Ce ai nevoie in procesul de selectie Amazon?

Categories ArticolePosted on

Celebrul magazin online Amazon este bine cunoscut pentru interviurile sale de angajare dure si riguroase. Chiar si asa, a devenit una dintre companiile cu cei mai multi adepti care doresc sa lucreze in cadrul acesteia. Vrei sa stii de ce si cum sa intri? Va spunem in articolul urmator ce cauta ei intr-un  proces de selectie Amazon.

Care este procesul de selectie Amazon?

Numarul unu in comertul digital. Amazon face foarte dificil pentru candidatii care doresc sa intre in compania dvs. In procesul de selectie, ei incearca sa descopere aptitudinile intervievatilor lor, atat profesional, cat si personal . Pentru a face acest lucru, ei elaboreaza o serie de intrebari pentru a opta pentru o optiune in alegerea finala.

In ultimii ani, gigantul comertului electronic a angajat mii de oameni in toata Europa. A ajuns la 65.000 de locuri de munca numai pe continentul european. Acestea sunt foarte variate si cu tot felul de experiente si pregatire.

In aceste procese de angajare se cauta rezultate cuantificabile si verificabile care sa permita sa stie daca candidatii sunt validi si poseda calitati pe care cu initiative de afaceri si profesionale care contribuie la succes. Pentru a face acest lucru, va spunem cheile pe care Amazon le urmareste in interviurile sale de angajare:

Standarde inalte

In timpul procesului de angajare, filozofia Amazon este latenta. Prin urmare, manifestarea dorintei de a excela si a efortului este esentiala pentru a depasi acest proces.

Transmit cultura corporativa

In procesul de selectie, incercati sa expuneti cat mai mult posibil standardele corporative ale companiei. Inca de la inceput, compania doreste sa clarifice valorile proiectului sau pentru a determina daca candidatii se potrivesc profilului dorit. Unele dintre aceste valori sunt: ​​initiativa , obsesia pentru client , gustul pentru detaliile mici , cererea constanta si capacitatea de perfectionare .

Trec candidatii printr-un filtru riguros

Cei responsabili de Resurse Umane trec prin filtre riguroase pentru a evita angajarea persoanelor nepotrivite. Pentru a filtra un numar mare de candidati invalidi, acestia efectueaza diverse teste si teste . Cei care nu le promoveaza sunt lasati in afara procesului de selectie.

Ce fel de intrebari pot fi puse in procesul de selectie Amazon?

Intrebari despre companie si organigrama acesteia

Stiti numele directorului sau al CEO-ului? Aceasta intrebare poate parea lipsita de importanta, dar are un motiv foarte simplu: sa excluda toti intervievatii care nu au fost anterior interesati de companie. Necunoasterea acestor detalii despre compania pentru care aplicati inainte de interviu va poate lasa imediat in afara procesului de selectie. Asa ca chiar merita sa investesti cateva ore pentru a cerceta pozitia si afacerea in care vrei sa intri.

Capacitatea de a recunoaste greselile

Nimeni nu este perfect si companiile cauta fiinte umane capabile sa-si recunoasca greselile si sa le rezolve satisfacator. Daca vi se pun vreodata astfel de intrebari si nu sunteti pregatit, este mai bine sa impartasiti o experienta personala simpla cu un profesionist.

Capacitate de succes si auto-imbunatatire

Intrebari precum care este proiectul de care esti cel mai mandru sau cea mai dificila situatie pe care ai avut-o in viata ta profesionala si cum sa-i faci fata. Cu aceasta intrebare ei incearca sa investigheze cum este modul tau de a face fata problemelor si dificultatilor . Ca intotdeauna, este mai bine sa raspundeti sincer si cu incredere.

Flexibil cu orele de lucru

In cazul in care personalul de resurse umane ridica posibilitatea de a lucra mai multe ore in afara programului de lucru , se poate raspunde doar cu afirmatia. Cu siguranta mai tarziu compania nu va va cere sa lucrati mai multe ore, dar este important sa aratati flexibil si dispus sa lucrati pentru binele companiei.

Clientii anteriori

Este posibil sa ti se puna intrebari despre experientele tale anterioare cu clientul si despre reactiile tale fata de public. Amazon are clienti dificili si vrea sa stie daca persoana pe care urmeaza sa o angajeze este probabil sa aiba abilitatile necesare pentru a le face fata. Dar atentie , aceasta intrebare este o sabie cu doua taisuri. A vorbi de rau despre o experienta anterioara poate face compania sa creada ca nu ai stiut sa satisfaci corect clientul. Pentru a raspunde corect la aceasta intrebare, este important sa gasim echilibrul perfect intre apararea intereselor companiei si satisfactia clientilor.

Interactiunea cu superiorii

Pentru acest tip de intrebare, ei vor simula un conflict intamplator cu superiorul tau si cum l-ai rezolva . Ce ai face daca un manager ti-ar cere ceva imposibil sau daca coordonatorul tau ti-ar ordona sa faci ceva care nu ti s-a parut moral? Cand raspundeti la aceasta intrebare, trebuie sa demonstrati abilitati de negociere si comunicare. Mai presus de toate , raspunsul nostru trebuie sa fie echilibrat intre integritate pentru valori si respect pentru proceduri si ordine de comanda.

Ei investigheaza integritatea candidatilor

Acestea sunt intrebari care te compromit intre companie si colegii tai, cum ar fi: Ce ai face daca un coleg ar fura sau ar lua profit ilicit in detrimentul companiei? Inainte de aceste tipuri de intrebari, ar trebui sa fii plin de tact si sa explici clar ca, chiar daca vrei sa ai o relatie buna cu colegii tai, cel mai important lucru este compania.