Donald Trump a semnat legea privind acordarea unui ajutor de 900 de milioane de dolari pentru stimularea economiei in pandemie

Categories StiriPosted on

Presedintele Donald Trump a semnat duminica pachetul de ajutor pentru coronavirus de 900 de miliarde de dolari, dupa ce a amenintat mai devreme ca il va respinge, deoarece nu avea plati mai mari de stimulare.

Trump a dat inapoi in mod neasteptat dupa ce a sustinut aprobarea legislatiei timp de cateva zile si a permis expirarea a doua programe federale de somaj care ajuta aproximativ 14 milioane de americani sambata. El criticase cu inversunare legislatia ca fiind „o rusine”.

Trump a sugerat marti ca nu va semna legislatia de ajutor decat daca s-au facut modificari semnificative in ceea ce priveste dimensiunea controalelor de stimulare. El a cerut Congresului sa aprobe o crestere de la nivelul actual de 600 de dolari pe persoana la 2.000 de dolari.

Trump nu a facut niciodata acest lucru cunoscut public in timpul negocierilor tumultuoase dintre liderii Congresului care au forjat in cele din urma pachetul federal de ajutor in aceasta luna.

In declaratia sa de duminica, presedintele a spus ca doreste „cheltuieli mult mai putin risipitoare si mai multi bani pentru poporul american sub forma de cecuri de 2.000 de dolari pe adult si 600 de dolari pe copil”.

„Voi semna pachetul Omnibus si Covid cu un mesaj puternic care arata clar Congresului ca articolele irositoare trebuie eliminate”, a spus Trump. „Voi trimite inapoi Congresului o versiune redefinita, articol cu ​​articol, insotita de cererea formala de anulare a Congresului insistand ca aceste fonduri sa fie eliminate din proiectul de lege”.

Parlamentarii vor renunta la cerere, deoarece Trump mai are mai putin de o luna din presedintie. Niciuna dintre cererile sale nu a fost indeplinita.

„Semnez acest proiect de lege pentru restabilirea indemnizatiilor de somaj, oprirea evacuarilor, oferirea de asistenta pentru inchiriere, adaugarea de bani pentru PPP, returnarea lucratorilor nostri din transportul aerian la munca, adaugarea substantiala a mai multor bani pentru distribuirea vaccinurilor si multe altele”, a continuat el.

Democratii s-au grabit sa-l atace pe presedinte pentru sustinerea legislatiei si au avertizat ca intarzierea ar putea avea consecinte majore. Refuzul lui Trump de a semna legislatia a eliminat o saptamana din suplimentul federal de somaj de 300 de dolari in weekend, spun expertii.

„Tantra lui Donald Trump a avut ca rezultat o scadere a indemnizatiilor de somaj si a costat milioane de muncitori fara loc de munca o saptamana de venit”, a declarat senatorul Ron Wyden din Oregon intr-o declaratie. „In plus, ar putea exista o intarziere de cateva saptamani in ceea ce priveste recuperarea si functionarea beneficiilor.”

„Desi este o usurare uriasa faptul ca proiectul de lege este semnat, furia lui Donald Trump a creat greutati si stres inutile pentru milioane de familii”, a spus Wyden.

Pachetul negociat de ajutor a inclus plati de stimulare de 600 de dolari pentru americani, beneficii de somaj federale saptamanale de 300 de dolari pana la jumatatea lunii martie, asistenta de inchiriere de 25 de miliarde de dolari, precum si ajutor pentru intreprinderi mici si finantare pentru educatie si distribuirea vaccinurilor.

Ambele camere au adoptat pachetul federal de salvare impreuna cu un proiect de lege privind finantarea guvernului, cu sprijin puternic bipartisan luni. Aprobarea presedintelui a legislatiei masive de impozitare si cheltuieli va evita, de asemenea, inchiderea guvernului marti, care ar fi inchis multe agentii federale in timpul unei pandemii.

Semnarea a fost precedata de manevre politice in Congres. Republicanii din Camera au blocat joi dimineata o incercare a democratilor de a avansa platile directe de 2.000 de dolari. Nancy Pelosi a fost extrem de critica cu privire la aceasta miscare si a declarat intr-o declaratie ca organizeaza luni un vot asupra legislatiei pentru a le mari dimensiunea.

Trump s- a confruntat, de asemenea, cu presiuni din ce in ce mai mari din partea republicanilor pentru a-si lasa deopotriva indoielile si pentru a aproba legislatia de ajutor economic: „Nu primesti tot ce vrei, chiar daca esti presedintele Statelor Unite”, a declarat senatorul Pat Toomey din Pennsylvania pentru „Fox Duminica de stiri. „

„Cred ca ceea ce ar trebui sa faca este sa semneze acest proiect de lege si apoi sa argumenteze. Congresul poate adopta un alt proiect de lege”, a spus Toomey. „Dar avem un proiect de lege acum ca administratia sa a ajutat la negocieri. Cred ca ar trebui sa realizam acest lucru.”

Lasă un răspuns