Creaza-ti spatiul de lucru la domiciliu cu aceste 9 sfaturi

Categories LifestylePosted on

Munca de acasa este un privilegiu pentru multi. Pentru ca desi are niste lucruri negative, are si multe lucruri bune. Eviti naveta, intreruperile colegilor, asculti muzica dorita, setati incalzirea si aerul conditionat la temperatura dorita. Dar pentru a lucra de acasa, trebuie sa ai un spatiu de lucru potrivit. Un spatiu placut, functional, in care ne este confortabil sa petrecem ore, ore si mai multe ore apasand tasta.

Daca sunteti independent sau liber profesionist, sau daca doriti sa infiintati un mic birou acolo pentru a-l completa pe cel pe care il aveti deja la birou, iata o serie de sfaturi pentru a obtine un colt de lucru de prima clasa la domiciliu.

Proiectati un spatiu placut

Daca vom petrece multe ore pe zi lucrand in acest spatiu, va trebui sa-l proiectam pentru a obtine o atmosfera placuta care sa ne ajute sa ne concentram .

Alege un spatiu cu lumina naturala

Ori de cate ori este posibil, spatiul in care urmeaza sa amplasam coltul de lucru ar trebui sa fie foarte luminos. Lumina naturala ne va ajuta sa lucram mai bine, este benefica pentru sanatatea noastra vizuala si, de asemenea, ne va ajuta sa economisim energie.

Ai grija de iluminat

Pentru a crea un spatiu de lucru, este esential sa ai grija de iluminare pentru a nu fi nevoit sa-ti oboseasca ochii . Prin urmare, cel mai bine este sa instalati o lampa insotita de o alta lampa de lumina ambientala. Iar daca ai o fereastra cu lumina naturala, este indicat sa plasezi flexul pe partea opusa pentru a primi lumina din ambele parti.

Exprima-ti personalitatea in acest colt de lucru

Deoarece vei petrece acolo opt sau chiar mai multe ore pe zi, este important sa fii confortabil si ca acest colt de lucru sa fie o reflectare a gusturilor si personalitatii tale , pentru ca creativitatea sa curga fara probleme. Asa ca alege culorile care te inspira si planteaza obiecte decorative care te fac sa te simti bine .

Culori deschise mai bune

Daca doriti sa obtineti o concentrare maxima, cautati culori deschise si placute . Albul, sau diferitele nuante de lemn, va vor ajuta sa lucrati mai bine.

Toate in ordine

Lucrul fara ordine este o misiune imposibila. Mai ales daca munca ta necesita o anumita concentrare. Pentru a realiza acest lucru, nimic mai bun decat sa lasati la indemana doar lucrurile de care aveti nevoie zilnic si sa va asigurati cu elemente care va ajuta sa organizati, salvati si clasificati totul. Pentru a realiza acest lucru, obtineti mese cu sertare, instalati rafturi, dulapuri de dosare… tot ce aveti nevoie pentru a degaja masa.

Mizati pe confort

Poate fi necesar sa instalati coltul de lucru in sufragerie sau dormitor din motive de spatiu. Dar daca ai norocul sa poti dedica o camera drept birou, poate fi si o idee buna sa incerci sa faci acel spatiu putin mai confortabil si sa instalezi o canapea, un fotoliu sau chiar un colt de lectura pentru acele momente. de stres cand trebuie sa te deconectezi pentru cateva momente.

Pune o planta in spatiul tau

Punerea unei plante in orice spatiu este intotdeauna o idee buna. Si intr-o zona de lucru, cu atat mai mult. Ele ne ajuta sa adaugam o nota de culoare , sa decoram si sa transmitem energie buna.

Alege bine mobilierul

Mobilierul este unul dintre punctele de care trebuie sa avem grija cel mai mult atunci cand ne proiectam spatiul de lucru acasa. Masa trebuie sa fie functionala si adecvata spatiului , scaunul trebuie sa fie confortabil… si mai presus de toate, daca coltul de lucru imparte spatiu cu sufrageria sau dormitorul, trebuie sa cautati mobilier care sa se integreze in mediul inconjurator , sau chiar asa. pot fi convertite astfel incat sa dispara vizual atunci cand nu sunt utilizate .