Ce este Outbound Marketing: definitie, beneficii si exemple

Categories ArticolePosted on

Printre infinitele actiuni de marketing care exista, se numara Outbound Marketing, inca un termen pe care ar trebui sa-l adaugi pe lista daca vrei sa iti cresti vanzarile. Daca vrei sa stii ce este si care sunt caracteristicile sale, iti explicam aici. Nu rata!

Ce este Outbound Marketing?

Outbound Marketing , cunoscut si sub numele de marketing de intrerupere, exit marketing sau chiar marketing traditional, foloseste actiuni de marketing pentru a transmite un mesaj unui numar mare de persoane cu scopul de a vinde.

Totul intr-un sens unidirectional, de la companie la public. De asemenea, este mai scump si rentabilitatea investitiei este mult mai mica decat cea a inbound marketing.

Publicitatea media, apelurile la rece, corespondenta directa, e-mailurile si alte metode vizeaza un numar mare de persoane (majoritatea dintre care nici macar nu cauta produsul vanzatorului). Este o conversatie unidirectionala care se concentreaza adesea pe produs si de ce oamenii ar trebui sa-l cumpere.

Una dintre principalele sale caracteristici este ca, fiind unidirectionala si folosind tactici „mai traditionale”, este prezentata intr-un mod ceva mai intruziv, asa ca combinarea cu Inbound Marketing ar fi cea mai buna optiune. De exemplu, un anunt care apare in mod neasteptat la redarea unui videoclip YouTube sau anunturi care apar atunci cand utilizati o aplicatie.

Beneficiile Outbound Marketing

Outbound Marketing devine din ce in ce mai putin popular, dar atunci cand este facut corect poate oferi unele beneficii serioase.

Dintre diferitele beneficii pe care le aduce Outbound Marketing , nu trebuie sa uitam ca cel mai mare avantaj al sau poate fi ca, daca este combinat cu Inbound Marketing, poate genera rezultate mai bune.

Outbound Marketing obtine rezultate imediate

Outbound Marketing functioneaza intotdeauna (trebuie sa clarificam acest lucru), chiar daca necesita mai mult timp pentru a functiona. Trebuie sa creati o multime de continut, sa-l impartasiti strategic pe toate platformele disponibile si sa faceti acest lucru in mod constant pentru a vedea rezultate.

Desi asta nu inseamna ca Inbound Marketing nu merita, dimpotriva. Unitatea este forta, daca doriti informatii mai detaliate, nu ratati aceasta postare despre Inbound Marketing vs Outbound Marketing.

Va permite sa vizati mesajele strategic

Strategiile de Outbound Marketing transmit mesajele tale catre persoanele care doresc sa le vada, indiferent daca cauta (sau nu) produsele si serviciile tale.

Acest lucru este foarte util pentru a completa eforturile Inbound Marketing, care, desi este eficient, poate sa nu functioneze atat de repede pe cat ati dori. Outbound Marketing o poate face.

Optiunile de directionare pentru anunturile cu plata-pe-clic (PPC), care s-au extins de-a lungul anilor pentru a include o gama larga de criterii demografice si bazate pe interese, va permit sa fiti extrem de precis in ceea ce priveste modul in care sunt difuzate anunturile. De exemplu, cu LinkedIn Ads, va puteti directiona anunturile dupa titlul postului si companie. Cu aceasta capacitate de directionare, reclamele pot fi afisate persoanelor exacte.

O strategie de Outbound Marketing le sprijina pe cele de Inbound Marketing

Daca aveti deja o strategie de inbound marketing, integrarea tacticilor outbound este o modalitate excelenta de a o sustine.

Daca aveti continut bun in strategia dvs. de marketing digital , documente tehnice, ghiduri, carti electronice, bloguri etc., ar trebui sa il reflectati pe o pagina de destinatie sau sa adaugati resurse pe blog. Partajarea acestuia pe retelele dvs. de socializare aduce clicuri si implicare, dar majoritatea continutului social organic este vazut doar de o fractiune dintre adeptii unei organizatii sau ai Paginii.

Acoperirea organica (adica cati oameni vad o postare organic, prin aparitia ei in feedurile lor) poate fi dezamagitoare. Potrivit Hubspot, pe Facebook, acoperirea organica este de doar 2%. Aceasta inseamna ca postarile aproape) nu sunt vazute sau cel putin nu atat de mult pe cat si-ar dori advertiserul.

