tipul de psoriazis.

Acizii grași omega-3 par a fi cea mai eficientă componentă a uleiului.

  1. Capsaicina

Capsaicina este o componentă a ardeiului roșu și a demonstrat capacitatea de a lupta împotriva inflamației. Chiar dacă următoarele exemple de cercetare experimentală sunt relativ vechi, acestea sunt cele mai recente studii în acest domeniu. Ambele arată că capsaicina poate îmbunătăți simptomele psoriazisului.

  1. Probiotice

Probioticele sunt bacterii benefice care sunt prezente în iaurt și în alimentele fermentate. Oamenii le pot consuma și în suplimente.

Având echilibrul corect al bacteriilor din organism poate ajuta sistemul imunitar. Psoriazisul este o boală autoimună, deci probioticele pot fi utile în gestionarea simptomelor.

Cercetările sugerează că un tip specific de probiotic numit Bifidobacterium infantis 35624 poate ajuta la reglarea răspunsurilor inflamatorii din organism care contribuie la simptomele psoriazisului.

  1. Aloe vera

Crema de aloe vera poate ajuta la calmarea roseatei, inflamatiei si scalarii.Medicina traditionala a folosit de mult timp gelul din interiorul plantei de aloe vera pentru a trata ranile pielii. Aplicarea unui unguent care contine aloe vera poate ajuta, de asemenea, la reducerea roseatei, a scalarii si a inflamatiei cauzate de psoriazis.

Lasă un răspuns