Care este o modalitate de a va asigura ca postarile pe retelele sociale ajung in ochii oamenilor? Prin promovare. In functie de industrie, mesagerie si platforma, a caror functionare ar putea fi la fel de simpla ca amplificarea postarilor care au deja continut care functioneaza bine.

Ar putea insemna si crearea de noi postari sponsorizate sau chiar afisarea de reclame pe acele platforme relevante.

Daca, de exemplu, aveti o lista de e-mail puternica pe care abonatii dvs. o iubesc, este o modalitate buna de a le trimite continut. Dar cum afla oamenii despre buletinul tau informativ? Cum se inregistreaza? Tehnicile de Outbound Marketing pot genera inscrieri pentru lista de e-mail si le pot pune in procesul de primire a continutului respectiv.

O mai mare cunoastere a marcii

Marketingul la scara larga creste gradul de constientizare a marcii. Acest lucru nu numai ca aduce mai multe clienti potentiali, dar creste si calitatea comunicarii cu publicul potential.

Dezavantajele marketingului outbound

Comunicarea unidirectionala este invechita

De asemenea, trebuie clarificat faptul ca se obtin rezultate mai bune cu comunicarea bidirectionala si asta face Inbound Marketing. Bombardamentul publicitar nu mai exista, iar comunicarea dintre brand si utilizatori devine un dialog in care ambele parti participa in mod egal.

Greu de masurat

Este usor sa afli cate persoane s-au inscris la un eveniment printr-o postare de socializare. Dar este mult mai dificil sa afli intinderea reclamei in reviste, ziare sau la radio, de exemplu.

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme asociate cu marketingul outbound. Fie ca este vorba despre un anunt video, un poster sau chiar o distributie de fluturasi, este posibil sa cheltuiti mai mult timp si bani fara sa stiti exact la ce rentabilitate a investitiei sa va asteptati.

Clienti potentiali necalificati

Cand oamenii vad o reclama care le capteaza atentia si interesul, se inscriu instinctiv. Problema pe care o creeaza acest lucru este ca, desi sunt interesati de ceea ce are de oferit marca, probabil ca vor avea nevoie de mai multe informatii si indrumari inainte de a decide daca sa se angajeze fata de produs.

Scump pe termen lung

In special pentru publicitate si promotii offline, marcile pot ajunge sa cheltuiasca mai mult decat primesc inapoi. Deoarece o afacere mica este adesea limitata la o anumita localitate, rentabilitatea investitiei dvs. poate scadea dupa ce rulati cateva campanii, ceea ce inseamna ca cheltuiti mai mult in timp pentru a atrage mai multi clienti.

Lipsa de resurse

Lucrul bun despre campaniile outbound (sau campaniile outbound) este ca expun multi potentiali clienti intr-un timp scurt.

Pentru a-i transforma in clienti platitori, trebuie sa-i cunosti si sa-i ghidezi in fazele lor initiale. Daca sunteti inca o companie in crestere, cu un personal limitat, este mai dificil sa acordati tuturor potentialilor atentia de care au nevoie.

Exemple de marketing outbound

Outbound Marketing, asa cum v-am spus deja, include mai multe actiuni. Iata cateva dintre ele:

  • Mijloace tiparite, cum ar fi brosuri . Un exemplu foarte clar de publicitate traditionala.
  • Seria de seminarii.
  • Reclame digitale in reviste si retele sociale.
  • Trimiterea de e-mailuri catre listele achizitionate.
  • Apeluri reci. Un exemplu cu care sa ai un raspuns aproape imediat.
  • Reclame la radio, presa si televiziune . Un alt exemplu de publicitate traditionala care continua de la inceputul timpului sau.
  • Evenimente de marketing . Un alt exemplu de marketing traditional cu care sa faci contacte personal
  • Vanzari interne . Vanzarile interne preiau clienti potentiali generati de marketing, ii suna si le califica, apoi le preda unui agent de vanzari sau director de cont mai experimentat pentru inchidere.
  • Cresterea potentialului si scorul potentialului. Trimiterea de e-mailuri care aduc un potential client mai aproape de o achizitie poate ajuta la transformarea potentialilor clienti in clienti.
  • Telemarketing si publicitate externalizate
  • Distributia de continut, cum ar fi scrierea unei postari de blog pentru invitati pe site-ul web al unei asociatii industriale sau partajarea continutului dvs. prin fluxuri RSS si retele sociale.
  • Publicitate PPC (plata pe clic). Platind pentru a face publicitate pe motoarele de cautare precum Google, Yahoo! si Bing, potentialii clienti pot vedea mesajul pe care il cauta prin anumite cuvinte cheie.